Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Alcohol in je shampoo en conditioner? Dit is de reden!

Alcohol in shampoo en conditioner klinkt niet goed. Maar wist je dat er verschillende soorten alcohol zijn? Er bestaat ook goede alcohol die juist verzorgend is voor je haar. In dit blog leggen we het je uit.

Slechte alcohol

Slechte alcohol, ook wel short chain alcohol genoemd, droogt je haar uit. Deze alcohol wordt toegevoegd om je haar sneller te laten drogen. Zo is deze alcohol te vinden in haarspray bijvoorbeeld. Het zorgt ervoor dat de lak uit de spraymond komt. De verstevigende ingrediënten lossen op in de alcohol. Op het haar vervliegt de alcohol snel zodat je haar niet nat blijft maar de verstevigende ingrediënten blijven om je haar in model te houden. Vaak is het wel zo dat de werkzame ingrediënten in lage doseringen aanwezig zijn. Er is dan ook een kleine hoeveelheid alcohol nodig om dit op te laten lossen. Zo klein dat het vaak te verwaarlozen is en jij je er niet druk om hoeft te maken.

 De slechte alcohol op een rijtje:

Deze drogen je haar uit en maken je haar vaag van kleur. En dat wil je natuurlijk niet! Mijd deze soorten alcohol dan ook liever.

Goede alcohol

Vette-, of long chain alcohol zijn juist goede soorten alcohol. Ze zijn onttrokken uit bijvoorbeeld kokosolie en hebben een vettige substantie.

Deze goede alcohol staan bekend onder de namen:

De goede soort trekt water aan in je haar, maakt het glad zodat het makkelijk te kammen is en maakt het product wat dikker. Het zorgt voor glanzend gezond haar. In tegen stelling tot de slechte alcohol droogt het je dus niet uit. Het verzorgt juist. En dat is wat je wilt.

Neutraal

Naast goede en slechte alcohol bestaat er ook nog een neutraal soort. Deze neutrale soorten werken als conserveermiddel (Benzylalcohol) en zorgen ervoor dat je haar vocht vasthoudt (Propyleenglycol). Deze soorten hebben geen negatief effect op je haar.

Wist je dat er aan de alcohol in bijvoorbeeld shampoo een stofje wordt gekoppeld zodat de alcohol vies smaakt? Dit moet ervoor zorgen dat mensen het product niet gaan drinken. Echt waar!

Wanneer er alcohol aan een product wordt toegevoegd is dit niet om je haar uit te laten drogen. Het is nodig om een shampoo of bijvoorbeeld haarlak goed zijn werk te laten doen. Alcohol in shampoo en andere producten zorgen er dus voor dat een product beter zijn werk doet en verzorgt. Een voorbeeld hiervan is cetearylalcohol. Dit type alcohol is een verzachtend middel, emulgator en verdikkingsmiddel dat gemaakt is om een romige substantie aan formules toe te voegen en de scheiding van olie en water te stoppen. Deze alcohol soort vind je in bijvoorbeeld onze haarverf. WECOLOUR shampoo bevat de neutrale soort Benzyl alcohol. En heeft de functie de shampoo te conserveren.

Mijd de slechte soorten in producten en kies voor shampoo met goede of neutrale alcohol.

 

Shop hier je shampoo

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!