Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Wat is Clean Beauty haarverf en waarom kies je daarvoor?

Hoe verf je je haar bewuster met Clean Beauty haarverf? Clean Beauty bij haarverf en haarverzorging betekent dat de producten vrij zijn van schadelijke chemicaliën zoals ammoniak, parabenen, sulfaten en resorcinol. Bovendien zijn ze vaak veganistisch en dierproefvrij.

Clean beauty is een term die je steeds meer hoort in de cosmeticawereld. Er is echter geen definitie van, dus wat houdt het nu eigenlijk in? Vaak worden met deze term producten aangeduid die gemaakt zijn met niet-giftige ingrediënten en die geen schade toebrengen aan je gezondheid en het milieu.

Wat betekent 'clean beauty' in de context van haarverf?

Clean beauty haarverf is iets anders dan natuurlijke haarverf, synthetische stoffen zijn bij clean beauty niet verboden. Omdat natuurlijke grondstoffen niet altijd veiliger zijn dan synthetische grondstoffen. Ook in de natuur komen veel irriterende stoffen voor. Maar clean beauty is wel zoveel mogelijk met niet-toxische, agressieve ingrediënten die je haar veilig kleuren zonder schade aan je gezondheid of het milieu. 

Verzorgende ingrediënten

Niet alleen voor de planeet, maar ook voor je haar is dit goed. De natuurlijke ingrediënten in clean beauty haarverf bevatten geen of in ieder geval zo min mogelijk agressieve stoffen, maar wel voedende stoffen die je haar niet alleen kleuren, maar dus tegelijkertijd ook verzorgen en voeden. Dus terwijl je je haar een mooie, levendige kleur geeft, krijgt je haar ook de verzorging die het verdient. 

Ethisch verantwoord

Daarnaast betekent 'clean beauty' ook dat de producten ethisch verantwoord zijn geproduceerd. Dit houdt in dat er bij de productie rekening wordt gehouden met de impact op het milieu en dat er geen dierproeven worden uitgevoerd. Het gaat dus niet alleen om de ingrediënten, maar ook om de manier waarop de producten worden gemaakt.

In feite is je haar verven met clean beauty haarverf beter voor iedereen - voor jou, je haar, en onze planeet. Het draait allemaal om bewustzijn, en 'clean beauty' is een krachtige manier om je bewust te maken van de impact van producten die je gebruikt op jezelf en op de aarde.

Welke ingrediënten horen niet thuis bij clean beauty haarverf?

Zoals gezegd is er geen definitie waar clean beauty haarverf aan moet voldoen of een strikte lijst welke ingredienten het niet mag bevatten. Maar in de wereld van clean beauty haarverf zijn er bepaalde ingrediënten die vaak vermeden worden vanwege hun potentieel schadelijke effecten:

Ammoniak

Een van de meest voorkomende is ammoniak. Ammoniak wordt vaak gebruikt in traditionele haarverf om de haarschubben te openen zodat de kleur kan doordringen. Echter, het kan ook leiden tot droog en beschadigd haar, en kan irriterend zijn voor de huid en de luchtwegen.

Parabenen

Parabenen zijn een ander ingrediënt dat vaak wordt vermeden in clean beauty haarverf. Parabenen worden gebruikt als conserveermiddel in veel cosmetische producten, maar er zijn zorgen over hun mogelijke link met hormoonverstoring. Hoewel het bewijs niet sluitend is, kiezen veel merken ervoor om aan de veilige kant te blijven en ze te vermijden.

Resorcinol

Resorcinol is een ander ingrediënt dat met argwaan wordt bekeken. Het wordt gebruikt om de kleur te helpen binden aan het haar, maar het is ook een bekend huidirritant en ook bij dit ingrediënt zijn er zorgen over zijn mogelijke link met hormoonverstoring.

PPD

PPD (p-Phenylenediamine) wordt ook vaak vermeden in clean beauty haarverf. Het is een veelgebruikt ingrediënt in permanente haarverf, maar het is ook een van de meest voorkomende oorzaken van allergische reacties op haarverf. Deze reacties kunnen variëren van milde huidirritatie tot ernstige allergische reacties.

Is clean beauty haarverf geschikt voor alle haartypes?

Jazeker! Clean beauty haarverf kan voor alle haartypes te werken. Het maakt niet uit of je krullend, steil, dik, dun, droog of vettig haar hebt, er is een clean beauty haarverf of verzorging die bij jou past. Het betekent dat je, ongeacht jouw persoonlijke haarkenmerken, kunt verven met clean beauty haarverf voor een gezondere haarkleur.

Clean beauty haarverven gaan verder dan het enkel bieden van een mooie en levendige kleur. Ze zijn minder schadelijk voor je haar en vaak ook verrijkt met natuurlijke ingrediënten die je haar voeden en verzorgen, zodat je haar er gezonder blijft en er daardoor ook zacht en gezond aanvoelt en er gezonder uitziet. Echter: niet elk product werkt hetzelfde voor alle haartypen. Dus, kijk goed naar de ingrediënten, probeer en vind dat merk dat bij jou past.

Is clean beauty haarverf duurder dan reguliere haarverf?

Clean beauty haarverf is vaak duurder is dan reguliere haarverf. Logisch, want er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten die veilig zijn voor zowel je gezondheid als de planeet. Die zijn vaak duurder. Daarnaast zijn de cosmeticabedrijven in clean beauty nog niet heel groot waardoor ze niet de schaalvoordelen hebben zoals de gevestigde multinationals die hebben en daardoor goedkoper kunnen produceren en afzetten. Tot slot wordt vaak door aandeelhouders meer gelet op winstgevendheid dan op ethische en duurzame keuzes.

En kijk voorbij het prijskaartje. Want wat je krijgt is een betere kwaliteit haarverf die je haar niet alleen een prachtige kleur geeft, maar je haar ook voedt en beschermt. Clean beauty haarverven zijn doorgaans rijk aan voedingsstoffen en ze laten je haar glanzen en voelen alsof je net van de kapper komt. Bovendien dragen ze bij aan een gezondere levensstijl en een duurzamere wereld. Is dat niet iets waar je graag wat extra voor betaalt?

Wat is het voordeel van clean beauty haarverf?

Duurzame en gezonde haarverf biedt verschillende voordelen. Allereerst zijn deze producten vaak vrij van schadelijke chemicaliën zoals ammoniak, parabenen en sulfaten. Deze stoffen kunnen irritatie veroorzaken en zijn niet goed voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid. Door te kiezen voor duurzame en gezonde haarverf, vermijd je deze potentieel schadelijke ingrediënten.

Daarnaast zijn duurzame en gezonde haarverfproducten vaak verrijkt met natuurlijke ingrediënten die je haar voeden en verzorgen. Denk aan essentiële oliën, plantaardige extracten en vitaminen die je haar glanzend, zacht en gezond houden. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele haarverfproducten, die je haar vaak uitdrogen en beschadigen.

Een ander belangrijk voordeel van duurzame en gezonde haarverf is dat deze producten beter zijn voor het milieu. Ze worden vaak geproduceerd met respect voor de natuur, met behulp van duurzame productiemethoden en verpakt in recyclebare verpakkingen. Bovendien bevatten ze geen ingrediënten die schadelijk zijn voor het milieu, zoals microplastics.

Conclusie

Tot slot, hoewel duurzame en gezonde haarverfproducten vaak iets duurder zijn dan traditionele haarverfproducten, bieden ze op de lange termijn vaak meer waar voor hun geld. Omdat ze je haar niet of een stuk minder beschadigen, hoef je minder uit te geven aan herstellende haarverzorgingsproducten. Bovendien kan de verbeterde gezondheid van je haar leiden tot minder bezoeken aan de kapper en minder vaak je haar verven, wat op de lange termijn ook kosten kan besparen.

Bij WECOLOUR zijn wij allang overtuigd van het op een gezonde manier verven van je haar, vanwege onze ervaring in onze eigen salon. Dit is dan ook dit precies de redenen waarom wij met onze eigen 'as pure as possible' haarverf en haarverzorging en -stylingproducten zijn gestart. Daarnaast kun je WECOLOUR haarverf bewaren en hoef je niet weg te gooien wat je niet direct gebruikt. Wil jij je haar bewust verven met clean beauty haarverf, dan ben je bij WECOLOUR dus op de juiste plek beland.


WECOLOUR haarverf

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!