Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Ik heb fijn haar, is verven een optie?

Heb je fijn haar en ben je bang dat verven je haar erg beschadigt? Laten we eerst uitleggen wat de definitie is van fijn haar. Fijn haar wordt namelijk nogal eens verward met weinig haar. Bij fijn haar is één haar dunner dan het gemiddelde (ongeveer 0,06 mm). Hierdoor lijkt je bos wat minder vol terwijl je toch veel haren op je hoofd kunt hebben. Heb je weinig haar op je hoofd? Dan zie je vaak duidelijk de hoofdhuid, je hebt minder haar per vierkante centimeter. Het betekent dus niet dat als je weinig haar hebt, het ook gelijk dun is of andersom.

De oorzaak van fijn haar

Er zijn verschillende factoren die fijn/weinig (of dun) haar veroorzaken. Zo kan het erfelijk zijn. Hier is weinig aan te doen. Maar ook door slechte voeding en een ongezonde levenstijl, kan het haar sneller afbreken en groeit het langzamer. Vooral ijzer, vitamine B en zink zorgen voor sterk haar. Hoewel je veel vitamine uit het zonlicht haalt, is het wel aan te raden jouw fijne haar (net als je huid) te beschermen tegen de zonnenstralen. Dit doe je door een beschermend product in je haar aan te brengen of door een hoed of petje te dragen. Onze Argan Silk bevat ook UV-filters en beschermt jouw haar tegen de zon. Eigenlijk geldt dit niet alleen voor fijn haar, ieder haar moet worden beschermd tegen de zon.

Nat haar kammen kan ervoor zorgen dat je haar er minder vol uit gaat zien. Door nat haar te kammen beschadig je het haar namelijk waardoor het sneller afbreekt. Kam het dus pas als het droog is. De föhn of stijltang brengen ook schade toe aan het haar. Gebruik dan ook altijd een beschermende spray als je het haar stylet. Ook hier kan onze Argan Silk uitkomst bieden aangezien dit serum hittebeschermers bevat. Gebruik overigens nooit een hete tang op nat haar, dan verbrand je het namelijk.

Slaaptekort, stress, medicijnen of ziekte zijn allemaal veroorzakers voor dunner wordend haar. Heb je erg veel last van haarverlies, ga dan eens langs de huisarts.

Verven en blonderen van fijn en dun haar

Haarverf en blondering kan het haar verzwakken of beschadigen waardoor het sneller afbreekt. Het verven en het blonderen blijft natuurlijk een chemisch proces. Gebruik daarom in ieder geval een professioneel product dat je haar zo min mogelijk beschadigt. WECOLOUR haarverf is zo puur mogelijk. We hebben veel schadelijke stoffen vervangen waardoor onze haarverf je haar minder belast. Hierdoor raakt je haar niet beschadigd maar krijgt het zelfs een natuurlijke glans. De verf zorgt er bovendien voor dat de haarschacht wat uitzet waardoor het haar wat 'dikker'. Prima geschikt voor fijn haar dus. WECOLOUR blondering is, mits je het op de juiste manier toepast, ook een stuk minder belastend dan reguliere blondering die je bij de drogist koopt.

Goed, fijn haar kun je dus prima verven en blonderen met WECOLOUR maar let er op dat je niet een te donkere of te lichte kleur neemt. Je haar lijkt dunner wanneer het licht door het haar heen schijnt en het contrast met de kleur van de hoofhuid zorgt er ook voor dat het haar dunner lijkt. Heb je dus een lichte hoofdhuid, neem dan niet een donkere haarkleur en andersom. Fijn (of poreus) haar zuigt de verf wel extra op en een kleur kan dan wel donkerder worden dan je eigenlijk wil. Heb je fijn haar en is het ook beschadigd, kies dan dus voor een lichtere kleur en voeg Colour Mask toe aan de verf. Dit hydrateert en beschermt je haar en hoofdhuid tijdens het verven.

Zorg er verder voor dat de wortels iets donkerder zijn dan de rest van het haar. Zo ziet het er voller uit. Wil je niet een te grote verandering? Kies dan voor highlights. Zo zit er wat meer 'beweging' in je haar. Doe er ook wat lowlights (donkere plukken) door en er zit nog meer diepte in je haar waardoor het voller lijkt. Kortom, je kan jouw fijne haar verven en blonderen, maar ga nooit te donker of te licht. En neem het liefst high- en/of lowlights.

Verzorging van fijn haar 

Was het haar niet teveel en het liefst met een shampoo zonder sls. SLS is het chemische stofje dat je shampoo heerlijk laat schuimen, echter is het erg agressief voor je haar en hoofdhuid. Ook het gebruik van conditioner is soms af te raden. Conditioner kan het haar verzwaren waardoor het dunner lijkt. Wil je toch een conditioner? Breng het dan alleen aan in de punten en niet teveel. Zorg ervoor dat je ook een conditioner zonder parabenen gebruikt. Wil je een geheel natuurlijke reiniging dat je haar ook nog eens verzorgt? Probeer dan eens onze Dark Bamboo. Deze treatment geeft veel volume waardoor het voller lijkt. 

Wanneer je je haar gewassen hebt, dep en knijp het dan droog met een handdoek. Wanneer je het droog wrijft, kan het fijne haar beschadigen. Zeker wanneer haar nat is, is het kwetsbaar. Het beste is om je haar te laten drogen aan de lucht. Wil je het toch föhnen, zet de föhn dan op de koelste stand. Buig met je hoofd voorover tijdens het föhnen, zo creëer je meer volume. Tot slot kun je onze Volume Mousse gebruiken voor het stylen van je haar, voor een volumineuze of juist naturelle look. En verven of blonderen is dus zeker een optie. 

 

Shop WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!