Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Met déze kapsels en haarkleuren zie je er veel jonger uit

Soms moet je eerlijk zijn: als je geen dertiger of veertiger meer bent, heb je misschien al gemerkt dat wat je vroeger goed stond qua haar nu misschien niet meer de beste keuze is... Dit komt doordat je haar, maar ook je huid en teint helaas veranderen. Je huid wordt vaak wat lichter en wat minder egaal van kleur. Soms wordt je haar wat dunner en droger en oogt het minder elastisch. Wil jij eigenlijk ook iets anders met je haar maar weet je niet goed waar te beginnen? Lees hier onze tips en wie weet doe je er je voordeel mee. 

Van lang naar kort(er)

Als je je haar altijd lang hebt gehad: lang haar dat er niet gezond uitziet kan je er veel ouder uit laten zien. Je moet wel heel erg mooi onderhouden haar hebben wil lang haar nu ook nog écht mooi staan. Meestal moet je er, als je iets ouder wordt er echt meer moeite voor doen om je haar er gezond en goed verzorgd uit te laten zien. Vaak wordt je haar namelijk wat droger. Overweeg eens een korter kapsel, vaak doet dat nu echt meer voor je! En nee, dat hoeft niet persé kort en pittig te zijn (maar mag wel natuurlijk). En gebruik onze Argan Silk voor verzorging. Het geeft glans, volume en hydrateert je haar. De Argan Silk koop je voor €11,50 en in combinatie met een ander product betaal je slechts €10,35.

Knip een schuine bob

Kies bijvoorbeeld voor een schuine bob, dat is een perfect kapsel om beweging te creëren en je gezicht mooi te omlijsten. Met een schuine bob bedoelen we een bob die van voren langer is en dan schuin korter wegloopt naar je achterhoofd. De voorste lokken zijn dan het langst. Deze zouden precies tot je kaaklijn moeten reiken voor het beste effect. Met onze Volume Mousse, geef je je bob volume en blijft het mooi in model zitten.

Een pony

Heb je al eens aan een pony gedacht? Eentje die niet te kort is, kan een heel goed idee zijn. Draag hem niet gewoon recht naar voren, maar wat langer en losjes naar de zijkanten. De kortere lokken omlijsten mooi je gezicht en tegelijkertijd wordt de aandacht naar je ogen getrokken. Ook misschien een pluspuntje: eventuele rimpeltjes in je voorhoofd zijn minder zichtbaar.

Niet zo strak!

Je haar niet heel strak naar achter, maar liever een iets minder strakke lage paardenstaart, met de staart naar voren over je schouders! Of een wat zachter opgestoken coupe met wat losse plukken. Vooral handig op dagen dat je haar niet echt wil wat jij wilt. Er zijn vrouwen die hun haar juíst wel heel strak naar achter doen omdat dat een soort van natuurlijk facelift effect geeft; je huid wordt dan strakgetrokken. Maar dit moet je echt nooit doen. Je haar breekt door de constante druk af en je kunt hier zelfs de haarfollikel onherstelbaar beschadigen, wat ervoor zorgt dat er uiteindelijk minder haar op je hoofd groeit.  

Een lichtere haarkleur...

Kies een wat lichtere kleur dan jouw eigen oorspronkelijke haarkleur. Dit geldt uiteraard vooral voor vrouwen met zwart of donker(bruin) haar. Donkere kleuren ogen vaak wat harder en accentueren schaduwen in je gezicht waardoor rimpeltjes en lijntjes meer opvallen. Wil je niet meteen lichter? Probeer anders eerst eens highlights rond je gezicht, daarmee bereik je eigenlijk hetzelfde effect ook al. Twijfel je welke kleur je kunt gebruiken, doe dan de kleurentest.

Maar niet te (effen) blond

Lichter maar niet té licht. Met heel licht (geblondeerd) haar loop je het risico dat je weer niet genoeg contrast hebt tussen je jaar en je huidkleur en hiermee bereik je ook weer het tegenovergestelde effect van wat je wilt bereiken. Je gezicht valt dan volledig weg. Neem dan liever een iets donkerdere basis met lichtere kleuren in de lengte. Ook kun je lowlights creëren. Dan trek je alleen streepjes met een donkere kleur door je blonde of grijze haren. De Asblond (8.1) is hier goed voor geschikt.

Een kleur met diepte

Kies ook altijd voor een haarverf die niet als een egale, massieve kleur oogt. Dit ziet er al snel uit alsof je minder haar hebt en er minder beweging in je haar zit. Kies voor een kleuring waarbij de natuurlijke kleurschakeringen in je haar nog zichtbaar zijn, zoals bij WECOLOUR haarverf. Dit zorgt voor een zachter, natuurlijker effect en daarnaast lijkt het of je haar meer volume heeft. En een eventuele uitgroei valt veel minder op! Kijk eens bij de WECOLOUR blog over creatief verven.

Vermijd ‘strenge’ styling

Je haar heel strak naar achteren gebonden noemden we al. Maar wat ook ‘streng’ staat en je gezicht er daardoor ouder uit laat zien, is een strakke middenscheiding. Ook die kun je dus beter vermijden, net als te veel in de weer zijn met de stijltang. Heel stijl haar maakt ook ouder. Zorg ook bij het stylen van je haar dat het haar niet recht eindigt bij de punten, maar bijvoorbeeld licht naar binnen krult.

Natuurlijk

Verzorgd, glanzend, zacht, los en met volume je gezicht omlijstend haar in een niet te donkere of te lichte haarkleur, dat maakt ook jou vast jaren jonger! De Dark Bamboo en de Argan Silk geven je haar volume, glans en verzorging. En dat verdient het!



Lees ook: tips voor het verven van grijs haar

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!