Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

De beste gembermaskers voor je haar om zelf te maken

In deze blog vertellen we je wat gember doet voor je lokken én delen we recepten voor gembermaskers voor je haar. Want naast verse gemberthee en verse gembershots die je steeds vaker tegenkomt, is gember ook aan een opmars begonnen in de badkamer. Niet vreemd, want het is een uitstekend beautyproduct.

Geneeskrachtige werking van gember

Gember komt oorspronkelijk uit China. Gember wordt er vanwege de krachtige geneeskrachtige werking al eeuwenlang gebruikt als medicijn. Dit lelijke stronkje zit namelijk vol met vitaminen en mineralen. Inmiddels heeft gember vanwege alle positieve eigenschappen zijn weg over de hele wereld gevonden.

Gember werkt onder andere ontstekingsremmend, heeft een positieve werking op de bloedsuikerspiegel, verhoogt de opname van voedingsstoffen uit de darmen én prikkelt de spijsvertering. Ook heeft gember een hoestwerende, kalmerende, bloeddrukverlagende en antibiotische werking. Gingerol, wat in gember zit stimuleert de leverfunctie. Tegen griep, verkoudheid of misselijkheid werkt gember ook uitstekend!

Heb je last van zwangerschapsmisselijkheid of een kater? Daar kan het drinken van gemberthee ook tegen helpen. Lang geleden gebruikten zeelieden al gember als middel tegen zeeziekte. Uit onderzoek is vast komen te staan dat gember inderdaad net zo effectief is tegen misselijkheid of brandend maagzuur als sommige medicijnen. 

Als je vaker dezelfde klachten hebt, sluit dan wel altijd uit bij je huisarts dat er geen ernstige medische oorzaak is.

Gember voor je haar

Voor je lijf is gember dus heel gezond, maar ook voor je haar. Deze wortel zit namelijk boordevol B-vitaminen en vitamine C. Vitamine B2 ondersteunt onder andere gezond haar. Qua mineralen is gember ook heel goed voor je haar; zo zit er calcium, kalium, magnesium, natrium en ijzer in.

Betere haargroei, minder haaruitval

Gember zorgt voor een verbetering van de bloedcirculatie naar je hoofdhuid. Dit heeft een stimulerende werking op je hoofdhuid, waardoor ook je haargroei gestimuleerd wordt. Ook haaruitval vermindert. Vetzuren en vitamines in gember verstevigen je haar en hebben een herstellende werking.

Gember tegen roos

Gember heeft ook een gunstige werking tegen roos. Roos wordt vaak veroorzaakt door natuurlijke gist en bacteriën die de vervelende schilfers op je hoofdhuid veroorzaken. Dankzij de antiseptische eigenschappen van gember wordt het aantal bacteriën en het gistgehalte verminderd.

Gembermaskers voor je haar; recepten!

1. Indiaas masker voor beschadigd haar

Dit Indiaas beautyrecept is voor droog, beschadigd haar door bijvoorbeeld kleurbehandelingen, overstyling en ontkroezing. Daarnaast stimuleert het de haargroei. Je hebt nodig:

Meng de ingrediënten en breng aan op droog haar. Masseer het masker goed in je hoofdhuid. Laat het dertig minuten inwerken onder een vochtige warme handdoek. Spoel uit en was je haar volgens je gebruikelijke wasroutine.

2. Voedend gembermasker voor droog haar

Dit masker voedt en geeft het haar volume. Uitermate geschikt voor dikke krullen. Zo maak je het:

Meng de ingrediënten goed. Breng aan op je droge haar en masseer het goed in. Wikkel een vochtige, warme handdoek om je haar. Laat dertig minuten inwerken, spoel uit met lauwwarm water en was je haar op je gebruikelijke manier.

3. Gembermasker met banaan

Dit masker voedt je haar en zorgt ook weer voor volume. Je hebt nodig:

Pureer de banaan in een grote kom en doe de rest van de ingredienten erbij. Meng goed door elkaar en breng aan over de volledige lengte van je (droge) krullen. Laat het masker maximaal twee uur inwerken, daarna spoel je je haar goed uit met warm water. Was vervolgens met een voedende shampoo.

4. Voor stevig haar: gemberkuur

Maak een mengsel van gelijke hoeveelheden geraspte gember en jojoba olie. Breng aan op vochtig haar. Masseer de olie goed in op je hoofdhuid en masseer door naar de lengtes en puntjes van je haar. Laat het masker dertig minuten inwerken. Spoel je haar uit met lauwwarm water en was het met een milde shampoo

Geef je hoofdhuid en je haar een maand lang om de dag deze hoofdmassage, daarna is je haar weer sterk en stevig.

Een goede verzorging voor je haar is natuurlijk altijd goed. Of je dat nu met een van bovenstaande gembermaskers voor je haar doet of met onze verzorgingsproducten of ons Colour Mask, je haar knapt ervan op en je kleur hou je langer mooi.

 

WECOLOUR haarverzorging

 

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!