Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden
Waar ben je naar op zoek?

Welke haarkleur staat bij mij?

Verf je voor de eerste keer je haar dan kan het zijn dat je een andere kleur wilt of je wilt je grijze haren verven. Er zijn een heleboel haarkleuren op de markt. Wij hebben een kleurentool ontwikkeld die je helpt bij het kiezen van de juiste kleur. Wil je een andere haarkleur, hou er dan rekening mee dat niet alle kleuren mooi staan.

Ben je een licht type met blond of lichtbruin haar en een lichte kleur ogen (blauw, grijs), kies dan voor een haarkleur die niet te donker is, bijvoorbeeld onze lichste kleur zeer licht asblondzandblond of een natuurkleur zoals licht natuurlijk blonddonkerblond of natuurlijk blond. Ben je een lentetype en heb je een lichte, goudgele of perzikachtige huidskleur (vaak zijn dit blonde types), dan is onze donkerblonde natuurkleur mooi. Ook caramel donkerblond en lichtbruin zijn erg mooi. Kijk uit dat je niet een te donkere kleur kiest.

Heeft jouw haar snel een oranje gloed, dan heb je veel warmte in je haar. Kies dan voor een astint. Dit zijn de kleuren met een .1 erachter. Wij hebben een as donkerbruin (4.1)as bruin (5.1)as lichtbruin (6.1as donkerblond (7.1)asblond (8.1) as lichtblond (9.1) en de zeer licht asblond (11.1) in ons palet aan astinten.

Heb je een lichte tot bronzen tint, vaak goudgelig met donker haar dan zijn de donkere, warmere tinten mooi. Denk aan karamel donkerblondhazelnoot lichtbruin of koperrood lichtbruin (mooie warme rode felle kleur). Een natuurlijke kleur, dus gewoon bruin of donkerbruin kan ook heel mooi zijn. Te blond past niet goed. Ben je een wintertype dan heb je een lichte tot zeer lichte huid en donker tot zeer zwart haar. Bruinchocoladebruin of lichtbruin zou ook nog kunnen. Hou je van kleur (dus rood/paars), kies dan voor mahonie bruin of mahonie roodbruin. Lichte tinten maken je bleek en passen niet echt bij je huidskleur.

Ben je erg grijs of dekt je haar moeilijk, kies dan altijd voor een natuur- of goudtint. Die dekken het allerbest. Goudtinten hebben wij in kleurhoogtes 7 en 8, namelijk de 7.3 en de 8.3. Natuurkleuren hebben wij in kleurhoogtes 1 en 3 tot en met 10. Doordat er in onze haarverf geen ammonia en ppd zit, is de haarverf veel milder voor je haar. Je haar glanst na het verven en voelt zacht aan. Onze kleurentool geeft je online advies.

Onthoud altijd: verf je haar niet in een te donkere kleur, want onze kleuren vallen vaak iets donkerder uit door het pigment in onze haarverf. Kies daarom (zeker bij twijfel) liever lichtere kleur! Of meng met een lichtere kleur. Want eenmaal geverfd haar kun je niet lichter verven. Is jouw gekozen kleur toch te licht? Dan krijg je van ons kosteloos een donkerder kleur opgestuurd.

Je kunt nog veel meer over dit onderwerp lezen in onze blogs!

Instructie video’s
Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!