Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Haarverf zonder ammonia is beter voor je haar

Ammonia in haarverf is niet perse nodig, maar het wordt nog heel veel toegevoegd terwijl haarverf zonder ammonia beter voor je haar is. Ammonia is de stof die een hele sterke geur heeft die je nog dagen ruikt nadat je je haar hebt geverfd. Ammonia werkt schurend en opent de haarschubben. Zo kan de haarverf goed in het haar doordringen en dekt het optimaal. Door de schurende werking van ammoniak wordt je haar wel een stuk droger en veroorzaakt het dode punten. Het haar sluit namelijk niet helemaal meer nadat je het geverfd hebt. Wel zorgt het ervoor dat de haren helemaal open staan voor de nieuwe kleur en daardoor blijft de kleur zelf lang mooi.

Haarverf zonder ammonia

Het is ook mogelijk om haarverf te gebruiken zonder ammonia, dit is een stuk milder voor je haar en het stinkt niet. Natuurlijk heb je om je haar te verven wel een andere stof nodig voor een goede dekking. In de haarverf van WECOLOUR zit mono-ethanolamine. Dit opent ook de haarschubben maar op een mildere manier en schuurt het haar niet. Op deze manier hou je de natuurlijke glans op het haar en is je haar veel minder droog. Ook heeft mono-ethanolamine geen geur, waardoor je het niet ruikt als je je haar verft. Daarnaast zit er in de haarverf van WECOLOUR geen resorcinol en ppd waardoor het veel zachter voor je haar en je hoofdhuid is.

Zit er verschil in dekking bij een haarkleuring zonder ammonia?

Onze haarverf dekt 100% op grijze haren. Met ammonia vrije haarverf is het mogelijk dat de kleur sneller vervaagt dan je gewend bent. Hoe beter de kwaliteit van je haar, hoe langer de kleur mooi blijft. Dus is je haar al jaren gewend aan haarverf met ammonia, geef het dan de tijd om aan deze kleuring te wennen. In begin kan de kleur sneller terug lopen, maar naarmate je je haar vaker verft met ammonia vrije haarverf van WECOLOUR, ga je merken dat de kwaliteit van je haar veel beter wordt en de kleur ook langer mooi blijft. Kortom, wij geven echt de voorkeur aan haarverf zonder ammonia.


Bestel WECOLOUR haarverf

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!