Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu

  Kun je je haar verven als je zwanger bent?

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Ben je zwanger en op zoek naar informatie of je je haar wel kunt verven nu je in verwachting bent? Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Maar wil jij ook graag een ander kleurtje in je haar of ben je nog niet toe aan grijs haar? Ook al ben je zwanger, het is veilig om te verven met WECOLOUR haarverf.

  Zo zit er in de haarverf van WECOLOUR bijvoorbeeld geen ammonia. Maar wil je niet verrast worden dan een andere kleur dan je in gedachten had? Lees dan zeker even verder. Vanwege je hormonen kan het namelijk een stuk donkerder uitvallen dan je gewend bent.

  Is je haar verven schadelijk als je zwanger bent?

  Het antwoord is nee! In de haarverf van WECOLOUR zit geen ammonia. Wel is het haarverf en gebruiken wij waterstofperoxide. Het (grijs)dekkend verven van je haar blijft dan ook een chemisch proces. Het percentage waterstofperoxide is 6%. Dit is niet schadelijk voor je gezondheid of voor de baby. Alleen bij de 11.1, zeer licht asblond is een hoger percentage waterstofperoxide toegevoegd in de verpakking. Dit percentage is 9%. In WECOLOUR haarverf zit geen PPD, resorcinol en parabenen. Er is heel veel onderzoek gedaan naar deze stoffen en het is niet bewezen dat deze stoffen echt schadelijk zijn voor je gezondheid. Wel zijn wij er van overtuigd dat het schadelijk is voor je haar en dat het invloed heeft op de kwaliteit van je haar. Ook is het veel beter voor je baby dat deze stoffen er niet in zitten. De haarverf breng je ten slotte aan op je hoofd en zou via je hoofdhuid kunnen binnendringen.

  Zwangerschapshormonen en haarverf

  Je ziet vaker dat de structuur en kwaliteit van haar verandert door zwangerschapshormonen. Het kan zijn dat haarverf minder goed pakt of dat de kleur anders uitvalt dan je gewend bent. Je kunt daarom wel eerst een test doen op een plukje haar aan de onderkant om te kijken wat het resultaat is. Ook is het heel verstandig om een allergietest te doen. Omdat je lichaam verandert, kan het ook zijn dat je intolerant wordt voor haarverf. Het kan bijvoorbeeld heel erg gaan jeuken en sommige vrouwen krijgen zelfs blaren van de verf als ze zwanger zijn. Heb je geen tube haarverf meer van ons, dan kan je altijd een gratis tester opvragen. Wij sturen je dan gratis wat kleurcrème op waarmee je een allergietest kunt doen.

  Zwanger en vet haar?

  Heb je door de zwangerschap juist last van vettig haar, dan is dat geen enkel probleem. Het is altijd beter om je haar twee dagen van tevoren niet te wassen. Je hoofdhuid is dan beter beschermd en de haarverf pakt net zo goed. Na het verven was je je haar met onze shampoo en conditioner en je haar glanst als nooit tevoren. Dus ook in je zwangerschap kan je zonder enig risico je haar blijven verven. 

  Ben je benieuwd naar al onze producten? Neem dan een kijkje in onze webshop. Zo hebben wij 32 kleuren haarverf en het aanbod blijft groeien. Ook de haarverzorgingsproducten en stylingproducten zijn de moeite waard om te bekijken! Deze zijn even veilig als onze haarverf, ook tijdens je zwangerschap.

  Naar de shop

  Onze klanten aan het woord