Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Detox voor je haar: scrub en reiniging met grof zeezout

Bijna iedereen gebruikt het wel: haarmousse, droogshampoo, stijl- en krultangen. Alleen kan dit je haar beschadigen. De producten die je gebruikt, blijven namelijk vaak op je haar zitten en dit bouwt zich langzaam op. Hierdoor kan je hoor er levenloos en beschadigd uit gaan zien. Het is tijd voor een detox van je haar: een goede scrub en reiniging met grof zeezout. Wat detox is en hoe je het kan gebruiken leggen wij je precies uit.

Detox voor je haar 

Haarverzorgingsproducten bevatten vaak siliconen, sulfaten en was die zich aan je haar hechten. Na een wasbeurt spoel je deze producten niet uit je haar en bouwt het zich steeds op. Er ontstaat een laagje over je haar heen en hierdoor is het lastig voor oliën en vocht om het haar binnen te dringen. Als je je haar gaat detoxen ben je je haar eigenlijk aan het ontgiften. Het haalt niet alleen de gifstoffen uit je haar zoals chemicaliën uit haarverzorgingsproducten en schadelijke stoffen uit de omgeving maar het zuivert ook gelijk je hoofdhuid. Detox voor je haar is dus het ontgiften en intern reinigen van het haar. 

Waarom detoxen belangrijk is

Het detoxen van je haar is erg belangrijk, voornamelijk als je droog, dof en/of beschadigd haar hebt. Detoxen van het haar is namelijk een diepe interne reiniging van het haar en de hoofdhuid. Het zorgt ervoor dat je haar weer gezond wordt en er ook gezond uit blijft zien. Een detox haar behandeling reinigt namelijk helemaal tot in de haarzakjes en zorgt tegelijkertijd dat de bloedcirculatie in de hoofdhuid verbeterd wordt. En natuurlijk heeft dit zichtbaar resultaat. De beschadigde haarschubben worden verwijderd en hierdoor krijgt je weer meer glans in je haar. Ook zal je merken dat je haar weer makkelijker in model komt.

Waarom zeezout?

Zeezout is perfect om te gebruiken voor het detoxen van je haar. Dit verwijdert namelijk beschadigde haarzakjes, dode cellen en chemicaliën uit het haar. Om dit te kunnen maken, voeg je een eetlepel zeezout toe aan 2 kopjes warm water. Vervolgens spoel je dit door nat, ongewassen haar. Masseer de spoeling goed in je hoofdhuid, en je haar, helemaal tot aan het uiteinden. Hierna was je je haar zoals gewoonlijk. Je haar zal veel meer volume hebben en je hoofdhuid is gereinigd. Doe dit maar één keer per maand, zeezout is namelijk een heftige spoeling voor je haar. Zeezout is echt een goed reinigingsmiddel, het haalt alle overgebleven en opgehoopte resten van de verzorgingsproducten uit het haar.

Zeezout ook voor je huid

Je kan zelfs met het zeezout een detox voor je lichaam maken. Detoxen voor je lichaam werkt eigenlijk hetzelfde als voor je haar. Je ontgift je lichaam van dode cellen, het laagje van chemicaliën uit verzorgingsproducten en afvalstoffen. Met zeezout kan je een zachte detox scrub maken voor je lichaam. Het verwijdert de dode huidcellen en zorgt voor een hele zachte huid. Heb je last van een gevoelige huid? Dan kan je dit beter maar eens in de veertien dagen doen. Heb jij een normale of vette huid dan is 2 keer in de week voldoende, minder mag natuurlijk ook.

Je kan op meerdere manieren hier een scrub voor maken, zoals;

Een nieuw jaar in met detox

Je weet nu dat je met zeezout de perfecte detox behandeling kunt gebruiken zowel voor haar als voor huid. Pas wel op dat je het niet te vaak in doet. Zeezout is namelijk een heftige spoeling voor je haar en lichaam. Het voordeel met de zeezout detox is dat je in deze periode het makkelijk vanuit huis kan maken en gebruiken. Je hoeft dus niet speciaal ervoor naar de kapper of spa. Probeer daarnaast zo veel mogelijk producten te gebruiken zonder siliconen en sulfaten, zoals de haarverzorgingsproducten van WECOLOUR. 

Shop WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!