Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Haarkleurtrends 2019

Wat zijn de haarkleurtrends van 2019? Want yes, de lente van 2019 is volop aan de gang! De zon mag zich wat meer laten zien, maar we kunnen al wel genieten van langere dagen. De zomerkleding kan straks weer uit de kast. Daarom blijft de wisseling van seizoenen natuurlijk hét moment om je haar te voorzien van een nieuwe haarkleur, al dan niet volgens de haarkleurtrends van 2019.

De lente en zomer van 2019 zien we, na alle astinten, vooral veel wárme kleuren! Als je onze Facebook berichten een beetje volgt, heb je al kunnen zien dat we bijvoorbeeld veel aandacht hebben gehad voor onze roodtinten. En dat is niet helemaal toevallig natuurlijk! Ook al waren de astinten helemaal hot de afgelopen jaren, die moeten je wel staan. Rood is ook weer helemaal hot nu, maar ook andere kleuren komen aan bod. De ene haarkleurtrend van 2019 is makkelijker zelf thuis te bereiken dan de andere, waar je kleuren voor moet mengen en niet al je haar in dezelfde kleur verft. Voor welke haarkleurtrend ga jij deze zomer?

1. Haarkleurtrend 2019: bronde

Deze haarkleurtrend kennen we al een beetje van vorig jaar. Deze 2019 haarkleur bestaat uit (donker)blond en/of bruin haar en een mengeling daarvan, zodat het soms blond en dan weer bruin lijkt. Het haar is dus niet in een egale kleur geverfd maar bevat juist veel lowlights in verschillende kleuren. Er zitten accenten in van honing (meng hiervoor bijvoorbeeld de goud donkerblond (7.3) met een heel klein beetje koper donkerblond (7.4)) en caramel donkerblond (7.7) waardoor deze kleur vooral een warme indruk geeft. Mooi! Deze haarkleurtrend van 2019 wordt ook wel biscuit genoemd. Heb jij nog nooit je haar geverfd, ben jij een blondine of brunette of ben je een beetje bang voor rigoureuze kleurveranderingen? Dan is bronde voor jou een ideale oplossing! Je kunt een beetje experimenteren door wat lichter of donkerder te gaan met je lowlights zonder dat je ineens van brunette blondine wordt of andersom.

Omdat je met één kleur haarverf natuurlijk niet de verschillende kleurtinten in je haar krijgt, verf je met verschillende verfkleur mengsels. Maar als je een beetje handig bent of je hebt een handige vriendin of moeder, dan kun je dit effect ook zelf met WECOLOUR verf bereiken, op 2 verschillende manieren:

1. Je kunt het bronde effect bereiken door je haar eerst in één basistint te verven. Je kiest hiervoor de lichtste blonde, donkerblonde of lichtbruine kleur kleur die je in je haar wilt. Hiermee verf je je gehele haardos. Daarna ga je gedeeltes van je haar, plukjes, donkerder verven. In donkerder blond- of bruintinten of mengsels daarvan. Je hoeft hiervoor dus maar een klein beetje verf van aan te maken. Tip: noteer voor een volgende keer wel even welke mengverhoudingen je hebt aangehouden. Je hoeft de haarverf van WECOLOUR die je niet direct nodig hebt niet weg te gooien, de kleurcrème blijft in de tube namelijk minimaal 12 maanden goed. Bij de meeste merken die je bij de drogist koopt, kun je wat je niet nodig hebt niet bewaren.

2. Nog een manier waarop je bronde kunt worden: Breng eerst haarverf in de donkerste kleur aan in je uitgroei. Hou hiervoor een ruime 'uitgroei' aan, van minimaal 3 centimeter tot en met 7 centimeter. Afhankelijk natuurlijk van de lengte van jouw haar en het voorbeeld dat je nastreeft. Daarna verf je de rest met een lichtere kleur. Als je de verf hebt aangebracht, kam je direct met een grove kam de donkerder uitgroeikleur door de lengtes. Misschien is deze manier nog wel makkelijker dan de eerste manier!

Let wel op: het lichter verven kan alleen op ongeverfd haar. Geverfd haar kun je namelijk met WECOLOUR niet lichter verven. Ga dus altijd van lichter naar donkerder bij het verven van je haar! En kies bij twijfel daarom ook altijd voor de lichtere versie.

2. Haarkleurtrend 2019: beige-blond

Na platina en asblond nóg een nieuwe blondvariant in 2019: beige ofwel mushroom blond. Voordeel van deze beige-blond variant is dat deze staat bij elke oog- en gelaatskleur. Het is namelijk weer een combinatie van warme en koele blondtinten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat deze kleur je misschien niet zal staan. Het is ook een heel chique kleur! Als je natuurlijke haarkleur wat donkerder is: een donkere uitgroei is nog steeds helemaal geen probleem! De koelere kleuren worden na verloop van een aantal weken wat warmer. Als je die weer wat koeler wilt, hou je deze kleur het beste bij door het af en toe te wassen met een zilvershampoo. Die heb je nu van bijna alle merken, van goedkoop tot duur. Pas er wel mee op, want de meeste van deze shampoos zijn niet echt goed voor je haar... Meestal mag je deze dan ook niet meer dan twee keer per week gebruiken. Voor het grotere onderhoud: je kunt om de 8 weken een toner gebruiken (dit hoeft niet langer te duren dan 10 minuten) om de koele tinten weer mooi koel te krijgen. Een toner is eigenlijk een heel lichte kleuring voor blond haar, het legt een tijdelijk kleurlaagje om je haar heen. Hiermee krijg je in opgelicht haar ongewenste tinten zoals geel en oranje uit het haar of voeg je een lichte kleurnuance toe. De 9.13 zand lichtblond is een echte beige tint. Verder kun je beigetinten met WECOLOUR bereiken door de goud donkerblond (7.3) of ook de goudblond 8.3 te mengen met een askleur naar keuze, in de verhouding goud éénderde en as tweederde.

Bij WECOLOUR zijn wij hard aan het werk om nieuwe, beige kleuren te testen in onze salon. We kijken hoe deze kleuren uitvallen op verschillende haarkleuren, hoe de dekking is (ook op grijs haar), en of de kleur mooi houdt. We maken hier dan de beste keuze uit. We willen deze nieuwe kleur(en) in de herfst in de shop aabieden. Wordt vervolgd!

3. Haarkleurtrend 2019: frisblond

In het Frans kom je deze kleur tegen onder de naam blonde aéré. Dit is óók weer een mengeling, maar dan van verschillende koele lichte blondtinten. Denk hierbij aan een kleurencombinatie van bijvoorbeeld de zeer licht asblond (11.1), de zeer licht natuurlijk blond (10.01) en een mengsel van die haarkleuren met een héél klein beetje zand lichtblond (9.13), as lichtblond (9.1) en/of natuurlijk lichtblond (9.0).


Je kunt dit effect ook met WECOLOUR haarverf bereiken, ook weer door eerst je haar helemaal in de lichtste blondkleur te verven. Daarna breng je de 'low'lights aan in de lagere kleurnummers, dat wil zeggen de donkerdere blonde tinten of mengsels. Het is handig om je haar goed door te borstelen voor je dit doet en om hierbij een kam met een punt te gebruiken om de plukjes eruit te halen. Het mooist is om de lowlights wat meer in de onderste haarlagen aan te brengen voor een natuurlijker resultaat. UIteindelijk zijn de haren rond je gezicht, de bovenste haarlaag en de punten van je haar natuurlijk nade lagen die het meest aan de zon en licht blootstaan, waardoor het het natuurlijkst is als juist daar de lichtere plukken voorkomen

4. Haarkleurtrend 2019: warm bruin

Denk bij deze trend niet aan lichtbruine goud- of honingtinten, maar echt aan de wat lagere, donkerder kleurhoogtes. Hazelnoot lichtbruin (6.71) en bijvoorbeeld chocoladebruin (5.7). Prachtige kleuren! En, ook niet onbelangrijk, makkelijk zelf thuis te verven gewoon zo in één kleur! 

 

5. Haarkleurtrend 2019: asrood 

Asrood? Het klinkt een beetje tegenstrijdig, omdat je bij rood aan warm denkt en in ieder geval zeker niet aan as. Het is echt een práchtige kleur. Denk hierbij aan de koper donkerblond (7.4) gemengd met de as blond (9.1) of de zeer licht natuurlijk blond (10.01). Echt een supermooie kleur die je zeker nog heel lang terug gaat zien!

6. Haarkleurtrend 2019: mahoniebruin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is ook weer een heel duidelijke en makkelijke trend! Niets mengen, gewoon in één kleur verven, de mahonie bruin (5.5). Een beetje huiverig dat het té mahonie naar je smaak wordt? Meng dan met bijvoorbeeld de donkerbruin (3.0), as donker bruin (4.1), bruin (5.0) of as bruin (5.1) om het aubergine effect een klein beetje te temperen.

Hopelijk heb jij met deze haarkleurtrends voor 2019 genoeg inspiratie opgedaan en zit er voor jou een prachtige kleur(encombinatie) bij! Als je meer informatie nodig hebt over bijvoorbeeld het mengen van haarverf, het bewaren van haarverf of wil je kijken of jij beter voor een warme of koele kleur kunt gaan dan klik je op de links. Wil je meer informatie over andere onderwerpen? Kijk dan eens bij onze blogs. Je kunt daar ook in zoeken.

Ook kun je bij onze FAQ's of video's kijken. Vind je daar geen antwoord op jouw vraag of wil jij kleuradvies op maat? Stuur ons dan een e-mail, eventueel met foto, we helpen jou graag om de perfecte kleuren te vinden.

Naar de shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!