Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Menumenu
Home Shop
Over ons
FAQ Blog Contact

Waarom staat er een nummer of cijfers op mijn doosje haarverf?

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

haarkleur-nummersWaarom staat er een nummer of cijfers op mijn doosje haarverf? Deze haarverf nummers zijn kleurcodes die bij elk merk haarverf op dezelfde manier worden opgebouwd. Haarkleuren (kleurhoogtes) worden bepaald door het eerste cijfer van de haarverf code. Deze lopen van 1, zwart, tot en met 11, zeer lichtblond. Het eerste haarverf cijfer (het cijfer voor de punt) staat voor deze kleurhoogte. Het tweede haarverf cijfer voor de kleurtoon of kleurnuance in die haarkleur en een eventueel derde haarverf nummer, voor de secundaire kleur.

Kleurhoogtes en nummers met haarverf

Er zijn 11 kleurhoogtes die liggen tussen 1.0 en 11.0. De 1.0 is altijd zwart en de 11.0 zeer lichtblond. Dus de 2.0 is bruinzwart, 3.0 = donkerbruin, 4.0 = middenbruin, 5.0 = bruin, 6.0 = lichtbruin, 7.0 = donkerblond, 8.0 = blond, 9.0 = lichtblond, 10.0 = zeer lichtblond en 11.0 = extra lichtblond. Hoe hoger het eerste kleurnummer, hoe lichter de kleur. 

De cijfers voor de kleurnuances zijn onderverdeeld in:

.0 natuurkleur .1 as .2 parelmoer .3 goud .4 koper .5 mahonie  .6 rood .7 chocola

Zelf je haar verven

Ga je zelf je haar verven? Bepaal eerst voor jezelf op welke kleurhoogte (het eerste cijfer uit de kleurcode) jouw eigen haar zit. Doe dit ook om te bepalen hoe ver de kleurhoogte afwijkt van je eigen kleurhoogte. Het is aan te raden om te kiezen voor een haarkleur die 1-2 tinten lichter is of maximaal 4 tinten donkerder dan jouw haarkleur. Heb je al erg grijs haar? Dan kun je het beste gaan voor een iets lichtere kleur, omdat je dan ook minder snel de uitgroei ziet. Als je je kleurhoogte gevonden hebt, kies je nog de nuance. De kleurentool helpt je ook bij het kiezen van de juiste kleur.

Goede dekking met kleurnummers .0 en .3

Wil je zeker weten dat je nieuwe kleur goed dekt? Kies dan een .0  of een .3 goudtint. Deze kleuren geven de beste grijsdekking. WECOLOUR heeft de 1.0 zwart, de 3.0, donkerbruin, de 5.0, bruin, 6.0, lichtbruin, de 7.0, donkerblond, de 7.3 gouddonkerblond en de 8.0, natuurlijk blond de 9.0 natuurlijk lichtblond en de 10.01, zeer licht natuurlijk blond

haarkleur-nummers-haarverf

Ben jij een lentetype? Kies dan voor de kleur nummers met nuances: .1, .3 en .4
Ben je een lentetype? Jouw ideale kleurnuances zijn dan de:
astinten .1, 4.1, as donkerbruin, 5.1asbruin, 6.1, as lichtbruin, 7.1, as donkerblond, 8.1, asblond, en 11.1, zeer licht asblond
goudtinten .3, goud donkerblond 7.3  en
kopertinten .4, zoals onze koper donkerblond 7.4.

Voor een zomertype past de .0 en .1
Kies dan voor de volgende nuances:
natuurtinten: 1.0 zwart, de 3.0, donkerbruin, de 5.0, bruin, 6.0, lichtbruin, de 7.0, donkerblond, de 8.0, natuurlijk blond de 9.0, natuurlijk lichtblond en de 10.01, zeer licht natuurlijk blond
astinten: zoals de 4.1, as donkerbruin, 5.1 asbruin, 6.1, as lichtbruin, 7.1, as donkerblond, 8.1, asblond, en 11.1, zeer licht asblond.

Herfsttypes kiezen liever voor een .0, .4, .5 en .6
Jou staan waarschijnlijk de volgende tinten goed:
natuurtinten: 1.0 zwart, de 3.0, donkerbruin, de 5.0, bruin, 6.0, lichtbruin, de 7.0, donkerblond, de 8.0, natuurlijk blond de 9.0, natuurlijk lichtblond en de 10.01, zeer licht natuurlijk blond en
roodtinten:  .4, .5 en .6, zie daarvoor hier direct onder bij wintertype.

Wintertype: kleurnuance: mahonietinten .5 en roodtinten .6
Mooi bij jou staan waarschijnlijk de mahonienuances .5, bijvoorbeeld onze 5.5 mahoniebruin; en
.6, roodtinten zoals mahonierood bruin 4.65, en koperrood lichtbruin 6.64.

Heb je nog geen idee welk type jij bent, lees dan onze blog over welke haar kleur het beste bij jouw gezicht past.

Kleurnummers WECOLOUR haarverf vergeleken met andere merken

De haarverf van WECOLOUR bevat veel pigment omdat er veel minder chemicalieën en schadelijke stoffen aan zijn toegevoegd. Dit betekent dat de kleur snel wat donkerder uitvalt dan je gewend bent. Kies daarom als je twijfelt altijd voor de lichtste kleur en dus het hoogste kleurnummer (een 7 is lichter dan een 6). Je kunt geverfd haar namelijk niet lichter verven, alleen in dezelfde kleur of donkerder. En vaak duurt het wel een week of acht voordat de kleur wat vervaagt en lichter wordt. Dat is het voordeel van de haarverf van WECOLOUR als je de juiste kleur nummer hebt gevonden. Maar haarverf eruit wassen, gaat dus niet zomaar. Met andere woorden, koop je normaal een lichtbruin in de kleurhoogte 6 dan kun je bij ons het beste de kleur 7 donkerblond kiezen.

Laat je dus als je een kleur kiest niet van de wijs brengen door alle prachtige namen die fabrikanten geven aan hun kleuren haarverf, maar let gewoon goed op de kleurnummers en kleurnuance.

Twijfel je nog? Gebruik dan de haarkleur advies tool.

  • Bij de eerste bestelling krijg je €10 korting en betaal je slechts €9,95.
  • Gratis verzending in NL en vandaag besteld voor 16:00 uur wordt dezelfde dag verzonden
  • De haarverf is na opening houdbaar en dus meerdere keren te gebruiken
  • De haarverf is zo zacht voor je haar, dat het gezond en mooi blijft!
  • Bevat geen ammonia, parabenen, resorcinol en PPD (wel TDS)

Het grote voordeel van onze haarverf is dat je haar nooit meer iets anders wil. Je haar blijft zoveel gezonder dan wanneer je met andere haarverf verft en daardoor hoef je minder vaak te verven. De kleur blijft langer mooi en het resultaat is heel natuurlijk. Dus bekijk de kleuren eens op je gemak! En de prijs valt best mee als  je bedenkt dat je de eerste keer €10 korting krijgt. En hoe meer producten je bestelt, hoe voordeliger het wordt. Zo heb je al een pakket haarverf vanaf €14,95 (bij minimaal vier pakketten haarverf). Nu alleen nog het juiste kleurnummer dat past bij jouw haar en dan ben je er!

Onze klanten aan het woord