Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Droog haar? Dit kun je doen om droog haar te voorkomen!

Droog haar is een beautyprobleem waar veel vrouwen last van hebben, daarom leggen wij je graag uit wat  je zelf kunt doen om droog haar te voorkomen. Vooral omdat de meesten van ons verlangen naar glad en glanzend haar. Droog haar is beschadigd haar en beschadigd haar is eigenlijk niet te herstellen, alleen te camoufleren. Belangrijk dus om te weten hoe je droog en dus beschadigd haar kunt voorkomen.

Droog haar voorkomen van binnenuit; voeding

Aangezien je droog haar niet echt kunt herstellen, is het van belang om te voorkomen dat je haar droog wordt. Het beste kun je al beginnen bij de aanmaak van je haar; de bouwstoffen. Alles wat je aan voeding binnenkrijgt, heeft een grote invloed op je haar. Het is niet voor niets dat in haren zoveel dingen aangetoond kunnen worden over bijvoorbeeld iemands afkomst en voedingspatroon etc.

Bouwstoffen voor je haar

Bouwstoffen zijn dus heel belangrijk voor je haar om ze zo gezond (en mooi!) mogelijk te krijgen. Zorg ervoor dat je veel vitamine A binnenkrijgt. Dit vind je vooral in zuivel, boter, eieren (eidooier), gerookte paling, wortelen, groene bladgroenten, mandarijnen en sinaasappels. Eiwitten zijn ook nodig, die krijg je binnen via vis, vlees, eieren en noten. Zwavel tref je in hoge doseringen aan in mosselen, kip, paranoten, pinda’s, sardines, kabeljauw, zalm, eieren, amandelen en spinazie. Een laatste belangrijke bouwstof is ijzer. IJzer zit in cacao, sesamzaad, gierst, soja, pompoenpitten, paranoten, chiazaad, quinoa.

Lees meer over de juiste voeding voor je haar in het blog: vitaminen voor je haar.

Droog haar voorkomen van buitenaf

Schade aan je haar ontstaat door slijtage van je haar. Het buitenste laagje van je haar wordt steeds dunner door allerlei invloeden. Voor een deel doe je hier natuurlijk niets aan, dit is natuurlijke slijtage. De lengtes en onderste puntjes van je haar hebben al meer doorstaan en zijn daardoor altijd meer beschadigd dan het haar dichterbij je hoofdhuid dat dus nieuw is. Maar buitensporige slijtage kun je wel voorkomen.

Droog haar heeft vaak gespleten punten. Door je haar regelmatig te (laten) knippen, oogt je haar al gauw een stuk minder droog en ziet het er gezonder uit. Bovendien voorkom je zo dat de haarpunten verder splijten.

Hitte

Warmte van stylingtools beschadigt je haar. Probeer dan ook je haar minder vaak met hitte te drogen of te stylen. Ook warmte van douche of badwater is niet goed voor je haar. Gebruik als je je haar niet hoeft te wassen een douchekapje of zorg dat je haar niet nat wordt. Was je je haar? Doe dit dan het liefst met lauw water en spoel na met koud water. Je haarschubben sluiten dan weer mooi, waardoor het vochtgehalte in je haar beter behouden blijft.

Zwemmen

Als je veel zwemt in chloorwater kan je haar uitdrogen. Chloor verwijdert alle natuurlijke oliën uit je haar waardoor het haar poreus en breekbaar wordt. Je haar wordt zichtbaar droog en ruw.

Zeewater is helaas ook niet goed voor je droge haar. Het grootste probleem met zeezout is dat het vocht uit je haar trekt, waardoor het droger en brozer wordt.

Bescherm je haar tegen chloor en zout door niet onder water te zwemmen of een badmuts te dragen. Eventueel kun je een speciaal beschermend product voor je haar gebruiken zoals Argan Silk. Fijn, dit product bevat ook een UV-filter!

Je kunt ook je haar natmaken met gewoon leidingwater voor je het zwembad inspringt of de zee ingaat. Je haar is dan verzadigd en neemt minder chloor of zout op. Spoel je haar na het zwemmen direct onder de douche als het tijdens het zwemmen nat is geworden.

Bleekmiddelen en kleurstoffen

Zoals bekend zijn bleekmiddelen belastend voor je haar, evenals agressieve haarverf met ammoniak. Om droog haar te voorkomen kies je voor haarverf met zo min mogelijk agressieve stoffen als ammonia. Wil jij je haar blonderen of highlighten, gebruik dan een professioneel blondeermiddel en volg de gebruiksaanwijzing nauwkeurig op.

Minder wassen

In het verlengde hiervan ligt natuurlijk ook dat je je haar het liefst zo min mogelijk wast zodat je haar en hoofdhuid niet iedere keer gestript wordt van de natuurlijke talg en oliën.

Milde haarverzorging

Het gebruik van agressieve producten doen droog haar ook geen goed. Gebruik producten zonder sulfaten (sls) en uitdrogende alcoholsoorten. Uitdrogende alcohol zie je op de ingrediëntenlijst terug onder de volgende namen:

Zoals je ziet, heb je zelf op allerlei manieren veel invloed op de kwaliteit van je haar én is het mogelijk droog haar te voorkomen, maar de juiste haarproducten helpen je daar ook bij:

 

Shop haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!