Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Feest in je haar: ontdek jouw favoriete kapsel voor de feestdagen

Yes! Kerst en Oud & Nieuw staan alweer voor de deur. Hopelijk heb je je verf op tijd besteld en kun je frisgekleurd aan de kerstdis. Misschien weet je al wat je wilt aantrekken. Maar met een nèt even ander feestkapsel maak je jouw look pas helemaal af. Ook als je niet zoveel tijd hebt of er gewoon niet heel handig in bent, hebben wij voor jou een kapsel.

Feestelijke kapsels voor kort haar

1. Wetlook
Deze lukt altijd! Het staat superchique en is makkelijk voor elkaar te krijgen. Breng een crèmegel aan op je handdoekdroge haar en kam je haar strak naar achter. Maak af met een goede haarspray.

2. Twist voor kort haar
Ook voor degene met minder lang haar, zijn er prachtige kapsels. Bijvoorbeeld deze twist waarbij je plukjes haar om een haarbandje drapeert. Zet alles vast met speldjes, een beetje haarlak erin en jouw kerstkapsel is 'ready to go!'. 

3. Haar accessoires
Haaraccessoires zijn ideaal om (kort) haar heel gemakkelijk op te leuken voor de feestdagen. Ga je voor een barrette, een haarklip of een diamanten speldje? Wat je ook kiest: jouw korte kapsel wordt hoe dan ook een feestje. 

1.  2.  3.

Feestelijke kapsels halflang haar

1. Simpel maar oh zo leuk: de rommelig lage knot
Maakt een lage staart waarbij je de voorste plukken nog even los laat hangen. Draai de staart naar binnen er herhaal dit met de voorste plukken. Maak vervolgens je ingedraaide haar in de punten vast met een elastiekje. Ook deze staart draai je weer naar binnen en zet je vast met wat speldjes. Ga je voor de rommelige variant? Trek dan voorzichtig wat plukjes uit de knot en klaar is jouw kerstkapsel!

2. Ingedraaide kleine staart 
Maak een scheiding, pak je voorste plukken naast de scheiding en bind deze losjes bij elkaar. Pak van binnen naar buiten steeds een plukje die je om je losse staart heen drappeert. Er ontstaan zo ontzettend veel leuke laagjes in je haar. Deze variant maak je extra feestelijk met een diamanten speldje.

3. De look-a-like vlecht
Kort haar leent zich vaak minder goed voor een vlecht maar met deze techniek, hou jij iedereen voor de gek. Maak telkens kleine staartjes over elkaar, waarbij je zorgt dat het elastiekje niet zichtbaar is. De laatste staart werk je al met een leuk speldje et voilà! Jouw look-a-like vlecht is een feit. 

2.  3.  

Feestelijke kapsels voor lang haar

1. Lang haar opsteken
Heel feestelijk, super om een bloem, kersttakje of kerstaccessoire in te verwerken: opgestoken haar. Heb jij mooie oorbellen of een halsketting waar je de nadruk op wilt leggen? Steek je haar dan op zodat iedereen jouw mooie sieraden kan bewonderen. Je kunt je haar opsteken met verschillende speldjes of draai het rond en zet het vast, zoals in de afbeelding hieronder. 

2. Een kroon van je eigen haar
Hou je van vlechten maar wil je net iets anders dan de standaard? Maak dan deze kroon van je eigen haar. In 10 minuten is jouw kapsel helemaal klaar voor het kerstdiner.  

3. Een variant op de paardestaart
Een paardestaart maar dan net even anders. Deze chique variant creëer je eenvoudig door je voorste plukken samen te binden met een elastiekje. Het overige haar wikkel je er pluk voor pluk omheen, totdat er een volledige staart ontstaat die je weer vastbindt met een elastiekje. Makkelijk maar toch nét even anders!

1. 2.  3.

Inspiratie feestelijke kapsels

Dit was slechts een greep uit de legio mogelijkheden voor een feestelijk kapsel. Zit jouw kapsel er niet bij? Kijk dan eens op pinterest en zoek op "feestelijke kapsels". Hier vind je gegarandeerd een kerstkapsel dat bij jou past. Vind je het lastig om zelf je haar te stylen? Je vindt op Pinterest ook genoeg tutorials die stap voor stap laten zien hoe je een feestelijk kapsel creëert. Kom je er dan nog steeds niet uit? Vraag je moeder, zus of vriendin om je te helpen. Dat is nog gezellig ook! 

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!