Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Grijs haar voorpigmenteren of beitsen

Soms lukt het niet om je harde grijze haar of die hardnekkige grijze plukjes goed grijsdekkend te verven, het beste kun je het grijze haar dan voorpigmenteren of beitsen. Dit haar pakt namelijk wat moeilijker en soms verdwijnt op die plekjes de kleur wat sneller. Bij de kapper wordt dit haar ook vaak voorgepigmenteerd. Deze techniek kun je ook zelf gewoon thuis toepassen. Een andere techniek is het beitsen van het haar, dit doe je met waterstofperoxide. Je kunt beide methodes ook combineren.

Voorpigmenteren grijs haar

Voorpigmenteren doe je door de kleurcrème met een beetje warm water aan te brengen op grijze plukjes haar. Je mengt de kleurcrème uit de tube dus niet met de activator, zoals wanneer je je haar verft, maar met een gelijk deel aan warm water. Dit hoeft niet precies, maar als je dit wel exact wilt doen dan kun je een weegschaal gebruiken om precies hetzelfde gewicht af te wegen van de kleurcrème en vervolgens van het warme water.

Breng dit mengsel aan op de plukjes in kwestie, bijvoorbeeld op je slapen. Je kunt dit met een verfkwast aanbrengen of met een kam door je haar kammen. Dit werkt heel goed op bijvoorbeeld je slapen. Laat dit tien minuten inwerken. Spoel vervolgens niet uit, maar verf daarna direct op de gebruikelijke manier je haar. Eventueel kun je de inwerktijd ook met tien minuten verlengen, dus 45 minuten in plaats van de gebruikelijke 35. Hierdoor hebben de grijze haren nét iets meer tijd om het pigment uit de haarverf op te nemen. Door het voorpigmenteren breng je alvast wat pigment aan waardoor de kleur langer mooi blijft.

Voorpigmenteren van geblondeerd haar

Voorpigmenteren doe je niet alleen op grijs haar. Als je blond bent en je wilt weer een donkerder kleur dan kan dit vaak ook niet zonder voorpigmenteren. Is jouw haar ontkleurd door blondering of erg beschadigd, dan zal er nauwelijks meer (rood) pigment in het haar zitten. Wanneer je een natuurnuance over geblondeerd haar aanbrengt, kan het groen uitslaan. Door het blonderen is het rode pigment namelijk uit het haar gehaald. In dat geval heb je rood pigment nodig om de groene kleur te neutraliseren.

Wil je jouw geblondeerde haar donkerder verven,  dan kan je het haar dus beter eerst voorpigmenteren.
 En daarna verf je dan met de donkerder kleur. Let er hierbij wel op dat je een kleurhoogte lichter neemt dan je wilt. Dus ga je voor de kleur lichtbruin (6.0)? Gebruik dan na de rode toner van koper donkerblond (7.4), haarverf in de kleur donkerblond (7.0), een kleurhoogte lichter.

Beitsen

Als het voorpigmenteren niet afdoende werkte op je grijze plukjes, kun je je haar gaan beitsen. Wanneer je erg hard, stug grijs haar hebt, dringt de verf moeilijker het haar binnen en dekt het de grijze haren niet goed. Door het haar te beitsen met waterstofperoxide (bij WECOLOUR noemen we dat activator) zet je de haarschubben open zodat de verf wél diep in het haar kan doordringen.

Je brengt hiervoor de pure activator (waterstofperoxide) aan op de grijze haren. Gebruik een kam om de activator door de betreffende gedeeltes te kammen. Dit laat je twintig minuten intrekken. Hierna breng je de verf op de gebruikelijke wijze aan (dus kleurcrème gemengd met de acivator) aan en laat je dit de aangeven tijd of eventueel tien minuten langer inwerken.

Tip: heb je extra activator nodig voor het voorbeitsen? Je kunt een extra flesje meebestellen op het moment dat je haarverf bestelt. In het bestelproces van je nieuwe kleurtje kom je deze optie vanzelf tegen. Een extra flesje activator van 60ml bestel je mee voor € 2,50.

Beitsen én voorpigmenteren 

Is het nog niet gelukt met voorpigmenteren en beitsen? Pas dan allebei deze technieken toe op de hardnekkige plukjes voordat je je haar op de gebruikelijke wijze verft. Beits dan eerst je grijze haar om de schubben goed open te zetten. Je kunt je grijze haren met een borstel of kam nat maken met de activator.

Na tien minuten breng je dan ook de kleurcrème gemengd met water aan op deze gedeeltes. Laat dit ook 10 minuten intrekken en breng dan daaroverheen weer de verf aan zoals je gewend bent. Ook kun je de verf weer tien minuten langer in je haar laten. Dan kan het niet anders dan dat je grijze haren verdwijnen en mooi, natuurlijk gekleurd zijn.

Meer tips voor een goede grijsdekking

Wil je meer weten over een goede grijsdekking? Lees dan ons blog ‘Jouw (grijze) haar mooi dekkend geverfd, hoe doe je dat?’. Als je erg hard grijs haar hebt, is het soms lastig om je haar te verven met haarverf zonder ammonia. Haarverf zonder ammonia geeft wel een mooier, natuurlijker en meer transparantere dekking. Maar harde grijze haren hebben dan toch ammonia nodig. Het kan ook zijn dat het haar met WECOLOUR haarverf zonder ammonia meer pigment nodig heeft. Dan heb je een haarkleur nodig die één kleurhoogte donkerder is.

De kleuren die het beste dekken op grijs haar zijn natuur- en goudnuances. Natuurnuances zijn alle kleuren met het cijfer 0 na de . (punt) in het kleurnummer. Goudnuances hebben een cijfer 3 na de . (punt) in het kleurnummer, zoals ijsbruin (5.31),  goud donkerblond (7.3) of goudblond (8.3). Met deze tips en nu je alles weet van het voorpigmenteren en beitsen van je haar gaat het je nu vast lukken om die hardnekkige grijze plukjes goed dekkend geverfd te krijgen, veel succes!

Haarverfshop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!