Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

De tien beste tips om jouw haar weer te laten glanzen

Glanzend haar heeft het grootste deel te maken met de toestand van de haarschubben. Wanneer de haarschubben gesloten zijn, kan het licht makkelijker weerkaatsen en dit zorgt voor een mooie glans. Heb jij last van dof uitziend haar dat niet meer glanst? Wij geven je 10 goede tips die je haar weer laten glanzen.

Hoe krijg je glanzend haar: onze 10 tips

1. Eet voldoende proteïne en antioxidanten
Om de haarkwaliteit te verbeteren, dien je vooral veel proteïnerijk voedsel te eten. Je lichaam heeft deze stof nodig om het om te kunnen zetten in keratine, hier wordt je haar grotendeels van gemaakt. Neem daarnaast voldoende antioxidanten, dit versterkt je haar.

2. Gebruik een milde shampoo
Kies voor een voedende shampoo die geschikt is voor je haartype en waar zo min mogelijk chemische ingrediënten inzitten. Wanneer je haar gehydrateerd is, zal het vanzelf gezonder en gladder aanvoelen. 

3. Conditioner en haarmasker
Geef je haar soms extra liefde in de vorm van een conditioner of haarmasker na gebruik van een shampoo. Dit sluit de haarschubben en voedt jouw haar intensief. Als extra tip: gebruik je masker of conditioner ook eens vóór je in de douche stapt. Als je haar nat is dringen de voedende ingrediënten van het product minder goed door. Breng het dus ook een keer aan op droog haar zodat de voedende eigenschappen beter doordringen en was je haar achteraf met een milde shampoo zoals onze Dark Bamboo.

4. Gebruik de juiste haarborstel
Een juiste haarborstel is belangrijker dan je denkt. Sommige haarborstels beschadigen je haar, maken het dof en zorgen ervoor dat het afbreekt. Kies voor een kwalitatieve borstel met flexibele, zachte pinnetjes of voor eentje met natuurlijk haar. Ze zijn wel iets duurder, maar het is super goed voor je haar.

5. Borstel je haar niet te vaak
Een andere tip is om je haar niet té vaak te borstelen, zodat je haaruitval en beschadiging kunt voorkomen. Wees nog voorzichtiger als je je haar nat kamt, je haar is dan extra breekbaar. Wacht daarom tot je haren al wat zijn opgedroogd voordat je de borstel er doorheen haalt.

6. Voorkomt gespleten punten
Ga regelmatig naar de kapper om je haar glanzend en gezond te houden. Houdt ongeveer 8 tot 12 weken aan om naar de kapper te gaan. Het knippen van je gespleten haarpunten zorgt ervoor dat ze niet verder naar boven kunnen splijten, en dus ook de glans uit je haar niet kunnen weghalen.

7. Vermijd warme stylingstools
Zo min mogelijk warme stylingtools gebruiken. Als je vaak je föhn, stijl- of krultang gebruikt beschadig je je haar enorm. De hoge temperaturen die je op je haar gebruikt, kunnen je lokken namelijk beschadigen of uitdrogen. Als je toch veel deze styingtools gebruikt, zorg er dan voor dat je je haar goed beschermt met hittebestendige producten. Bijvoorbeeld met een heat protection spray of met een serum. Zo leg je een beschermlaag over je haren waardoor de hitte niet de kern van je haar kan bereiken.

8. Fohn met de richting mee
Wanneer je je haren föhnt, doe dan dit door de föhn van boven naar beneden te laten blazen, in de richting van de haarschubben mee. Zo maak je je lokken gladder, waardoor ze mooi gaan glanzen. Blaas na het föhnen nog even na met een koude lucht om de haarschubben te sluiten.

9. Maak gebruik van appelazijn
Appelazijn werkt ook voor glanzend haar. Appelazijn houdt namelijk je pH-waarde op pijl en reinigt het haar zonder de natuurlijke oliën aan te tasten. Als je dit gebruikt na dat je je haren hebt gewassen, gaan je haren weer mooi glanzen en voelen ze weer zacht aan. Je gebruikt het dus nadat je je haar hebt gewassen met shampoo. Laat de appelazijn een minuutje zitten en spoel het daarna nog even na met water.

10. Was je haar niet meer dan twee keer per week
Was je haar niet té vaak. Het is belangrijk dat je je haar goed schoon houdt maar dat betekent niet dat je het onnodig vaak moet gaan wassen. Dit kan zelfs namelijk de glans weghalen. Door het te vaak wassen van je haar, was je ook je natuurlijke vetten en oliën uit je haar. Een paar keer per week is voldoende!

Je haar glanzend maken: met veel liefde!

Onthoud dat geduld belangrijk is. Je haar zal niet direct weer glanzen. Verzorg je haar met liefde en gebruik zo min mogelijk chemische producten - dan krijg je vanzelf weer die glanzende lokken.  

Shop WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!