Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Geblondeerd haar donkerder verven: hoe pak je dat aan?

Wil je je geblondeerde haar of highlights donkerder verven, let dan op een paar dingen om ervoor te zorgen dat je de juiste kleur bereikt. Verzorg je haar acht dagen voorafgaand aan het verven goed om je haarschubben zoveel mogelijk te sluiten. Kies een lichtere en warmere kleur dan waar je op wilt uitkomen. 

Breng je geblondeerde haar in een betere conditie

Poreus
Geblondeerd haar is vaak poreus. Poreus haar absorbeert de kleurpigmenten uit haarverf te snel en te sterk. Dit komt doordat de haarschubben beschadigd zijn; de verfpigmenten dringen daardoor sneller en beter binnen in de cortex van je haar. Daardoor valt een nieuwe kleur een stuk donkerder. Dit is meestal ook zo als je fijn haar of krullen hebt.

Je haar laten herstellen
Het is sowieso beter om na een verfbeurt, blondering of andere chemische behandeling je haar een aantal weken de tijd te geven om hiervan te herstellen voordat je het opnieuw verft. Benieuwd voor welke behandelingen dit geldt? In de haarkleuradvies tool zie je na een aantal stappen welke behandelingen hieronder vallen. WECOLOUR haarverf is overigens veel milder dan andere merken; met WECOLOUR geverfd haar kun je wel direct opnieuw verven met WECOLOUR haarverf mocht dat nodig zijn.

Acht dagen voor je verft extra verzorgen
Om te zorgen dat een nieuwe kleur niet veel te donker valt, verzorg je je geblondeerde haar dus extra goed voordat je gaat verven. Het is dan minder poreus. Start acht dagen voordat je gaat verven; verwen je haar vijf dagen lang met elke dag een herstellend conditioner of masker. Laat dit minstens vijf minuten intrekken. Je hoeft het niet steeds te wassen voordat je de conditioner of het masker aanbrengt. Het masker of de conditioner kan ook gewoon op ongewassen, droog haar aangebracht worden. Vermijd verder ook alle producten die ammonia, sulfaten en resorcinol bevatten. Deze stoffen drogen het haar uit en tasten de structuur van je haar aan.  

Drie dagen voor je verft voor het laatst wassen
Drie dagen voordat je gaat verven, was je je haar voor het laatst. Gebruik na deze laatste wasbeurt liever geen masker of conditioner meer of andere haarverzorgings- en stylingproducten die niet wateroplosbaar zijn. De verf kan dan mogelijk niet goed in je haar doordringen. Producten op wax-of oliebasis zijn meestal niet wateroplosbaar. Overigens is WECOLOUR wax wel op waterbasis!

WECOLOUR Colour Mask herstelt de haarstructuur
Wil je je haar snel in een betere conditie brengen, kies dan voor Colour Mask. Colour Mask is ontwikkeld voor beschadigd en geblondeerd haar. Het
 is een diepwerkend reconstructief haarmasker. Je kunt Colour Mask ook toevoegen aan de haarverf als je je haar verft. 

De mengverhouding kleurcrème en activator samen en Colour Mask is 6:1. Dus zes delen kleurcrème en activator gemengd en één deel Colour Mask. Gebruik je een hele tube kleurcrème en een heel flesje activator om je haar te verven? Dat is 120 gram kleurcrème. Je voegt dan twintig gram Colour Mask toe.

Donkerder verven tot kleurhoogte 7: kies voor een warme(re) nuance

Verf je je haar naar een lichtblonde haarkleur? Dan hoef je in principe qua kleurhoogte nergens rekening mee te houden en kun je gewoon verven met de kleurhoogte die je voor ogen hebt. Kies alleen wel voor een warme kleur, een koele kleur wordt te grauw. Warme kleuren zijn de kleurnummers die als tweede cijfer, het cijfer na de punt, een 3, 4, 6, 7 of 8 bevatten. Bij WECOLOUR is de .7 vrij warm van kleur, in tegenstelling tot soms bij andere verfmerken.

Kiezen voor een warme kleur betekent niet dat jouw geblondeerde haar straks een warme kleur heeft, maar voorkomt dat je haar na het donkerder verven een groene gloed heeft. Donkerder kleuren hebben altijd wat warm pigment nodig als basis en dat is door het blonderen definitief verwijderd uit je haar.

Zie je verven met een warmere kleur helemaal niet zitten? Kies dan voor een natuurnuance. Dit zijn de kleurnummers met een 0 na de punt. Probeer op één plukje van je haar uit wat voor resultaat deze natuurnuance ongemengd geeft. Is dit inderdaad te grauw? Verf dan met een combinatie van een warme kleur met een natuurnuance. Hier lees je hoe je kleuren mengt. Voeg als je de verf aanmaakt eventueel ook Colour Mask toe. Bij WECOLOUR vind je verschillende warme kleuren, in het blog warme haarkleuren lees je meer over warme nuances. 

Kies nooit een asnuance, dan wordt je haar erg grauw of soms zelfs groen. Asnuances kun je herkennen aan de kleurnummers die eindigen op .1. 

Wil je naar donkerblond of donkerder? Pigmenteer dan voor.

Wil je je geblondeerde haar een aanzienlijk stukje donkerder verven zoals naar donkerblond (kleurhoogte 7) of nog donkerder, pigmenteer je haar dan voor. Dit omdat de rode pigmenten bij het blonderen definitief verwijderd zijn. Je hebt voldoende warm pigment in je haar nodig om tot een mooie donkerder kleur te komen. Bruine en donkerblonde haarverf is namelijk bedoeld voor op een bruine of hooguit donkerblonde haarkleur. Alleen dan krijg je als resultaat de kleur die je ook mag verwachten. Als je hier geen rekening mee houdt, wordt jouw nieuwe bruine of donkerblonde kleur te grauw, of krijgt je haar zelfs een groene gloed. 

Donkerblond
Wil je richting donkerblond gebruik dan kleur koper donkerblond (7.4) of kleur karamel donkerblond (7.7) als toner. Let er hierbij wel op dat je na de toner ook een kleurhoogte lichter neemt dan waar je op uit wilt komen. Dus ga je voor de kleur donkerblond (7.0)? Verf dan na de toner met middenblond (8.0), dus een kleurhoogte lichter.

De toner maak je gewoon van WECOLOUR haarverf op onderstaande manier. We gaan er hierbij van uit dat je qua hoeveelheid een hele tube nodig hebt om je haar te verven, dus haar tot op schouderlengte. Is jouw haar korter of langer, pas dan de hoeveelheden aan.

Zó maak je de toner
Meng dertig gram kleurcrème donkerblond (7.0) met dertig gram kleurcrème koper donkerblond (7.4) of karamel donkerblond (7.7). Meng dit met 60 gram waterstofperoxide 3%. Breng de verf aan zoals je normaal doet bij WECOLOUR haarverf. Zie eventueel de gebruiksaanwijzing. Laat de toner de gebruikelijke 35 minuten inwerken alvorens uit te spoelen. Bij het bestellen kies je voor 3% toner voor bij je haarverf. Verf daarna met een kleurhoogte lichter dan waar je eigenlijk op wilt uitkomen. Dus wil je naar kleur lichtbruin (6.0), verf dan na de toner met donkerblond (7.0). 

Bruin
Wil je naar kleurhoogte 4 of 5, dan maak je de toner van koper lichtbruin (6.4) gemengd met lichtbruin (6.0). Ook daarna verf je met een kleurhoogte lichter.

Verzorging van je nieuwe donkerder haarkleur

Om de kleur in je van het blonderen beschadigde haar zo mooi mogelijk te houden, is een goede verzorging erg belangrijk. Bij beschadigd haar staan de haarschubben meer open. Hierdoor loopt de kleur sneller terug. Gebruik om dit te voorkomen na het wassen (met een goede shampoo voor gekleurd haar) altijd een goede conditioner voor gekleurd haar om je haarschubben te sluiten. De kleurpigmenten blijven dan beter in je haar zitten waardoor je kleur langer mooi blijft.

Conditioner van WECOLOUR is speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar. Deze geeft je haar zijn natuurlijke glans weer terug en geeft het veerkracht. De conditioner in combinatie met de WECOLOUR shampoo verzorgt het haar optimaal en herstelt. Naast de shampoo en conditioner hebben wij ook Dark Bamboo; een zuiverende treatment van klei met bamboe. Deze reinigt, zuivert en verzorgt het haar. De klei schuimt niet en is heel zacht voor je haar en de hoofdhuid. 

Is jouw haar erg beschadigd of droog? Gebruik dan Colour Mask als haarmasker. Voor extra verzorging en bescherming gebruik je Argan Silk. Dit is een rijke, verzorgende formule voor je (gekleurde) haar. Argan Silk hydrateert, voedt en zorgt voor een zijdezachte glans. Daarnaast beschermt het je haar en haarkleur tegen zon, vocht en hitte. Meer lezen over een goede verzorging van je haar? Lees de blog Verzorging is de beste tip voor mooi haar.

Hopelijk kun je straks optimaal genieten van je donkerder geverfde geblondeerde haar. 

 

Shop haarverf

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!