Uitgebreide gebruiksaanwijzing voor blonderen en highlights

Uitgebreide gebruiksaanwijzing blonderen

Ga jij aan de slag met WECOLOUR blondeercrème? Lees deze pagina dan goed door. We beschrijven alle do's en don'ts voor het beste resultaat. 

WECOLOUR blondeercrème

Ten eerste een kleine introductie van het product. WECOLOUR blondeercrème bevat geen ammonia. Het is milder voor je haar, haarstructuur en hoofdhuid dan reguliere blondering. Je haar blijft zacht dankzij verzorgende en hydraterende natuurlijke ingrediënten als shea butter, bijenwas en guarpitmeel die de structuur en elasticiteit van je haar verbetert. Het is wel nog steeds een blondeerproduct wat betekent dat het blekende stoffen bevat. Kijk dus uit voor je kleding en gebruik een oude handdoek. Doe ook altijd een allergietest voordat je blondeert. 

Toepassingen blondeercrème

Er zijn verschillende toepassingen mogelijk met WECOLOUR blondeercrème. Je kunt de blondeer onder andere gebruiken om:

Het gehele haar oplichten

Wil jij je hele haar oplichten met WECOLOUR blondeercrème? Je kunt een resultaat bereiken tot zes kleurhoogtes lichter dan je huidige haarkleur. Heb jij van jezelf heel donker of warm haar? Hou er rekening mee dat het resultaat dan ook warmer is. Je hebt na het blonderen waarschijnlijk nog een toner nodig om de kleur te neutraliseren. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van het gewenste eindresultaat.

 1. Meng de blondeercrème 1:2 met de activator in het WECOLOUR verfbakje of een ander kunststof of glazen bakje en voeg eventueel wat Colour Mask toe voor extra bescherming van je haar en hoofdhuid. Voor schouderlang haar heb je genoeg aan één pakket blondeer, heb je langer of heel dik haar, bestel dan twee pakketten. Bij je bestelling heb je gekozen voor 6% of 9% acitvator. Met 9% krijg je een lichter resultaat dan met 6%.
 2. Verdeel je (droge en niet gewassen) haar eerst in tweeën door een verticale middenscheiding te maken. Je kunt haarklemmen gebruiken om de twee delen vast te zetten. Vervolgens maak je een horizontale scheiding van je kruin tot net achter je oor. Dit doe je aan beide kanten. Je hebt nu je haar in vier delen verdeeld. Begin bij de scheidingen op je achterhoofd en breng de blondeer aan vanaf je aanzet. Vermijd contact met de hoofdhuid. Haal daarna één van de clips uit je haar en gebruik de achterkant van de kwast om de scheidingen te trekken, die je vervolgens inzet met blondeer. Herhaal deze stappen bij de andere delen. Eindig met de voorcontouren en je slapen. Je hoofd is daar het warmst en hierdoor ontwikkelt de blondering sneller. Het is dus erg belangrijk om van achteren naar voren te werken.
 3. Controleer of je haar voldoende is ingezet (elk plukje haar moet aan alle kanten blondering bevatten). Voeg eventueel nog wat extra blondeer toe waar nodig en zorg dat de blondeer niet uitdroogt. Dit kun je doen door eventueel een beetje water uit een plantenspuit te verstuiven op je haar of door de blondeer in te masseren in je haar. Je kunt ook wat extra blondeer aanbrengen. Je kunt je haar afdekken met aluminiumfolie om het proces te versnellen. Gebruik nooit plastic om je haar af te dekken en gebruik geen warmte. Laat de blondeer 25 tot maximaal 45 minuten inwerken, afhankelijk van het gewenste resultaat. Hoe langer je het laat zitten, hoe lichter het wordt. Controleer dit geregeld en spoel de blondeer uit zodra de gewenste kleurhoogte bereikt is.
 4. Was je haar met bijgeleverde shampoo en conditioner. Let op: blondeer is een bleekproduct. Gebruik een oude of bleekbestendige handdoek om je haar af te drogen. 
 5. Föhn je haar droog en beoordeel de kleur. Ben je tevreden? Geef je haar wat extra verzorging met WECOLOUR Argan Silk serum. Is de kleur te koel, te warm of niet de gewenste kleur, dan heeft je haar nog een toner nodig. Je kunt je haar bijvoorbeeld tonen met onze No-yellow Mousse als het te warm is of gebruik een toner van haarverf. Je leest alles over het gebruik van toners in ons blog Toners.

Je uitgroei blonderen

Heb jij je haar al geblondeerd en wil je nu alleen je uitgroei bijwerken? Ga dan als volgt te werk:

 1. Meng de blondeercrème 1:2 met de activator in het WECOLOUR verfbakje of een ander kunststof of glazen bakje en voeg eventueel wat Colour Mask toe voor extra bescherming van je haar en hoofdhuid. Meng voor de uitgroei een halve tube en bewaar de rest voor een volgende keer. Bij je bestelling heb je gekozen voor 6% of 9% acitvator. Met 9% krijg je een lichter resultaat dan met 6%.
 2. Verdeel je (droge en niet gewassen) haar eerst in tweeën door een verticale middenscheiding te maken. Je kunt haarklemmen gebruiken om de twee delen vast te zetten. Vervolgens maak je een horizontale scheiding van je kruin tot net achter je oor. Dit doe je aan beide kanten. Je hebt nu je haar in vier delen verdeeld. Begin bij de scheidingen op je achterhoofd en breng de blondeer aan vanaf je aanzet. Vermijd contact met de hoofdhuid. Haal daarna 1 van de clips uit je haar en gebruik de achterkant van de kwast om de scheidingen te trekken, die je inzet met blondeer. Herhaal deze stappen bij de andere delen. Eindig met de voorcontouren en je slapen. Je hoofd is hier het warmst en hierdoor ontwikkelt blondering sneller. Het is dus erg belangrijk om van achteren naar voren te werken.
 3. Controleer of je haar voldoende is ingezet (elk plukje haar moet blondering bevatten). Voeg eventueel nog wat extra blondeer toe waar nodig en zorg dat de blondeer vochtig blijft. Door je haar nog een keer goed te controleren, komt er zuurstof bij waardoor de blondeer beter ontwikkelt. Hierna kun je je haar afdekken met aluminiumfolie om het proces te versnellen. Gebruik nooit plastic om je hoofd af te dekken en gebruik geen warmte. 
 4. Laat de blondeer 25 tot 45 minuten inwerken, afhankelijk van het gewenste resultaat. Halverwege kun je je haar bevochtigen zodat je de blondeer vanuit je aanzet kunt doorkammen naar je lengtes. Zo krijg je een mooi verloop. Controleer de kleur geregeld en spoel de blondeer uit zodra de gewenste kleurhoogte bereikt is.
 5. Was je haar met bijgeleverde shampoo en conditioner. Let op: blondeer is een bleekproduct. Gebruik een oude of bleekbestendige handdoek om je haar af te drogen. 
 6. Föhn je haar droog en beoordeel de kleur. Ben je tevreden? Geef je haar wat extra verzorging met WECOLOUR Argan Silk serum. Is de kleur te koel, te warm of niet de gewenste kleur, dan heeft je haar nog een toner nodig. Je kunt je haar bijvoorbeeld tonen met onze No-yellow Mousse als de kleur te warm is of gebruik een toner van haarverf. Je leest alles over het gebruik van toners in ons blog 'Toners'.

Zie ook ons instructiefilmpje voor het blonderen van je uitgroei

Het maken van highlights

Wil jij highlights maken in ongeverfd of geverfd haar? Bedenk eerst welke methode je gaat gebruiken. Zo kun je werken met een zogenaamd blondeerkapje (makkelijk als je het zelf wilt doen) of je kunt werken met een blondeerplankje en folies. Hieronder beschrijven we beide methodes. Begin in ieder geval altijd met het goed doorkammen van je haar.

 1. Meng de blondeercrème 1:2 met de activator in het WECOLOUR verfbakje of een ander kunststof of glazen bakje en voeg eventueel wat Colour Mask toe voor extra bescherming van je haar en hoofdhuid. Afhankelijk van de hoeveelheid highlights meng je 10 tot 30 gram blondeercrème. De rest kun je bewaren voor een volgende keer.
 2. Highlights zetten
  i. Plankje: Verdeel je (droge en niet gewassen) haar eerst in tweeën door een horizontale middenscheiding van oor tot oor te maken. Je kunt haarclips gebruiken om de twee delen vast te zetten. Vervolgens maak je een verticale scheiding van je kruin naar je voorhoofd. Je hebt nu je haar in drie delen verdeeld. Begin bij de scheidingen op je achterhoofd en maak kleine plukjes langs je scheiding door middel van de weeftechniek: je gebruikt de achterkant van de puntkam om plukjes te weven in je haar. Wanneer je plukjes gemaakt hebt, zet je het plankje met daarop een velletje met highlight-papier of aluminiumfolie zo dicht mogelijk tegen je hoofd en leg je de plukjes erop. Deze zet je in met de blondeer. Vouw vervolgens het papier of folie losjes naar boven dicht. Herhaal dit met de rest van de highlights. Eindig met je slapen. Hier is je hoofd namelijk het warmst waardoor de blondering sneller ontwikkelt. 
  ii. Haarkapje: Kam je gehele haar goed uit en kam het met de scheiding zoals je deze meestal draagt. Je kunt een beetje Argan Silk of Colour Mask in je haar doen, zodat je haar straks makkelijker door het kapje gaat. Plaats dan het kapje zo strak mogelijk op je hoofd. Trek nu plukjes haar door het kapje met het meegeleverde haakje. Trek zoveel plukjes door het kapje als je wilt en zet deze in met blondeer. Begin onderaan en werk dan naar boven. Bekijk hier ons instructiefilmpje. 
 3. Laat de blondeer 15 tot 35 minuten intrekken. Heb je het gevoel dat het nog niet blond genoeg is, dan kun je het nog 10 tot 20 minuten langer laten inwerken. Controleer je plukjes tussendoor steeds om te controleren of het gewenste resultaat al is bereikt. Let op: dit kan heel snel gaan!
 4. Zijn je highlights licht genoeg? Spoel dan uit en was je haar met bijgeleverde shampoo en conditioner.
 5. Föhn je haar droog en beoordeel de kleur. Ben je tevreden? Geef je haar wat extra verzorging met Argan Silk serum. Is de kleur te koel, te warm of niet de gewenste kleur, dan heeft je haar nog een toner nodig. Je kunt je haar bijvoorbeeld tonen met onze No-yellow Mousse als de kleur te warm is is of gebruik een toner van haarverf. Je leest alles over het gebruik van toners in ons blog 'Toners'.

Creëren van een 'sunkissed' look

De naam zegt het eigenlijk al, maar met deze methode lijkt het alsof je haar is opgelicht door de zon. Je kunt deze methode ook tegelijk gebruiken met het verven van de uitgroei. 

 1. Meng de blondeercrème 1:2 met de activator in het WECOLOUR verfbakje of een ander kunststof of glazen bakje en voeg eventueel wat Colour Mask toe voor extra bescherming van je haar en hoofdhuid. Afhankelijk van de hoeveelheid highlights meng je 10 tot 30 gram blondeercrème. De rest kun je bewaren voor een volgende keer. Wanneer je ook je uitgroei gaat verven, meng je ook de verf voor je uitgroei volgens de meegeleverde gebruiksaanwijzing. 
 2. Verf je ook je uitgroei? Doe dit dan eerst zoals je gewend bent. Daarna kam je lengtes goed door, maar niet het gedeelte waar de verf zit. Anders komt de verf ook in je lengtes terecht. Verdeel je haar bovenop in vier delen door een scheiding te trekken van wenkbrauw tot wenkbrauw en vervolgens van je voorhoofd naar deze scheiding. Maak het eerste onderste gedeelte los en kam goed door. Doe een beetje blondeer op het begin van je kam en trek het ongeveer een halve centimer vanaf de aanzet naar beneden en til je haar iets op met de kam terwijl je dit doet. Hierdoor voorkom je vlekken. Hoe meer verf je op je kam doet, hoe dikker de highlights. Voor dunne plukjes kun je beter twee keer verf op je kam doen en eerst het bovenste gedeelte van het plukje verven, daarna het onderste gedeelte. Herhaal dit met alle vier de delen. 
 3. Heb je het gewenste aantal kamstrepen aangebracht? Laat de blondeer dan 20 tot 45 minuten inwerken, afhankelijk van hoe licht je het resultaat wenst. Is de kleur licht genoeg en heb je ook je uitgroei geverfd? Spuit je haar dan vochtig met een plantenspuit en kam het haar door vanaf de uitgroei. Hierdoor zal de kleur mooi in elkaar overlopen waardoor het resultaat heel natuurlijk oogt. Na 5 minuten ga je verder naar stap 4.
 4. Zodra je haar de juiste kleurhoogte bereikt heeft, was je je haar met shampoo en conditioner.
 5. Föhn je haar droog en beoordeel de kleur. Ben je tevreden? Geef je haar wat extra verzorging met Argan Silk serum. Is de kleur te koel, te warm of niet de gewenste kleur, dan heeft je haar nog een toner nodig. Je kunt je haar bijvoorbeeld tonen met onze No-yellow Mousse als de kleur te warm is of gebruik een toner van haarverf. Je leest alles over het gebruik van toners in ons blog 'Toners'.

Zie ook ons instructiefilmpje voor het creëren van een sunkissed look.

Oplichten van te donker geverfd haar

Wil je jouw te donker geverfde haar oplichten met blondeer? Er zijn verschillende methodes. Wil jij jouw kleur een halve tot een hele kleurhoogte oplichten? Meng de blondeercrème 1:2 met shampoo en masseer dit een paar minuten goed in. Daarna grondig uitspoelen. Wil je jouw haar 1 tot 2 tinten oplichten? Meng de blondeercrème dan met activator (1:2) en meng dit met je shampoo (ook weer 1 op 2). Kijk tussendoor of je haar al de gewenste kleurhoogte is en spoel uit zodra dit het geval is. Is jouw te donker geverfde haar na bovenstaande methodes nog niet licht genoeg? Dan kun je je haar blonderen en daarna verven in de juiste kleurhoogte.

 

WECOLOUR blondering- en highlightset