Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoe kan je droog en beschadigd haar toch verven?

Heb je droog, poreus of beschadigd haar en je wilt dit gaan verven, wees dan voorzichtig met de kleur. Droog en beschadigd haar zuigt het pigment uit de haarverf op en zorgt ervoor dat de kleur vaak veel donkerder uitvalt dan verwacht. Soms wel tot 3 tinten donkerder! Neem daarom zeker een kleurhoogte lichter. Ons Colour Mask zorgt voor bescherming van je haar en hoofdhuid tijdens of na het verven. Ook een zachtere shampoo zoals de Dark Bamboo helpt om je droge haar te herstellen.

Stappenplan om droog, poreus of krullend haar te verven

Na vele keren verven met een mindere kwaliteit haarverf met schadelijke ingrediënten als ammonia en resorcinol, ziet je haar er vaak minder glanzend uit. Je haar kan dan wel een opkikker gebruiken. Als je dan je haar nog eens gaat verven, hou dan rekening met een aantal punten.

  1. Droog haar zuigt pigment uit de haarverf erg op waardoor het resultaat vaak 1 tot 2 tinten donkerder is. Kies daarom wanneer je haar droog, poreus of krullend is, haarverf dat één tot twee tinten lichter is dan de kleur die je in gedachten had. 
  2. Poreus en krullend haar heeft extra verzorging nodig als je gaat verven.
  3. Vermijd alle producten die ammonia, sulfaat en resorcinol bevatten. Dit droogt het haar nog verder uit en tast de structuur van je haar aan.  

Voordat je begint met verven, heb je drie dagen van tevoren je haren gewassen met de Dark Bamboo. Dit is een shampoo op basis van klei en zwarte bamboe. Het is een natuurproduct zonder sulfaten en parabenen en geeft je haar net dat beetje extra wat het nodig heeft als het droog, beschadigd of poreus is. Heb je krullen, dan geeft het je krul elasticiteit en zorgt het ervoor dat het niet pluizig wordt. Drie dagen na het wassen, kun je je haar verven. Wanneer je haar droog en poreus is, raden wij je aan om de Colour Mask toe te voegen aan de kleurcrème en activator. Dit masker hydrateert en beschermt je haar en hoofdhuid tijdens het verven. Je mengt de haarkleuring en de activator zoals je gewend bent en voegt dan 1/6 deel kleurmasker toe. Hiermee kleur je de aanzet en de lengtes zoals je dat gewend bent. Dit laat je 35 minuten intrekken alvorens het uit te spoelen.  Je wast je haar zoals gewoonlijk en gebruikt daarna de conditioner. Laat het 15 minuten intrekken voordat je het er uitwast. Dit geeft een extra boost aan je haar en laat het optimaal glanzen! Je kunt ook de dark bamboo gebruiken om de haarverf eruit te wassen. Dit hoef je niet 15 minuten te laten intrekken, maar kun je er direct uitwassen

Tips voor droog en poreus haar 

Wat je kunt doen als je droog, poreus of beschadigd haar hebt, is om te beginnen je haar verven met de haarverf van WECOLOUR in combinatie met ons Colour Mask. De haarverf bevat geen ammonia, PPD of resorcinol maar het bevat wel verzorgende ingrediënten zoals argan olie en calendula. Colour Mask is een nieuwe technologie die je direct tijdens het verven van je haar gebruikt. Het hydrateert en beschermt je haar. De vochtbalans en structuur van je haar blijven hierdoor optimaal behouden. Ook kun je het Colour Mask als masker gebruiken. Je laat het een half uurtje intrekken en daarna spoel je het uit. Je haar is zachter en de structuur is hersteld.

Ook is het gebruik van een serum zoals de Argan Silk aan te raden. De Argan Silk hydrateert, voedt en zorgt voor een zijdezachte glans. Daarnaast beschermt het je haar tegen vocht en hitte. Ook ideaal voor gekleurd haar! Argan Silk bevat geen sls, sulfaten, parabenen, resorcinol en peg. En natuurlijk is Argan Silk niet getest op dieren. In de Argan Silk zit argan olie, cocosolie en bijenwas. De olies zijn moleculair omgezet naar een crème waardoor het je haar niet verzwaart, niet pluizig maakt en veel verzorging geeft. De Argan Silk kost normaal € 11,50 en er zit 75ml in. Bestel je het in combinatie met een pakket haarverf of een Dark Bamboo, dan krijg je op het andere product € 3 extra korting en betaal je voor de Argan Silk slechts € 9,50. Sluit je een abonnement af? Dan kan je korting zelfs nog verder oplopen en betaal je voor de Argan Slik maar € 7,50.
 

Bestel direct jouw kleur en verzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!