Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

De haartrends van het najaar 2019

Wat zijn de trendkleuren voor deze herfst en aankomende winter? Natuurlijke haarkleuren zijn hot terwijl de grijze nuances en pastelkleuren een beetje overwaaien. Daarnaast maken warme haarkleuren een heuse comeback. We zetten de mooiste trendkleuren voor je op een rij. 

Met deze kleuren ga jij scoren deze herfst: 

  1. Warm bruine haarkleur. Denk aan chocoladebruin (5.7). Bang voor een te warme (oranje) gloed? Ga dan voor hazelnoot lichtbruin (6.71)
  2. Koffie haarkleur. Een diepbruine kleur met een vleugje warmte. Meng donkerbruin (3.0) eens met chocolade bruin (5.7). 
  3. Mahoniebruin. Terug van weggeweest, deze prachtige koelere nuance. Mooi voor wintertypes!
  4. Glühwein. Een mooie warme rode kleur die dicht tegen bruin aanzit. Je bereikt het door mahoniebruin (5.5) 1:1 te mengen met hazelnoot lichtbruin (6.71).
  5. Strawberry brown. Naast strawberry blonde is nu ook de bruine variant een trend. Deze kleur krijg je door bijvoorbeeld roze, lila en violet tinten aan te brengen in bruin haar. Meng één derde mahoniebruin (5.5) bijvoorbeeld eens met twee derde donkerblond (7.0) of, voor een donkerdere versie, met lichtbruin (6.0). 

Naast mooie haarkleuren, is er ook een aantal technieken die helemaal hot zijn voor de herfst van 2019.

Haarverftechniek trend 1: hair contouring

Met de trend contouring kun je diepte creëren en ook een optisch vollere haardos. Dit bereik je door lichtere en donkerder kleuren door je basiskleur heen. Door lichte kleuren aan te brengen op bepaalde plukken trek je de aandacht naar dit punt. Met de donkere kleur creëer je een schaduweffect.

Wil je de vorm van jouw gezicht enigszins (optisch) veranderen? Ook dit is mogelijk. Zo laat je je gezicht smaller lijken door rondom je haarlijn een lichtere kleur aan te brengen. Donkere kleuren ter hoogte van de oren laten een gezicht dan weer langer lijken. Kleur je de aanzet donkerder, dan oogt je gezicht kleiner.

Haarverftechniek trend 2: balayage

Balayage blijft een trend komend seizoen. Hierbij moet je denken aan geleidelijk lichter wordende lokken. Het geeft een speels effect en met een wat lichtere kleur langs je gezicht licht je jouw gezicht wat op. Hiervoor kun je perfect de WECOLOUR blondeer- en highlightset gebruiken. Hetzelfde idee als bij haircountouring. Highlights en een donkere aanzet kunnen nog steeds, maar alleen wanneer het verloop zo natuurlijk mogelijk oogt. Dus niet te dikke strengen hihglights en geen strakke landingsbaan als uitgroei.

trend-balayage

Haarverftechniek trend 3: falayage

Naast de balayage heb je ook de falayage. Met de falayage creëer je meer diepte door gebruik te maken van bruinnuances. Het wordt op dezelfde manier aangebracht als de balayage. Je creëert diepte en het haar lijkt voller. Deze trend werkt het beste op donkerbruin haar. Er worden vooral warme nuances gebruikt in tegenstelling tot balayage, waar koele blonde nuances worden gebruikt. 

Nog meer inspiratie? Bekijk onze mengcreaties!

Wil jij zelf aan de slag met het mengen van kleuren maar wil je liever eerst zien hoe dat eruit zou kunnen zien? Iedere maand mengen wij kleuren op plukjes echt haar. Vraag de door jou gewenste mengcreatie aan bij onze kleurspecialisten en zij gaan voor je aan de slag. Het resultaat delen we op Facebook, Instagram en via de nieuwsbrief. Zo vind je hier de mengcreaties van koper donkerblond (7.4) met een paar prachtige warme herfst haarkleuren als resultaat.

 

Alle haarkleuren

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!