Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Help! Mijn haar heeft een oranje gloed na het verven

Je wilde je haar een mooie blonde kleur geven, maar het heeft een oranje gloed gekregen na het verven. Leuk voor Koningsdag, maar we begrijpen dat je hier niet blij van wordt. Maar wat kun je ertegen doen en hoe komt het dat je haar oranje wordt?

Als je veel warmte in je haar hebt, komt dit vrij en krijg je een oranje gloed. Kies de volgende keer een asnuance en het probleem is opgelost.

Gele of oranje ondertoon

Mensen met donkerblond of middenblond haar hebben een oranje of gele ondertoon in het haar. Donkerder haar heeft een donker oranje tot rode ondertoon. Als je dan je haar lichter gaat verven, komt er warmte naar boven: geel, oranje of rood…

Het haar bevat twee soorten pigmenten:

1. Eumelanine; dit pigment is verantwoordelijk voor de natuurlijke kleurhoogte van het haar. Het bepaalt hoe donker of licht het haar is en bevat de kleuren rood, geel en blauw.

2. De tweede is Feomelanine. Dit pigment bepaalt de warmte van het haar, ofterwijl hoe rood het eigenlijk is. Het bevat de kleuren rood en geel en zorgt voor de ondertoon van het haar.

Staan deze beide kleuren in verhouding met elkaar, dan zie je de ondertoon niet. Wanneer je het haar lichter gaat verven, gaat dit bij de ondertoon langzamer dan bij de natuurlijke kleurhoogte van het haar. Hierdoor staan de ondertoon en kleurhoogte niet meer met elkaar in verhouding en kan het zijn dat de ondertoon van het haar doorschijnt. Het haar bevat dan niet meer genoeg blauwpigment om het oranje te neutraliseren.

Het blonderen (eigenlijk ontkleuren) of oplichten van haar met haarverf gaat in stappen. Zwart wordt bijvoorbeeld eerst donkerbruin, dan rood, dan oranje, dan geel en uiteindelijk lichtblond. Donkerblond gaat van koper naar oranje naar donkergeel, geel en uiteindelijk lichtblond. Bij blonderen is een oranje gloed te voorkomen door een lager percentage waterstofperoxide te gebruiken zodat het ontkleuren langzamer gaat. 

Hoe kun je jouw haar beschermen tegen verkleuring?

Invloeden van buitenaf kunnen ook een oranje waas op het haar achter laten.  Je kunt jouw haar beschermen tegen deze invloeden. Was je haar bijvoorbeeld zo min mogelijk en met een zachte shampoo. Draag een hoed of beschermende spray/crème tegen UV stralen. Onze Argan Silk is een goed beschermende crème. Zee- en chloorwater kan het haar ook een oranje of groene waas geven. Zorg dat je haar niet nat wordt in een zwembad of het zeewater. Wil je toch onder water, spoel je haar dan elke keer goed uit na het zwemmen. Een beschermende crème zorgt ook dat het haar niet aangetast wordt. 

Wat kun je doen tegen een ongewenste oranje gloed?

Heb je een oranje gloed in je haar na het verven? Kies dan voortaan voor een asnuance (alle kleuren met een 1 direct na de punt in het kleurnummer). Asnuances bevatten namelijk blauw pigment en neutraliseren de oranje kleur. Asnuances hebben wij in verschillende kleurhoogtes en je kunt ze, net als alle andere kleuren, mengen. Er zit dus altijd een geschikte kleur voor jou bij.

Had je al geverfd met een asnuance? Dan heb je waarschijnlijk een te lichte kleur gebruikt. Kies dan een kleurhoogte donkerder. 

Heb je geverfd met de as zeer lichtblond (11.1) en vind je de kleur te warm maar wil je niet donkerder? Dan wil het ook helpen om nogmaals met de as zeer lichtblond (11.1) te verven, maar dan met 6% activator (als je daarvoor een 9 of 12% gebruikte). Kies je nu voor 6%? Dan wordt de mengverhouding 1:1 in plaats van 1:2 en heb je dus maar één flesje activator nodig. Ook moet je de haarverf dan 65 minuten laten inwerken i.p.v. de 45 minuten, die in de gebruiksaanwijzing staat van as zeer lichtblond (11.1).

Wat kun je doen tegen een ongewenste gele gloed?

Heb je een gele gloed in jouw haar na het verven? Gebruik dan WECOLOUR haarverf nogmaals, maar dan als toner. Je kunt hiervoor 3% activator gebruiken, hier kun je tijdens het bestellen voor kiezen. Gebruik je bijvoorbeeld twintig gram verf, dan voeg je twintig gram activator van 3% toe. Je gebruikt dus dezelfde mengverhouding als bij het verven van je haar. Je zet de toner in net zoals je normaal met je haarverf doet en kijkt na tien minuten of je gele haar de gewenste kleur heeft. Zo niet, laat het dan nog vijf of tien minuten inwerken. Behoefte aan meer informatie? Lees dan ons blog over toners

Een andere optie is onze No-yellow Mousse, voor blond en grijs. Deze verzorgende leave-in mousse neutraliseert gele en oranje tonen en maakt je haar heerlijk zacht. Zo voorkom jij een oranje gloed in je haar na het verven!

 

WECOLOUR haarverf

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!