Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
Filter
Haarkleur
Haarverf bestellenHaarverzorgingHaarstylingTools

Haar verven voor beginners, een stappenplan

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

Als je zelf je haar gaat verven en je hebt dit nog nooit gedaan, dan begint het met het kiezen van de juiste haarkleur. Je kunt het beste eerst maximaal twee kleurhoogtes lichter of donkerder verven (lichter dan twee kleurhoogtes lukt sowieso al niet met haarverf). Gebruik onze haarkleur advies tool om aan de hand van jouw antwoorden op de vragen, te bepalen uit welke haarkleuren jij kunt kiezen voor een mooi resultaat. Ben je allergisch voor haarverf of twijfel je, doe dan eerst een allergietest. 

Stap 1: Bepaal welke kleurhoogte je haar nu heeft

Is je haar nu niet geverfd? Bepaal dan eerst wat de kleur van jouw eigen haar is. Hoe donker of licht is jouw eigen haar? Vergelijk de (gemiddelde) kleur van jouw haar met de kleuren op onze website. Je weet dan je eigen kleurhoogte. Kleurhoogtes lopen van 1.0 - zwart tot de 11.1 - zeer licht asblond. Bepaal voor jezelf op welke kleurhoogte je zit, die dus van 1 tot en met 11 kan lopen. Onze haarverf wordt standaard geleverd met 6% waterstofperoxide. Hiermee kun je ongeverfd haar 1 tot 2 tinten oplichten. De uitzondering is onze 11.1, deze wordt geleverd met 9% waterstofperoxide en kan ongeverfd haar tot 3 tinten oplichten. Op aanvraag hebben wij ook 12% waterstofperoxide beschikbaar, hiermee kun je ongeverfd haar tot 4 tinten oplichten. Hou er wel rekening mee dat hoe hoger het percentage waterstofperoxide, hoe belastender dit is voor je haar. Wil je je haar blonderen? Dit kan niet met haarverf. Om je haar te blonderen moet je het haar ontkleuren en dit is erg slecht voor het haar. Wil je het toch blonderen? Ga hiervoor dan altijd naar de kapper. Zo voorkom je dat je straks met oranje of groen haar rondloopt. 

Wil je je haar donkerder verven? Dat kan natuurlijk! Kies dan het liefst voor een kleurhoogte die maar één of twee tinten donkerder is dan je eigen haar. Je kunt maximaal 4 tinten donkerder gaan. Bij twijfel: Kies altijd voor de lichtste kleur. Misschien pakt de kleur namelijk donkerder uit dan je verwachtte. En ook om de volgende reden: geverfd haar kun je namelijk niet lichter verven, maar wel altijd donkerder. 

Wil je je haar lichter verven? Met onze verf kun je, op jouw ongeverfde haar tot maximaal twee tinten lichter gaan. Dus zit je zelf op kleurhoogte 5 (bruin), dan kun je als lichtste kleur kiezen voor de 7.0 (donkerblond). Een uitzondering is onze 11.1, deze licht maximaal drie tinten op. Deze kun je dus kiezen als je zelf op kleurhoogte 8 of hoger (lichter) zit.

Is je haar wel geverfd? Welke kleurhoogte heeft je haar nu? Je kunt géén lichtere kleur kiezen. Wél kun je in principe je geverfde haar tot vier tinten donkerder verven.

Stap 2. Kiezen kleurnuance van de haarkleur 

Weet je (ongeveer) welke kleurhoogte je wilt? Denk dan eens na over de kleurnuances binnen die kleurhoogte. Het tweede nummer in een haarkleur, dus het eerste cijfer na de punt, staat voor de volgende nuance:

.0 natuurkleur, 
.1 as,
.2 parelmoer,
.3 goud,
.4 koper,
.5 mahonie,
.6 rood,
.7 chocola/mat.

De natuurkleuren (.0) dekken het beste op grijs haar en bevatten geen warme of koele nuances. Heb je veel warmte in je haar en wil je dit maskeren? Kies dan voor een astint. De overige kleuren zijn overwegend warme nuances. Benieuwd welke kleur het beste bij jouw huid past? Stel hiervoor eerst vast welk kleurentype je bent.

Als je liever een combinatie hebt van twee kleuren kan dat ook. Onze kleuren zijn onderling te mengen. Ben je erg grijs dan kan een paarse of rode kleur heel mooi zijn, hou er alleen rekening mee dat de kleur op grijs haar heel fel wordt. Je uitgroei kun je dan het beste doen met twee kleuren. Je mengt dan een natuurtint (.0) met een andere kleur zoals bijvoorbeeld de koper donkerblond (7.4), koperrood lichtbruin (6.64), koper lichtbruin (6.4), mahonie bruin (5.5) of mahonierood bruin (4.65).

Stap 3. Bepalen aantal verfverpakkingen 

Heb je lang, veel of dik haar? Dan heb je misschien meer dan 1 verpakking haarverf nodig. Een pakket haarverf is namelijk voldoende voor gemiddeld haar dat tot op schouderlengte komt. Kijk dus even goed hoeveel verpakkingen verf jij nodig hebt. Niets zo vervelend als er tijdens het verven achterkomen dat je haarverf tekort komt... Bestel je meerdere verpakkingen tegelijk op Wecolour? Dan krijg je korting! Bij het bestellen van twee pakketten haarverf betaal je €16,95 per stuk, en bij het bestellen van vier of meer pakketten €14,95 per stuk.

Stap 4. Mogelijk allergisch?

Ben je misschien allergisch voor haarverf? Vraag dan een gratis tester aan in de door jou gewenste kleur. Omdat de samenstelling per haarkleur verschilt, is het belangrijk de juiste kleur te testen. Allergische reacties kunnen namelijk per kleur verschillen. De rode tinten bevatten naast PPD ook geen TDS en geven doordoor bijna nooit een allergische reactie. De donkere tinten juist weer wel. Bij de tester, die we je gratis toesturen, zit een uitgebreide beschrijving hoe je de allergietest het beste uit kunt voeren. 

Stap 5. Bestel je gewenste kleur bij WECOLOUR

Geen last van allergie? Bestel je haarverf. Bestel je op werkdagen voor 16.00 uur? Dan versturen wij de bestelling diezelfde dag nog. En je betaalt geen verzendkosten in Nederland. Voor Duitsland, Belgie en Engeland betaal je geen verzendkosten wanneer je twee of meer producten besteld.

Stap 6. Twee dagen voor het verven je haar al niet meer wassen

Was de twee dagen voordat je je haar wilt verven je haar niet. De verf pakt juist beter op ongewassen haar. Ook beschermen de natuurlijke oliën je hoofdhuid beter tegen de verf. De haarverf van WECOLOUR is zo puur mogelijk maar verven is nog altijd chemisch. Sommige mensen voelen de activator op het hoofd prikken en dan helpt het als je hoofdhuid niet helemaal schoon is en een soort beschermlaagje heeft voor de verf. Wel is het zo dat je na de laatste keer wassen voor het verven beter geen masker, conditioner, wax of producten op oliebasis in je haar kunt doen. De verf pakt anders misschien niet goed. Ook uitgroeispray kun je helaas beter niet gebruiken.

Stap 7. Het verven van je haar

Lees de gebruiksaanwijzing (kleurhoogtes 1 tm 10 of gebruiksaanwijzing zeer licht asblond 11.1) aandachtig door en zorg dat je alle spullen klaar hebt staan. Verf je haar precies zoals in de instructie en hou je aan de inwerktijd, dan weet je zeker dat het goed zal pakken. Als je gaat beginnen met jouw haar verven, wees voorzichtig, werk netjes en gebruik de handschoenen. Zorg ervoor dat je geen verf knoeit (dus gebruik vooral een krant waar je het bakje voor de verf op zet) en meng de kleurcrème met activator. Begin met de voorcontouren, de scheidingen en daarna de lengtes. Wees niet te zuinig met verf, want dan kan het zijn dat de dekking niet voldoende is. Na 35 minuten (en na 45 minuten bij haarkleur 11.1) spoel je de verf uit je haar met water. Eventueel kun je de verf bij andere kleuren dan de 11.1 ook 45 minuten laten intrekken als jouw haar moeilijk dekt bijvoorbeeld. Was het daarna met de WECOLOUR shampoo en gebruik de conditioner. In plaats van de shampoo en conditioner kan je ook onze dark bamboo gebruiken om de haarverf uit je haar te wassen. De dark bamboo heeft een reinigende werking en de zwarte bamboo helpt de chemicaliën verwijderen. Het schuimt helemaal niet, dus het is wel even wennen. Het resultaat mag er zijn. Je haar is zacht en schoon.

Als het goed is, heeft de verf goed gepakt en is de kleur geworden zoals je verwachtte. We hebben nog wat extra tips voor mensen met grijs haar.  En wees lief voor je haar want zo hou je de kleur langer mooi. Ben je niet tevreden over de kleur of heeft de verf niet goed heeft gepakt? Stuur ons een berichtje. Wij geven je graag persoonlijk advies en helpen je verder.

Haar verven als een pro

Vind je het toch nog een beetje spannend om je haar te verven en wil je het daarom op een zo'n professioneel mogelijke manier aanpakken? Dan vind je bij ons in de shop alles wat je nodig hebt om de verf zo netjes mogelijk aan te brengen. Zo hebben we een kapmantel die ervoor zorgt dat je bovenkleding schoon blijft terwijl je je haar verft. Bij elk pakket haarverf ontvang je een herbruikbaar kwastje, maar zoek je wat stevigers, kan je er ook voor kiezen om onze kapperskwast erbij te bestellen. Ook hebben we een verfbakje om de verf in te mengen. Heb je wat langer haar? Dan zijn onze haarklemmen een uitkomst! Zo kan je je haar makkelijk vastzetten. Alle producten zijn los te bestellen of als complete WECOLOUR kit

Waarom jouw haar verven met WECOLOUR?

Als je jouw haar gaat verven, wil je niet onnodig allerlei schadelijke stoffen en middelen op jouw hoofd. Om die reden heeft WECOLOUR bij de ontwikkeling van de verf getracht om het aantal niet-noodzakelijke en schadelijke stoffen zo laag mogelijk te houden.

  • De haarverf bevat geen ammonia, ppd (wel tds) en resorcinol.
  • De haarverf is na opening 12 maanden houdbaar, je kunt je haar dus meerdere keren verven
  • De haarverf ruikt neutraal en stinkt niet
  • De haarverf past door de brievenbus, je hoeft er dus niet voor thuis te blijven
  • De haarverf is veel zachter en beter voor je haar en hoofdhuid

Twijfel je toch nog? Lees dan wat onze klanten zeggen over WECOLOUR haarverf of mail ons. We geven je graag vrijblijvend advies.

Bestel jouw haarverf in de shop

Onze klanten aan het woord

Het pakket haarverf was er meteen de volgende dag. Na het haar verven, zag het er supernatuurlijk uit op het haar. De instructies waren duidelijk, als je ervaring hebt met je haar verven kan het er beter uit zien dan bij de kapper. Helemaal top.

Julia

Ik ben héél tevreden! Voor de eerste maal zelf gekleurd en het is van even goede kwaliteit als bij mijn kapper. Er ligt een mooie warme glans op mijn haar. In het pakket zit alles wat je nodig hebt en de uitleg is zeer duidelijk! Had nadien nog een vraag en via de chat werd ik onmiddellijk vriendelijk geholpen. Vanaf nu kleur ik mijn haar enkel nog met wecolour haarverf.

Veronique van Eeghem
haarverf Haarkleur 6.0
Lichtbruin
+ in winkelwagen
Meer info
haarverf Haarkleur 7.0
Donkerblond
+ in winkelwagen
Meer info
haarverf Haarkleur 8.0
Natuurlijk blond
+ in winkelwagen
Meer info