Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Glass hair trend

Misschien had je nog niet eerder van deze term gehoord, maar we beloven je: na het lezen van deze blog en het zien van de afbeeldingen van deze glass hair trend, herken je deze vast overal!

Wat is de glass hair trend?

Het is geen haarkleur en ook geen echt specifiek model. Het is een manier van stylen of zeg eigenlijk maar stijlen van je haar. Het is namelijk tot in de perfectie gestijld, glad, glanzend, gepolijst haar (dé eigenschappen van glas!) waar geen haartje uit springt, meestal in een strakke bob. Het ziet er héél cool en tegelijkertijd heel sophisticated uit. Een echte statement stijl die ondertussen onze Instagram-feeds overneemt. Steeds meer celebs worden er dan ook al mee gespot. Van Jennifer Lopez, Kim en Khloe Kardashian tot Dua Lipa, allemaal gaan zij voor deze trend.

Je moet er alleen wel wat voor over hebben, want je moet je haar goed verzorgen, de juiste producten gebruiken en de stijltang. De meeste celebrity’s die hun haar volgens deze trend dragen, hebben een boblijn. Dit is dan ook één van de twee grote verschillen tussen de glass hair trend en de liquid hair trend, waar het haar lang is.

De liquid hair trend

Bij de liquid hair trend, is het haar ook heel glad, glanzend en stijl, maar is het langer en zachter. Niet alleen zachter om aan te raken, maar het heeft ook niet de messcherpe cut als de glass hair trend. Het ziet er natuurlijker uit.

Hoe creëer je zelf de glass hair trend?

Het juiste model

Allereerst zorg je dat je je haar juiste model laat knippen, namelijk een 'scherpe' boblijn op één lengte. Met laagjes werkt dit kapsel niet. Kies eventueel voor een glansbehandeling. Verf je je haar? Gebruik dan eens WECOLOUR haarverf. Onze haarverf is heel erg mild voor je haar en zorgt voor een prachtige glans.

De juiste verzorging

Verzorg je haar heel erg goed, want om te kunnen glanzen, zoals bij de glass hair trend de bedoeling is, moet je haar gezond zijn. Gebruik dus producten van goede kwaliteit die je haar verzorgen en mild voor je haar zijn. Is jouw haar momenteel niet in een goede conditie? Dan kun je beter even wachten en je haar met de juiste producten eerst weer gezond maken.

Wat je verder doet om je haar goed te verzorgen lees je in deze blog: 'verzorging is de beste tip voor mooi haar'.

glass hair trend

Je haar stijlen in de glass hairtrend

  1. Hoewel net gewassen haar voor veel haarstijlen niet wenselijk is, is dit voor het stijlen in de glass hair trend juist een must. Was dus je haar en gebruik een conditioner of leave-in conditioner. Gebruik eventueel een glansbooster.
  2. Breng vervolgens een hittebeschermend product aan, zoals WECOLOUR Argan Silk en föhn je haar glad droog.
  3. Nu is je haar klaar voor de stijltang. Stijl je haar in ultrafijne secties. Dit is dé absolute sleutel tot het verkrijgen van de glazen haar-look.
    Trek een goede borstel of anders fijne kam door de sectie van boven naar beneden gevolgd door de stijltang. Het gladste resultaat staat of valt met het gebruik van de juiste borstel. Werk je gehele haar af.
    Hoe je de voor jou ideale temperatuur vindt en je haar op de goede manier stijlt, lees je in deze blog: 'haar nat stijlen'.
  4. Maak de look af met een antifrizz-haarlak om ervoor te zorgen dat de stijl de hele dag goed blijft zitten. Je kunt de haarspray rechtstreeks op je haar sprayen of spuit een beetje haarlak op je haarborstel. Borstel nu voorichtig door je haar. Gebruik als laatste een glansspray.

Wij denken dat met deze tips de glass hair trend ook binnen jouw bereik ligt, veel succes!

 

Shop haarstyling

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!