Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Groene gloed in je haar

Een groene gloed in je haar is natuurlijk niet wat je zou willen. In deze blog leggen we je haarfijn uit hoe een groene gloed ontstaat, hoe je van een groene gloed in je haar af kan komen en nog belangrijker: hoe je deze groene gloed voorkomt.

Oorzaken groene gloed in je haar

Een groene gloed in je haar kan op meerdere manieren ontstaan. Veel mensen met blond haar krijgen na het zwemmen in een zwembad, waar koper in het water zit, een groenige gloed over het haar. Ook kan je een groene gloed over je haar krijgen door onder een douche te staan met koperen leidingen. Maar niet alleen door koper in het water kan je een groene gloed over je haar krijgen, ook door het verven van je haar kan dit in sommige gevallen gebeuren.

Verven van je haar met een te koele kleur
Het kan in sommige gevallen voorkomen dat het haar na het verven een grauwe gloed heeft, dit ziet er een beetje groenig uit. Vaak is dit het geval wanneer het haar warme pigmenten mist. Het haar bevat twee soorten pigmenten: eumelanine en feomelanine. Het pigment eumelanine is verantwoordelijk voor de natuurnuance van het haar. Het bepaalt hoe donker of licht het haar is en bevat de kleuren rood, geel en blauw. Feomelanine is verantwoordelijk voor de ondertoon van het haar en bevat de kleuren rood en geel. Heb je niet zoveel rode en gele pigmenten? Dan heb je een koele nuance. Wanneer je een van nature koele nuance gaat verven met een asnuance, kan het groen gaan ogen. In een asnuance zit een beetje blauw pigment dat de warmte in het haar tegen gaat. Heb je van jezelf geen of weinig warmte in je haar dan kan een asnuance een groene gloed over je haar geven. Dit kan ook voorkomen wanneer je haar geblondeerd of ontkleurd is. Ook hier is het probleem dat er geen tot weinig warmte meer in het haar zit en dus geen rood pigment dat het groene/blauwe pigment in de verf kan neutraliseren. Het resultaat is in sommige gevallen een groene gloed. Dit gebeurt bij geblondeerd haar niet alleen met asnuances. Als je je haar veel donkerder gaat verven dan de huidige kleur van het haar, kan een groene gloed ook het resultaat zijn. In het blog 'warme haarkleuren' lees je welke kleuren warme kleuren zijn.

Zwemmen
Veel mensen denken dat chloor in het zwembadwater de boosdoener is van de groene gloed. Maar dit is niet het geval: de koperdeeltjes in het water zorgen hier namelijk voor. De koperdeeltjes hechten aan het haar waardoor je haar groen gaat ogen. 

Koperen leidingen
Wanneer je onder een douche staat met koperen leidingen bestaat er ook een kans dat er een groene gloed over je haar heen komt. Dit komt doordat, net als in het zwembadwater, de koperdeeltjes aan het haar hechten en een groene gloed achter laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nep-zilveren ring: deze ringen geven vaak groen af op de vingers omdat er koper in zit. Koperdeeltjes uit de kraan, kunnen dus net als in het zwembad, voor een groene gloed zorgen.

Hoe voorkom je een groene gloed in je haar?

De vraag is niet alleen hoe een groene gloed ontstaat en hoe je van een groene gloed in je haar af kan komen, maar ook hoe je die groene gloed voorkomt. Want voorkomen is beter dan genezen!

Bij het verven van je haar
Is je haar geblondeerd en wil je het verven? Om een groene gloed in je haar te voorkomen, verf je het niet direct te donker en vermijd je asnuances. Ook is het verstandig om voor het verven van geblondeerd haar, je haar voor te pigmenteren met een spoeling die rode pigmenten bevat. De groene kleur in de verf wordt dan geneutraliseerd door de rode pigmenten in de spoeling. In het blog 'Geblondeerd haar verven, waar let je dan op?' staat uitgelegd hoe je je geblondeerde lokken het beste kan verven.

Tijdens en na het zwemmen
Heb je een groene gloed in je haar omdat je hebt gezwommen in een zwembad? Spoel direct na het zwemmen je haar uit met schoon water en was het indien gewenst. Op deze manier spoel je het grootste gedeelte van de koperdeeltjes (die zorgen voor een groene gloed) al uit je haar. Ook kan je voor het zwemmen je haar nat maken, het ergste vocht eruit knijpen, conditioner in je haar aanbrengen en een knotje in je haar doen. De conditioner vormt een laagje om het haar, de koperdeeltjes hechten nu minder snel aan het haar. Als je tijdens het zwemmen een badmuts op doet, komt het haar niet in aanraking met het water en voorkom je zo ook de kans op een groene gloed in je haar.

Hoe kom je van een groene gloed in je haar af?

Dus let altijd goed op of de kleur waarmee je je haar wilt verven geschikt is voor jouw haar en neutraliseer een groene gloed met de kleur rood. Een groene gloed in je haar is niet leuk, maar gelukkig wel snel op te lossen!

WECOLOUR shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!