Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  Kun je je haar verven als je zwanger bent?

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Ondanks dat er heel veel over geschreven is over dit onderwerp waardoor de suggestie gewekt wordt dat waar rook is ook vuur is, is het helemaal veilig voor je ongeboren kindje om je haar te verven als je zwanger bent. Ook als je borstvoeding geeft, is het veilig om je haar te verven. Maar blondeer je haar voor de zekerheid liever niet en voer eerst een allergietest uit. Vervolgens test je de verf het beste eerst even uit op een plukje van je haar.

  Ok, haarverf is een chemisch product. En het kan soms zo ontzettend naar ruiken door de ammonia die er meestal in zit. Vandaar dat veel mensen op het idee komen dat het misschien schadelijk is. In de haarverf van WECOLOUR zit sowieso geen ammonia. WECOLOUR haarverf is ‘as pure as possible’ en helemaal veilig te gebruiken tijdens je zwangerschap en als je borstvoeding geeft. Bij WECOLOUR hebben wij de agressieve stoffen die in de meeste haarverf voorkomen, sowieso al zoveel mogelijk vervangen door natuurlijke of milde alternatieven. Zo zit er in WECOLOUR haarverf bijvoorbeeld geen ammonia. In WECOLOUR haarverf zitten ook geen twijfelachtige stoffen als PPD, resorcinol en parabenen. Deze stoffen zijn agressief en hebben in ieder geval invloed op de kwaliteit van je haar. Wat niet goed is voor je haar, is mogelijk misschien niet goed voor je kindje. Maar WECOLOUR haarverf is vrij van deze stoffen.

  Waterstofperoxide en blonderen

  Ondanks dat WECOLOUR haarverf veel twijfelachtige stoffen niet bevat, is het wel (grijs)dekkende haarverf en gebruiken wij waterstofperoxide (wij noemen dit ‘activator’). Het percentage waterstofperoxide dat wij standaard gebruiken is 6%. Dit is niet schadelijk voor je gezondheid of voor de baby.

  Alleen bij de 11.1, de zeer licht asblond, is een hoger percentage waterstofperoxide toegevoegd. Dit percentage is 9%. Ook kun je, als je deze kleur bestelt, kiezen voor 12% waterstofperoxide. Er is heel veel onderzoek gedaan en het is niet bewezen dat waterstofperoxide schadelijk is voor je gezondheid of die van je kindje. Maar wil je het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan als je zwanger bent niet voor een waterstofperoxidepercentage hoger dan 6%. Even niet voor heel lichtblond gaan. Wij zeggen dit omdat het blonderen van je haar tijdens de zwangerschap soms afgeraden wordt vanwege de hoge concentraties waterstofperoxide.

  Doe vooral wat voor jou goed voelt

  Heb jij toch je twijfels bij het gebruik van haarverf tijdens je zwangerschap? Sla dan het verven van je haar gewoon een tijd over. Want je zorgen maken en stress is zeker iets dat een nadelige invloed kan hebben op jouw kindje(s). En dat is een mooi kleurtje zeker nooit waard. Wat voorzichter zijn kan natuurlijk ook! Sommige vrouwen kiezen er bijvoorbeeld voor om hun haar het eerste trimester niet te verven. Omdat in die periode een ongeboren kindje meer risico loopt. En anderen verven minder vaak. Of kiezen nu voor een verantwoorder of natuurlijker verfproduct dan dat ze normaal doen.

  Effect van hormonen op haarverf

  Omdat je haarstructuur tijdens je zwangerschap verandert, kan haarverf anders pakken. Je haar kan voller, droger, vetter of juist dunner en futloos worden. Het kan daarom zijn dat haarverf anders uitpakt dan je verwacht had. Probeer daarom eerst de verf op een plukje haar uit. Zo kun je zien hoe de kleur op je haar uitpakt. Het devies is dus eerst testen, dan pas verven.

  Ventileer de ruimte waar je je haar verft goed. Je reukvermogen verandert namelijk ook tijdens de zwangerschap. Dit heb je vast al gemerkt!  Misschien wordt je wel misselijk van de lucht terwijl je je haar verft. WECOLOUR heeft een heel milde geur, maar misschien gebruik je een ander merk haarverf dat wél sterk geurt.

  Allergietest
  Naast je haarstructuur, verandert ook je huid onder invloed van hormonen. Het is dus tijdens je zwangerschap aan te raden om eerst een allergietest uit te voeren op de huid met de haarverf. Het kan namelijk zijn dat je nu anders reageert. Bij WECOLOUR kun je gratis testers aanvragen om de haarverf eerst eens op je huid uit te testen. Handig, want je hoeft dan niet eerst verf te bestellen en er dan pas achter te komen dat je het niet kunt gebruiken omdat je er allergisch op reageert.

  Vraag een gratis tester aan!

  We wensen je een heel goede en gezonde zwangerschap. En ben je benieuwd naar al onze haarverf of andere haarproducten? Neem dan een kijkje in onze webshop. Zo hebben wij 32 kleuren haarverf en het aanbod blijft groeien. Ook de haarverzorgingsproducten en stylingproducten zijn de moeite waard om te bekijken! Deze zijn, net als onze haarverf, ook tijdens je zwangerschap veilig te gebruiken. 

  Naar de shop

  Onze klanten aan het woord

  Daar ik pijn kreeg aan mijn hoofdhuid toen ik iedere keer bij de kapper mijn haren had laten verven dacht ik ik moet iets anders proberen. Haarverf zonder ammonia van Wecolour heb ik toen geprobeerd en ik heb nergens meer last van! Super!  En haarverf zonder ammonia is veel zachter voor je haar.

  Marjon Baert

  Super haarverf de 5.1 asbruin van WECOLOUR!  Geen haaruitval zoals ik altijd heb met andere verf. Goede en lange dekking! Ben een fan! En ga zeker vaker bestellen!

  Sarika