Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Daarom is een microvezelhanddoek beter voor je haar

In dit blog vertellen we je waarom het veel beter voor je haar is om een microvezelhanddoek te gebruiken om het te drogen. Droog je je haar namelijk met een gewone katoenen handdoek af, dan kunnen de ruwe vezels je haarschubben beschadigen. Daardoor kan je haar droog worden, gaan pluizen en kunnen je haarpunten nog gaan splijten ook.

Katoenen handdoek

Een gewone handdoek is vaak van katoen gemaakt. Katoen is een natuurlijk materiaal dat van vezels gemaakt is. Deze vezels zijn relatief dik en hebben scherpe randen. Wanneer je een katoenen handdoek gebruikt om je haar mee af te drogen, kunnen deze scherpe randen de haarschubben beschadigen. De vezels zijn ook vrij dik, waardoor ze gemakkelijk in de haarschubben kunnen dringen. Je haar wordt daardoor droog en pluizig.

Groot en zwaar

Daarnaast is een gewone handdoek vaak vrij groot en zwaar. Dit kan ervoor zorgen dat er aan je haar wordt getrokken als je de handdoek om je haar wikkelt als een tulband. Dit is niet goed voor je haar en haarzakjes.

Wat gebeurt er als je haarschubben beschadigd raken?

Haarschubben vormen de buitenste laag van je haar. Ze beschermen je haar tegen beschadiging en helpen het haar gehydrateerd te houden. Wanneer je haarschubben beschadigd raken, kan je haar droog, pluizig en broos worden. Het kan ook leiden tot gespleten haarpunten.

Daarom is een microvezelhanddoek beter voor je haar

Een microvezelhanddoek is meestal gemaakt van synthetische vezels die zijn gemaakt van polyester of polyamide. Deze vezels zijn extreem dun en lichtgewicht, waardoor ze een groot oppervlak hebben in verhouding tot hun gewicht. Dit maakt ze zeer absorberend en zacht. Polyester is een sterke en duurzame vezel die goed bestand is tegen slijtage. Polyamide is een zachte en comfortabele vezel die goed vocht absorbeert. Ook zijn ze klein en licht. Ze trekken daardoor niet aan je haar en haarzakjes.

De voordelen van een microvezelhanddoek zijn:

Microvezelhanddoeken zijn dus een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een zachte, absorberende handdoek. Een microvezelhanddoek is beter voor je haar omdat je je haar beschermt tegen beschadiging door wrijven en je het gezond, zacht en glanzend houdt.

Shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!