Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Wat zijn de variaties bij donkerblond haar?

Bij WECOLOUR kun je kiezen uit maar liefst acht donkerblonde haarkleurvariaties. Dit omdat de kleurhoogte donkerblond een veel voorkomende en daardoor populaire haarkleur is. Maar hoe maak je een goede keuze uit deze donkerblonde kleuren? En wat zijn de verschillen? Wij geven tips hoe je je haar in een mooie, bij jou passende donkerblonde haarkleur verft.

Kleurhoogte donkerblond 

Als we het hebben over donkerblonde kleuren, bedoelen wij bij WECOLOUR de kleuren in kleurhoogte 7. Het eerste cijfer van de donkerblonde haarkleuren begint altijd met een 7. Lichtbruin bijvoorbeeld begint met een 6 en middenblond is kleurhoogte 8. 

Alle verschillende nuances in deze kleurhoogte 7 zijn in principe even ‘donker’ (of ‘licht’ natuurlijk). Beeld je hierbij in dat je kleuren in zwart-wit-grijsvariaties zou zien. Ook al lijkt op onze afbeeldingen de ene donkerblonde kleur donkerder dan de andere, alle kleuren in deze kleurhoogte zijn min of meer even donker. Overigens is het wel zo dat asnuances altijd wel een stukje donkerder uitvallen dan de andere kleuren in een bepaalde kleurhoogte. As donkerblond (7.1) valt dus iets donkerder uit dan donkerblond (7.0). Als je dit niet wilt, kun je overwegen om een asnuance lichter te kiezen, dit is asblond (8.1), of om de asnuance te mengen met de natuurnuance in de donkerblonde kleurhoogte.

Wel is het resultaat natuurlijk afhankelijk van je eigen haarkleur. Kijk daarom wel eerst even of jij jouw haar überhaupt wel in de kleurhoogte donkerblond kunt verven:

Is jouw haar nu donkerder dan donkerblond?

ongeverfd en donkerder
Je kunt jouw haar lichter verven naar donkerblond als het nu ongeverfd is en jouw eigen haar op kleurhoogte 5 of 6 (bruin) zit. Dan is het mogelijk jouw ongeverfde haar lichter te verven met kleurhoogte donkerblond.

Is jouw haar donkerbruin of heb je zwart haar? Dan gaat verven naar donkerblond helaas niet lukken. Je kunt dan wel kiezen voor een mooie bruine of donkerbruine kleur. Wil je toch donkerblond haar? Dan zou je eerst kunnen blonderen met ons blondeerproduct naar een kleurhoogte iets lichter dan donkerblond om het vervolgens te verven. Gebruik dan een asnuance om de warme kleur, ontstaan door het oplichten, op te heffen.

geverfd en donkerder
Is jouw haar nu donkerder geverfd dan WECOLOUR’s kleurhoogte 7 donkerblond? Dan kun je het niet lichter verven met haarverf. Ook dan zul je eerst moeten blonderen naar iets lichter dan kleurhoogte 7, om het vervolgens in kleurhoogte 7 te verven. Gebruik dan de asnuance om de warme kleur, ontstaan door het oplichten, op te heffen.

Wil je zeker weten of een donkerblonde haarkleur mogelijk is op jouw haar? Onze haarkleuradvies tool geeft aan welke kleuren voor jouw haar tot de mogelijkheden behoren. Staat kleurhoogte 7 hier niet tussen, dan is dit, zonder eerste te blonderen, niet mogelijk.

Is jouw haar nu lichter dan donkerblond?

Jij kunt jouw haar dan qua kleurhoogte verven met een van de zeven donkerblonde haarkleuren. Het maakt hierbij niet uit of dit geverfd is of jouw eigen kleur. Houd er, als jouw haar heel lichtblond of opgelicht is, wel rekening mee dat de kleur een stuk donkerder zal uitvallen. Je haar is dan namelijk waarschijnlijk wat poreus. Kies dan bijvoorbeeld voor kleurhoogte 8 of 9, waarschijnlijk vallen deze bij jou donkerblond uit. Hou er ook rekening mee dat een kleur al snel wat assiger uitvalt op heel licht haar. Kies dan liever niet voor een asnuance, maar voor een natuurnuance of een warme nuance in donkerblond.

Verschil donkerblonde kleuren

Kleurverschillen in donkerblonde haarkleuren zitten bijna niet in de kleurhoogte, dus lichter of donkerder. De verschillen zitten in het tweede cijfer, het cijfer na de punt. De .1 van as donkerblond (7.1) bijvoorbeeld, geeft aan dat het een asnuance is, dus een koele kleur. Staan warme kleuren jou juist beter? Kies dan voor de andere donkerblonde kleuren; deze zijn neutraal of warmer van kleur.

Want je kunt een bepaalde haarkleur wel heel mooi vinden; deze flatteert je alleen als het ook als de nuance bij je past. Als een kleurnuance niet bij jouw huid past, staat het minder goed bij je. Als je het koele huidtype hebt en je kiest voor een 'warme' haarkleur, dan kan die jou er namelijk flets en bleek laten uitzien. Als je daarentegen een warme ondertoon hebt, laten de warme kleuren jou stralen! Donkerblond (7.0) en intens donkerblond (7.00) (de natuurlijke nuances) staan bij alle types, dus zowel bij het neutrale, warme en koele huidtype. 

Checken welk type jij bent? Lees ons blog Welke haarkleur past bij mijn huid?

Warme of koele donkerblond? 

as-donkerblonde-haarkleur

Bij het zoeken naar de perfecte donkerblonde kleur let je goed op of de nuance geschikt is voor bij de ondertoon van je huid. Misschien weet je toevallig al welk type jij bent? Bij een lente- en herfsttype staan de warmere donkerblonde kleuren het mooist, en bij het zomer- en wintertype de koele asnuance (7.1). De natuurnuances donkerblond (7.0) en intens donkerblond (7.00) staan bij warme én koele types mooi. We zetten voor de duidelijkheid de donkerblonde haarkleuren hieronder even op een rijtje voor je.

Natuurlijk kun je alle donkerblonde kleuren mengen om jouw ideale kleur te krijgen die bij je haar en huid past én goed dekt. 

Grijsdekking donkerblonde haarkleuren

Wat vind jij het belangrijkst als je je haar verft? Waarschijnlijk dat je haar niet beschadigt, de kleur mooi is en de nieuwe kleur goed dekt. Waarschijnlijk vind je het ook belangrijk dat je haar er niet overduidelijk uitziet als geverfd haar, het moet er natuurlijk uit zien. Dat kan allemaal tegelijk met de donkerblonde haarkleuren van WECOLOUR.

Ben je voor minder dan 50% grijs, dan kun je elke kleur van WECOLOUR gebruiken. Is je haar al wat meer grijs (dan zie je echt al van een afstandje dat er grijze haren zijn) dan kun je het beste de natuurnuance intens donkerblond (7.00) of de haarkleur goud donkerblond (7.3) nemen. Deze kleuren zijn echt perfect grijsdekkend. Goud donkerblond is een stuk warmer dan de natuurnuance. 

Ook kun je kleuren mengen. Je kunt as donkerblond (7.1) ook mengen met intens donkerblond (7.00). Zo wordt de nuance wel koeler van kleur, maar krijg je toch een goede grijsdekking. Een as donkerblonde kleur is koel, wat grijziger en matter dan een goud - of natuurnuance. Wil je bijvoorbeeld een kopernuance met een optimale grijsdekking? Dan meng je onze koper donkerblond (7.4) met de natuurnuance donkerblond (7.0) en van allebei de kleuren gebruik je evenveel (mengverhouding 1:1). Dit zwakt de kopernuance wel af, maar het resultaat is nog steeds een mooie grijsdekkende koper-donkerblonde haarkleur. 

Weet je niet zeker of bijvoorbeeld een goud- of kopernuance jou wel echt staat? Meng de kleur dan eerst met de natuurnuance (7.0 of 7.00). Hierdoor wordt de kleur wat neutraler en kun je kijken of het wat voor jou is.

Ook voor jouw haar en huid is er een perfecte donkerblonde kleur. Kom je er niet uit? We helpen je graag die te vinden. Lees ook ons blog houdbaarheid, bewaren en mengen van WECOLOUR haarverf, om te lezen hoe je alle donkerblonde haarkleuren kunt mengen.

 

Ja, ik ga voor donkerblond!

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!