Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

6 tips om je haarkleur mooi te houden

Je kent het wel, je hebt vorige week je haar geverfd en nu lijkt de kleur alweer te vervagen. Gelukkig zijn er 6 simpele tips die je helpen om je haarkleur mooi te houden.

  1. Gebruik altijd een conditioner na het verven van je haar. Een conditioner zorgt ervoor dat de haarschubben die door de verf worden opengezet, weer worden gesloten. Hierdoor blijft je kleur langer mooi. Wil je het écht goed doen, kies van voor een conditioner met een PH-waarde tussen de 3,5 en 5,5. Dit lijkt het meeste op de natuurlijk PH-waarde het haar waardoor het minder beschadigt. Dit houdt het haar gezond en gezond haar, houdt de kleur beter vast. Win-win dus!
  2. Gebruik een slsvrije shampoo. SLS is een niet-natuurlijke stof die zorgt dat je shampoo gaat schuimen. Heerlijk natuurlijk al dat schuim, maar niet voor je haar en hoofdhuid. Het is namelijk erg agressief en droogt je haar en hoofdhuid uit. Bovendien dringt sulfaat door tot het pigment in je haar waardoor de kleur van jouw geverfde lokken makkelijk wordt aangetast.
  3. Gezond haar houdt pigment langer vast. Het is dus van groot belang om je haar gezond te houden als je niet wilt dat je kleur snel terug loopt. Daarom adviseren wij altijd om alleen je uitgroei écht te verven. De rest van je haar kun je wel even 'opfrissen' door de verf met 1/3 deel water te mengen. Dit breng je dan vervolgens aan op je al geverfde lokken. Het resultaat is dat de kleur wel wordt opgefrist terwijl je haar veel minder wordt belast. En omdat je minder verf gebruikt, scheelt het ook nog eens in de portemonnee :).
  4. Ga verstandig om met de zon. Teveel zon zorgt ervoor dat de kleur van jouw geverfde lokken snel terug loopt. Wil je toch graag zonnebaden? Verwen je haar dan met onze Argan Silk. Deze lichtgewicht crème bevat een UV-filter die je haar beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon. Of schaf een leuke zonnehoed aan. Hartstikke hip en je haar zal je eeuwig dankbaar zijn!
  5. De andere boosdoener is chloor. Ben jij een echte waterrat? Dan is een badmuts een goed idee. Misschien niet zo sexy maar wel effectief als je je haarkleur wilt behouden. Je hoofd boven water houden en je haar in een knot doen is natuurlijk ook een goede optie.
  6. Last but not least: ga eerst naar de kapper voordat je je haar verft. Dode punten kunnen namelijk veel minder makkelijk pigment opnemen. Hierdoor kan het zijn dat de kleur in je punten veel sneller vervaagt dan bij de haaraanzet. Voorkom deze kleurnuance door voordat je gaat verven je dode punten te (laten) knippen.

En onthoud het allerbelangrijkste: gezond haar neemt pigment beter op. Behandel je haar dus met liefde. Was het niet vaker dan nodig, gebruik niet teveel schadelijke stylingproducten en pas op met je föhn en stijltang. Ook is je haar gebaat bij het gebruik van een verzorgend masker.

 

Shop WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!