Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Gevoelige hoofdhuid, jeuk en haarverf

Heb je last van een gevoelige hoofdhuid, eczeem of psoriasis? Jeukt het en wordt het snel rood als je je haar verft, dan heb je waarschijnlijk ook last van een droge hoofdhuid. Het is belangrijk om een product te kiezen dat zo min mogelijk belastend voor je haar en je hoofdhuid is. WECOLOUR haarverf is zo zacht mogelijk voor je haar en je hoofdhuid, waardoor de kans op jeuk veel kleiner is. Je kunt een gratis allergietest van ons krijgen, waardoor je er snel achter komt of je je haar kunt verven of niet.

Jeuk voorkomen als je je haar verft

Je weet dat je een gevoelige hoofdhuid hebt en toch wil je graag je haar verven. Wij adviseren je dan om voor de zekerheid eerst een allergietest te doen. Je doet dan wat kleurcrème op de binnenkant van je arm en dan merk je al snel hoe je daar op reageert. Is het dragelijk, kun je zonder problemen je haar verven. Krijg je blaren en wordt het heel erg rood, kun je je haar niet meer verven. Was je haar zeker drie dagen niet als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Je hoofdhuid wordt dan beschermd door een laagje waardoor het minder belastend is voor je huid. Voor de haarverf maakt het ook geen verschil of het op net gewassen haar wordt aangebracht of op wat vetter haar, de werking is even goed. Voeg verder Colour Mask toe aan de haarverf. Deze rijke formule met calendula, aloë vera en granaatappelextract beschermt je hoofdhuid tijdens het verven. Heb je vaak last van een rode contourlijn na het kleuren? Doe dan voordat je gaat verven een beetje vette crème op je huid. Dit beschermt ook extra. Let wel goed op! Deze crème mag niet in het haar komen, want dan kan de haarverf niets meer doen.

Eczeem en psoriasis in combinatie met haarverf

Wij krijgen vaak de vraag of je het haar kunt verven als je last hebt van eczeem of psoriasis. Het antwoord is ja dit kan. Echter je moet wel extra voorzichtig zijn. Net als met een gevoelige hoofdhuid is het, als je last hebt van eczeem of psoriasis, altijd verstandig om eerst een allergietest te doen. Krijg je binnen 72 uur geen enkele reactie, dan kan je zonder problemen je haar verven. Check wel voor het verven of je geen open wondjes hebt op je hoofdhuid. Is dit wel het geval, wacht dan tot deze geheeld zijn. Haarkleurcrème meng je met activator en daardoor ontstaat een chemische reactie. Doordat de haarverf van WECOLOUR zo puur mogelijk is, is het ook geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid, eczeem en psoriasis. Maar blijf altijd alert en voorzichtig. Je gezondheid is ten slotte het allerbelangrijkste.

Toch jeuk tijdens het haar verven?

Merk je toch dat de haarverf wat kriebelt of jeukt? Let er op dat het dragelijk blijft. Een beetje jeuk kan geen kwaad en de jeuk neemt vaak binnen een paar minuten af. Is het echt vervelende jeuk of een branderig gevoel, spoel dan toch de haarverf uit. Je kunt beter voorkomen dan genezen!

Hoe kun je je gevoelige, jeukende hoofdhuid helpen herstellen?

Shop WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!