Toner na blonderen

Ja haar neutraliseren met een toner na het blonderen

Heb jij jouw haar geblondeerd met WECOLOUR blondeercrème, maar is het eindresultaat nog niet helemaal zoals je wilt? Toners bieden de oplossing. Een toner neutraliseert een ongewenste gele, oranje of groene gloed. Je maakt een toner gemakkelijk zelf met haarverf en 3% activator. Je leest hieronder de verschillende opties met betrekking tot het maken van toners. 

De theorie achter een toner
ster van Oswald

Om te begrijpen wat een toner met je haarkleur doet, geven we je een klein beetje achtergrondinformatie. In de kapperswereld werken we met de ster van Oswald. Ook wel bekend als de kleurencirkel van primaire en secundaire kleuren. Je herinnert het je misschien nog van de tekenles van vroeger. Kleuren die tegenover elkaar staan, neutraliseren elkaar. Meng je bijvoorbeeld geel met paars? Dan ontstaat er een nietszeggende donkere neutrale kleur. Het sprekende element van beide kleuren is opgeheven. En dat is precies wat een toner voor je haar doet. 

Wanneer gebruik je welke toner

Een toner gebruik je wanneer je geblondeerde haar nog niet helemaal de kleur is zoals je wenst. Zo kan het zijn dat je veel warmte in je haar hebt en dat je haarkleur na het blonderen een beetje oranje of geel oogt. Echter kan het resultaat ook heel grauw/groen ogen, je hebt dan juist te weinig warmte in je haar. Tot slot kun je je haar ook een beetje saai van kleur vinden na het blonderen. Gebruik dan een toner om je haar weer nuance te geven. Hieronder een overzicht met toners die wij veel gebruiken.

Een toner voor geel haar

Is het resultaat van jouw geblondeerde haar een beetje gelig? Dan heb je een toner nodig met paars/blauw pigment. Is jouw haar niet heel geel, dan heb je wellicht al genoeg aan de WECOLOUR No-yellow Mousse. Dit is een verzorgende mousse die gele tonen in het haar op een natuurlijke wijze neutraliseert. Is jouw haar na een behandeling met de No-yellow mousse nog steeds niet de kleur die je wilt? Maak dan alsnog gebruik van een toner. Afhankelijk van de gewenste kleurhoogte kun je het beste kiezen voor:

Een toner voor oranje haar

Neigt jouw haar meer naar oranje? Dan heb je een toner nodig met blauwpigment. Is jouw haar lichtblond en oogt het erg oranje? Kies dan voor een toner van de extra as lichtblond (10.11). Is jouw haar donkerder? Kies dan, afhankelijk van je huidige kleurhoogte, één van de volgende toners. 

Het is goed om te weten dat je meer kans hebt op een oranje resultaat, wanneer je van jezelf heel donker bent (zwart, donkerbruin of bruin) en dan gaat blonderen. Je kunt met blondering tot zes kleurhoogtes oplichten. Heb jij van nature zwart haar (kleurhoogte 1) dan kun je dus maximaal naar lichtbruin haar (kleurhoogte 6). Heb jij van jezelf bruin haar (kleurhoogte 5) dan kun je maximaal naar extra lichtblond haar (kleurhoogte 10). Hou hier ook rekening mee bij het kiezen van een toner. Een toner die lichter is dan je huidige kleurhoogte, zal niet zoveel effect hebben als een toner in dezelfde kleurhoogte. Heb jij van nature zwart of donkerbruin haar en is je haar na het blonderen oranje uitgeslagen, kies dan voor een toner van de as donkerblond (7.1) of asblond (8.1).

Een toner voor groen haar

Wanneer jouw haar na het blonderen een beetje groen/grauw oogt, dan heb je te weinig warmte in je haar. Je kunt deze warmte heel makkelijk terugbrengen door rood pigment aan je haar toe te voegen. Is het niet heel groen, dan kun je proberen een ketchupmasker te nemen. Dit klinkt misschien vies maar werkt echt. Zie je een ketchupmasker niet zitten of werkt dit niet voldoende? Kies dan afhankelijk van het gewenste resultaat voor de volgende toners:

Een toner om je haar nuance te geven

Vind je jouw haar na het blonderen een beetje saai ogen? Dan kun je weer nuance toevoegen met een toner. Welke toner je gebruikt is afhankelijk van de gewenste kleurhoogte en de gewenste nuance. In principe kun je van elke kleur een toner maken. Toners die wij adviseren om haar weer nuance te geven:

Hoe maak je een toner

Een toner maak je heel gemakkelijk zelf door de kleurcrème te mengen met 3% activator. Hierdoor wordt het als het ware een spoeling die je er na tien tot twintig wasbeurten uitwast. Het kan dus zijn dat je haar na verloop van tijd weer een toner nodig heeft. Je kunt de gewenste haarkleur bestellen via onze webshop. Je kiest dan voor 3% activator welke je 1:1 mengt met de kleurcrème. Een toner laat je doorgaans 5 tot 20 minuten inwerken. Controleer regelmatig en spoel uit zodra de gewenste kleur bereikt is. Was je haar met shampoo en conditioner en verzorg het daarna goed met WECOLOUR Argan Silk serum

Het resultaat van de toner

Is het resultaat na de toner nog steeds niet helemaal naar wens? Stuur dan een foto via WhatsApp of de mail en onze kleurspecialisten kijken graag met je mee. 

 

Naar de shop