Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Creatief met haarverf

Verf je ook zelf je haar, maar wil je wel eens iets anders? Wij geven tips hoe je met onze haarverf creatief aan de slag kunt en meerdere kleurtinten in het haar kunt maken. En nee hoor, het is helemaal niet moeilijk! Wil je wat minder warmte in een kleur, dan kun je een astint toevoegen. Zo geeft de mahonie bruin (5.5) met de asbruin (5.1) een prachtig resultaat, dat naar een kastanje kleur toegaat. Een koper donkerblond (7.4) met een zandlicht blond (9.13) geeft een mooie warme blonde goudkoper tint in de kleurhoogte 8, oftewel blond. 

Aanzet en lengtes met een andere kleur

Je kan natuurlijk je haar ook kleuren met één kleur van WECOLOUR. Dit geeft al een mooi resultaat met heel veel glans. Een leuk alternatief is om de aanzet van het haar één of twee tinten donkerder te kleuren dan de lengtes. Zo geef je extra diepte aan het haar. Kleur je bijvoorbeeld altijd je haar met een hazelnoot lichtbruin (6.71)? Gebruik dan eens een bruin (5.0) of chocolade bruin (5.7) op de aanzet en gebruik de Hazelnoot lichtbruin (6.71) voor in de lengtes en punten. Heb je liever een kleur die iets feller is? De Bruin (5.0) op de aanzet kan met meerdere kleuren in de lengtes gecombineerd worden, zoals de Mahonie bruin (5.5) of de koperrood lichtbruin (6.64). Voor de blonde tinten zijn er ook meerdere opties. Zo kan je de natuurlijk blond (8.0) prachtig combineren met de Zand lichtblond (9.13) of natuurlijk lichtblond (9.0).

Creatief met haarverf: kleuren mengen

Vind je krachtigere kleuren als een mahonie roodbruin (4.65), Mahonie bruin (5.5), koperrood lichtbruin (6.64) of koper donkerblond (7.4) mooi, maar wil je ze liever meer als een gloed in je haar? Alle kleuren van WECOLOUR kan je mengen met een tint van WECOLOUR in dezelfde kleurhoogte of 1 tint lichter/donkerder. Vind je de Koper donkerblond (7.4) bijvoorbeeld te fel, dan kun je deze mengen met de donkerblond (7.0). Of meng de lichtbruin (6.0) met de hazelnoot lichtbruin 6.71 voor een iets warmere bruine kleur. Ook de bruin (5.0) met de chocolade bruin (5.7) worden vaak gemengd. Uiteraard zijn er veel combinaties mogelijk, het is maar net wat je mooi vindt. Wanneer je een nuance kleur mengt met een natuurtint (alle kleuren eindigend op .0), krijg je een betere grijsdekking. 

Ben je van jezelf donker, hou er dan rekening mee dat lichtere kleuren veel minder effect hebben. Dus een mahonietint in de kleur bruin, kleurhoogte 5, zal veel minder mahonie zijn bij iemand met een donkerbruine haarkleur, dan bij iemand met een donkerblonde haarkleur. Dit is wel een belangrijk gegeven om rekening mee te houden als je met je creativiteit aan de slag gaat. Ben je juist meer grijs of (licht)blond, dan zullen de felle kleuren nog feller zijn. Meng deze dan juist met een natuur- of astint om het contrast te verminderen.

High- of lowlights zetten

Ben je zelf al ervaren met thuis kleuren en wil je lichte kleur nuances in het haar maken? Met elke kleur van WECOLOUR kan je plukjes zetten, bijvoorbeeld na het kleuren van de uitgroei om de lengtes een beetje op de frissen. Het plukjes zetten is ook erg mooi in nog niet geverfd haar om net wat kleur te geven of de eerste grijze haren te camoufleren. Let er wel op dat je geverfd haar niet lichter kunt kleuren, alleen dezelfde kleur of donkerder. Vaak zijn de lengtes wat lichter geworden (zeker na de vakantie!) en kan je hier veel variatie in aanbrengen. 

Haarverf techniek

Voor een ander resultaat heb je ook een andere techniek van opzetten nodig. Werk netjes en begin altijd met de aanzet. Heb je lang haar en wil je de lengtes van je haar een andere tint geven? Met het gebruik van klemmen wordt het inzetten makkelijker. Zet je haar aan de bovenkant vast en begin met het haar achter in je nek. Breng daarna de kleur voor de lengtes aan. Op deze manier werk je naar de bovenlagen toe en blijft het overzichtelijk. Wil je voor het eerst plukjes zetten met WECOLOUR, maak dan de helft of een kwart van een tube haarverf klaar. Je kunt hiervoor een weegschaal en een glazen of plastic bakje gebruiken. Weeg 15 of 30 gram kleurcrème af. Schud de activator goed en voeg er 15 of 30 gram bij totdat de weegschaal 60 gram aangeeft. Meng dit en gebruik de achterkant van de kam om streepjes te maken. Begin met een beetje verf en pak elke keer wat verf erbij zodat je mooie dunne lijntjes krijgt. Ook het kammetje kun je hiervoor gebruiken. Heb je nog vragen? Wij helpen je graag zodat jij creatief met haarverf aan de slag kan.

Bekijk alle WECOLOUR kleuren

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!