Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

De beste kapsels voor dik haar

In de salon merkten we dat dik haar niet altijd automatisch goed valt, daarom deze blog met de beste kapsels voor dik haar. Vaak wordt gedacht dat het hebben van dik haar ideaal is, want wie wil er nu geen volle haardos? Dik haar is alleen niet per se hetzelfde als een volle, goed vallende bos haar. Het is namelijk erg zwaar in gewicht, dik haar. Het mist daarom soms volume en oogt futloos. Krullen of slag in je haar krijgen geen kans meer. Herkenbaar?

Beperk de lengte van je haar

Als je haar écht te dik wordt, kun je er weinig mee beginnen. Je haar gaat hangen, want het is nou eenmaal erg zwaar. De beste kapsels voor dik haar zijn daarom kapsels die het gewicht van je haar wat beperken. Dat kun je doen door je haar niet te lang te dragen, of laagjes in je lengtes te laten knippen. Zo behoud je volume in je kruin. Kies voor de volgende manieren:

Kies voor een kort(er) kapsel

Een kapsel dat tot aan de schouders of tot over de schouders komt, wordt erg zwaar. Je haar kan daardoor een beetje plat en futloos ogen.

 

Dik haar kapsel pixie

 
Kies voor laagjes

Kies voor een kapsel met laagjes. Laagjes helpen om het haar te verzachten en meer beweging te geven. Warrige, halflange kapsels werken perfect bij dik haar!

 

Dik haar kapsel

Dik haar kapsel laagjes

 
Laat je haar uitdunnen

Laat je haar uitdunnen, zodat het haar natuurlijke volume, krul of slag weer terugkrijgt. Met een zogenaamde uitdunschaar, haalt de kapper bepaalde stukjes haar weg, zodat je haar als geheel lichter wordt. Je haar wordt dus niet in de lengte geknipt, maar eigenlijk in de ‘diepte’ (dikte).

Kies voor een pony

Probeer een pony of ga voor curtain bangs: een pony die iétsje langer is en je gezicht ‘als een gordijn’ omlijst. Een pony kan het gezicht smaller laten lijken en je haar er voller doen uitzien.

Dik haar kapsel

Dik haar kapsel



De beste kapsels voor dik haar

De beste kapsels voor dik haar zijn dus kapsels waarbij je volume creëert. Dit doe je meestal door de lengtes wat korter te laten knippen. Daarom zijn de volgende haircuts heel geschikt voor dik haar:

Tips voor het stylen van je dikke haar

Optisch effect van je haarkleur

Hoe donkerder je haar, hoe ‘zwaarder’ het lijkt. Met wat highlights in je haar oogt je haar beweeglijker en lijkt het minder zwaar. Ook geeft beweging in je haar je een jonger uiterlijk.

Met WECOLOUR blondeer breng jij thuis zelf eenvoudig highlights in je haar aan. Door het langer of minder lang te laten inwerken creëer je meer of minder contrast. Heb je haar tot schouderlengte? Dan kun je heel makkelijk het blondeerkapje met haakje gebruiken om gelijkmatig highlights aan te brengen. Bij langer haar werkt het vaak prettiger om het blondeerplankje te gebruiken. Voordeel van het kapje is ook dat je de gehighlighte haarplukjes makkelijk nog even kunt behandelen of tonen zonder dat je meteen je hele haar kleurt.

Is jouw haar niet geverfd? Dan kun je met haarverf in een iets lichtere kleur dan je eigen haar ook lichtere plukjes maken.

Dik haar kapsel


Als je weet waar je op moet letten, en je rekening houdt met de beste kapsels voor dik haar, kun je juist met jouw dikke haar een prachtige haardos creëren!


WECOLOUR haarstyling

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!