Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Haarkleurtrends 2021

Benieuwd naar de haarkleurtrends van 2021? Het lijkt erop dat de haarstijlen steeds meer richting natuurlijk gaan. Qua kleur is het ook allemaal redelijk naturel en warm wat de klok slaat. Wij hebben goed gekeken naar de grote fashionshows in Parijs. Ook bij deze grote shows zien we geen ingewikkelde kapsels of kleuren. De kleuren zijn voornamelijk monotoon. Dit betekent dat het haar allemaal in één kleur is geverfd en er niet opvallende andere kleuren in het haar te zien zijn. Balayage en ombré zie je dan ook niet veel. De haren gaan dus weer au naturel, lekker makkelijk!

We zien heel veel warme, bruine kleuren van licht tot donker in alle kleuren van herfstbladeren, koffie, noten en chocola. Als het haar al blond is, is dit vaak warmblond of bronde; bruin-blond. Deze warme bruine kleuren hebben één extreem blonde tegenhanger; platinablond.

Platinablond

Platinablond is dé opvallendste blonde haarkleurtrend van 2020 en 2021 want die zagen we vorig voorjaar ook al. Ook dit is een vlakke kleur die wél heel erg high maintenance is. Deze kleur is het mooist als je ofwel piepjong bent, ofwel wat ouder en al wat grijs. Dan is dit een prachtige zachte kleur! Ben je al voor meer dan 50% grijs? Dan is deze kleur misschien niet helemaal dekkend.

Ben jij blond van jezelf? Dan kun je deze kleur in sommige gevallen bereiken met WECOLOUR haarverf as zeer lichtblond (11.1). Ben jij donkerder of is jouw haar geverfd? Dan kun je een platinablonde kleur bereiken met de blondeer- en highlightset.

Krijg je net je eerste rimpeltjes? Kies dan liever voor een warme blonde kleur. Die flatteren jou meer.

Warm blond

Veel blond viel er niet te zien op de catwalks. Wat we spotten waren voornamelijk blond-bruine (bronde), warme kleuren, voor de lentetypes onder ons:

haarkleurtrends 2021 warm blond

warme blonde kleuren zijn dé trend in 2021!

Bij WECOLOUR kun je kiezen uit de volgende warme (licht)blonde haarkleuren: hazelnoot blond (8.07), goudblond (8.3), goud rosé blond (8.32) en goud lichtblond (9.3). Mag het ook iets donkerder? Dan kun je ook heel goed kijken naar de warme kleuren in kleurhoogte 7 donkerblond: goud donkerblond (7.3), koper donkerblond (7.4) en karamel donkerblond (7.7). Je kunt deze kleuren natuurlijk ook mengen, bijvoorbeeld om ze iets minder donker te maken.

Ben jij een zomertype en bang dat de warmere kleuren jou niet staan? Kies dan eerder voor de natuurnuances zoals de lichtblond (9.0) of de zeer lichtblond (10.01).

Warm bruin

Heb jij bruin haar? Dan kun je, als je helemaal mee wilt doen met de trends van dit seizoen, onder andere kiezen uit de volgende warme, donkere kleuren voor de herfsttypes: mahonierood donkerbruin (4.65), kastanje donkerbruin (4.8), chocoladebruin (5.7), koper lichtbruin (6.4), koperrood lichtbruin (6.64), kastanje lichtbruin (6.8). Onze donkerblonde kleuren vallen ook donkerder uit, dus misschien zijn ook  goud donkerblond (7.3), koper donkerblond (7.4) en karamel donkerblond (7.7) geschikt voor je. Je kunt deze kleuren eventueel ook mengen met een donkerder natuurnuance om ze iets minder donker te maken.

haarkleurtrends 2021 warm bruin

warme bruine haarkleuren; de trend voor 'warme' herfsttypes!

Heb jij wel donker haar maar ben je een koel type, het wintertype? Denk dan aan natuurnuances zoals donkerbruin, bruin of lichtbruin.

Ideeën voor een nieuw 2021 kapsel

Laat jezelf één van de trends aanmeten die we veel voorbij zagen komen. De trends op kapselgebied zijn de lange bob, de pony (van lange 'curtain' of Bardot pony's tot de extreem korte pony), hoge lange paardenstaarten omwikkeld met je eigen haar, 'rommelige' kapsels' met een haarband van stof (fijn ook om een eventuele uitgroei mee te verbloemen!) en een extreem gestylede strakke carré bob.

De kapsels trends voor 2021

vlnr: hoge 'strakke' paardenstaart, de korte pony, lange bob (ookwel lob), middellange pony, de iconische Bardot pony, sjaaltje in je haar geknoopt

De zijscheiding

Tijdens de fashionshows zagen we veel modellen met hun haar in een zijscheiding strak naar achteren in een lage staart (zie ook afbeelding hierboven). Goed nieuws voor de meeste mensen! Want alleen (modellen) met een perfect symmetrisch gezicht rocken een middenscheiding. En.... een middenscheiding vestigt de aandacht op je neus. Bij de meesten van ons staat de zijscheiding dus een stuk beter. Zie laatste foto bij de 'warme bruine kleuren'.

Waar plaats je de zijscheiding? Dat is afhankelijk van jouw gezicht en heeft met de symmetrie te maken. Helt jouw neus een beetje naar links of rechts? Trek de scheiding dan aan de kant waar je neus naartoe afwijkt. Of is een oog bij jou duidelijk mooier (groter)? Aan die kant trek je dan de zijscheiding omdat dit de aandacht vestigt op je ‘mooie’ oog. Al zijn hier ook de meningen van de experts over verdeeld. Voor een middelhoge zijscheiding neem je het hoogste punt van je wenkbrauwboog als uitgangpunt. En voor een lage zijscheiding de buitenkant van je wenkbrauw.

Hoe kies jij jouw 2021 haarkleur? 

Hoe maak je uit al deze kleurtrends nu een goede keuze voor jezelf en waar moet je op letten als je je haar zelf verft? Lees ons stappenplan om je op weg te helpen zodat ook jij je haar als een pro kunt verven naar de haarkleurtrends van 2021.

Jouw 2021 haarkleur 

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!