Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Blond haar

Blonde haren zijn prachtig! Ook als je al (wat) grijs bent, zijn blonde kleuren zeer geschikt. Omdat je huid wat lichter wordt als je grijs wordt, staan blonde haarkleuren minder hard. Blond haar legt minder nadruk op de fijne lijntjes of rimpeltjes in je huid. Een ander groot voordeel van een blonde haarkleur is dat een eventuele grijze uitgroei veel minder opvalt!

Precies de helft van onze haarkleuren bestaat dan ook uit blondtinten, van donkerblond 7.0 tot onze lichtste kleur, de zeer licht asblond 11.1. In totaal bieden we 12 blonde tinten aan, dus keuze genoeg als je voor blond wilt gaan! Maar welke blonde haarkleur kun je het beste kiezen? Wij leggen het uit.

Is jouw haar nu niet geverfd en wil je je haar blond verven?

Dan kun je kiezen voor een blonde haarkleur tot en met twee tinten lichter dan je eigen kleurhoogte. Bepaal dus eerst wat de kleurhoogte van jouw eigen haar is. Doe dit door de (gemiddelde) kleur van jouw haar te vergelijken met de haarverfkleuren op onze website. Je weet dan je eigen kleurhoogte. Kleurhoogtes lopen van 1.0 - zwart tot de 11.1 - zeer licht asblond.

Wil je echt heel licht gaan en denk je erover om de zeer licht asblond te kiezen? Hou er dan rekening mee dat deze kleur, door de 9% waterstofperoxide wel belastender is voor je haar. De conditie van je haar kan hierdoor verslechteren. Het is daarom goed om te kijken naar de conditie van je haar en deze eventueel te verbeteren voordat je gaat verven. Dit kun je doen door een goede shampoo of conditioner of onze Dark Bamboo te gebruiken die je haar sterker maken. Ook onze Argan Silk geef je haar extra verzorging en beschermt blonde haarkleuren. Of je kunt een haarmasker gebruiken. Als je haar hier niet beter van wordt, kun je beter een andere kleur blond kiezen zodat je haar niet zo beschadigd raakt. Bij al onze overige kleuren, bedraagt het percentage waterstofperoxide (activator) 6%. Dit is veel milder voor je haar.

Is jouw haar nu wel geverfd en wil je je haar blond verven?

Dan kun je alleen gaan voor een donkerder blondtint of een andere kleurnuance binnen je huidige kleurhoogte. In dezelfde kleurhoogte, daarmee bedoelen we dat je in bijvoorbeeld kleurhoogte 7, kunt kiezen voor een andere kleurnuance. Zo kun je dus kiezen voor de 7.0, 7.1, 7.3, 7.4 en 7.7.

Is jouw haar al grijs (aan het worden)? Hou dan ook rekening met het volgende

Ben je minder dan 50% grijs, dan kun je elke kleur van WECOLOUR kiezen die bij jouw huidige (geverfde) kleurhoogte past. Is je haar grijzer (dus dan zie je echt al op een afstandje dat er grijze haren zijn) dan kun je het beste kiezen voor een natuurkleur; een kleur eindigend op .0 of de haarkleur goud donkerblond (7.3) nemen. Deze kleuren zijn echt perfect grijsdekkend. De goud donkerblond is een stuk warmer dan de natuurtint. Wel valt deze kleur vaak wat donkerder uit.

Ook kun je kleuren mengen. Wil je bijvoorbeeeld een koperkleur met een optimale grijsdekking? Dan meng je onze koper donkerblond (7.4) met de natuurtint donkerblond (7.0). Van allebei de kleuren gebruik je even veel kleurcrème. Dit zwakt de koperkleur iets af, maar het resultaat is nog steeds een mooie grijsdekkende koper donkerblonde haarkleur. Je kunt ook mengen met een astint. Zo blijft de kleur assig en heb je een hele goede grijsdekking. Een asblonde kleur is koel, wat grijziger en matter dan een goud- of natuurtint. 

Hoe is de conditie van je haar?

Het mooist wordt een kleur natuurlijk op gezond haar! Zorg dus dat je haar in een goede conditie is voordat je het verft. Dat doe je zo. Bij zeer poreus haar bijvoorbeeld, wordt een astint soms bijvoorbeeld grauw. Je kunt dan beter een warmere tint nemen zoals de goud donkerblond of de koper donkerblond. Is je kleur eerder te warm en zie je een oranje ondertoon? Kies dan liever voor een natuurtint of een astint, zo ga je een warme, oranje gloed over je haar tegen. Ben je bang om helemaal over te stappen op een goudtint of een askleur? Meng de kleur dan eerst met de natuurtint (.0). Hierdoor wordt de kleur wat neutraler. Mengen van onze haarverf doe je zo!

Warme of koele blonde haarkleur?

Eerder hebben wij al eens een blog geschreven over welke haarkleur past bij welk huidtype. Ook bij onze blonde kleuren zitten warme en koele kleuren, wij zetten ze hier onder voor je op een rijtje:

Het kan zijn wanneer je blond (geverfd) haar hebt, je na loop van tijd last krijgt van een gele gloed in je haar. Heel vervelend, maar gelukkig kun je hier gemakkelijk vanaf komen. Bijvoorbeeld met de No-yellow mousse van WECOLOUR. Dit is een tonende en verzorgende formule die deze gloed in je haar corrigeert. Gebruik No-yellow mousse zo vaak als je wilt omdat het, in tegenstelling tot zilvershampoos, niet schadelijk is voor je haar. De mousse is geschikt voor alle haarsoorten en verzwaart het haar niet.

Heb je, voor kleurinspiratie, al eens gekeken op onze Pinterest pagina? Daar hebben wij van iedere kleur afbeeldingen zodat je beter een goede blonde kleur kunt uitzoeken.

Alle blonde haarkleuren zijn met elkaar te mengen om een geschikte kleur te krijgen die bij jouw haar en huid past. Het gaat je zeker lukken een mooie blonde kleur te vinden. Heb je nog vragen? Kijk even bij onze blogs en FAQ's. Of heb je persoonlijk advies nodig? Stuur ons een mailtje met je foto!


Bestel WECOLOUR blonde haarverf

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!