WECOLOUR
 
 

Beste

Wat leuk dat je een abonnement van WECOLOUR wilt.  We zorgen ervoor dat je pakket zo snel mogelijk bezorgd wordt. Mocht je binnen 3 werkdagen niets ontvangen hebben, laat het ons even weten.

Je kunt je abonnement beheren in jouw account. Het is niet mogelijk om een bestaand abonnement te wijzigen. Wil je het abonnement aanpassen, dan moet je het eerst annuleren en dan weer een nieuwe aanmaken. Je kunt het abonnement op ieder gewenst moment opzeggen. 
Er is dus geen minimale looptijd.  Wij incasseren het geld automatisch via Ideal of Paypal, afhankelijk van wat jij gekozen hebt. Doordat je korting krijgt op de normale prijs zijn kortingsacties niet van toepassing op het abonnement. 

Hieronder zie je de gegevens van je bestelling. Je kunt je gegevens ook bekijken in mijn account.

Controleer verzendadres

Controleer goed of we het juiste adres én huisnummer hebben voor de verzending. Mocht dit toch niet correct zijn, laat het ons dan direct weten.
Dan passen we het adres aan en wordt het pakketje alsnog op het juiste adres afgeleverd. Het pakketje past door de brievenbus, dus je hoeft niet thuis te zijn om het in ontvangst te nemen.

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op! Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en productontwikkelingen, volg ons dan op Facebook.

Hartelijke groeten,

Het team van WECOLOUR

Maarten Kruytstraat 22
2202 GX Noordwijk

T: (+31) 071 - 3020444
E: info@wecolour.com
W: www.wecolour.com

 

Copyright WECOLOUR 2015. Alle rechten voorbehouden
Deze email is verzonden door WECOLOUR, Maarten Kruytstraat 22, 2202GX Noordwijk, Nederland