Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Haarkleurtrends 2022

Wat zijn DE haarkleurtrends voor 2022? Het jaar is alweer even van start en daarom vertellen we je graag wat je veel gaat zien komende zomer.

Net als afgelopen jaar zie je veel warme en bruine kleuren. Ook de blonde kleuren zijn warmer. Denk bijvoorbeeld aan honingblond of koperblond. Of juist hoogblond. Maar waar je voorheen je hele haar platina verfde, kies je nu bijvoorbeeld voor de low maintenance blonde coupe.  Je verft de lengtes maar laat de uitgroei hoe hij is. 

Haarkleurtrends 2022 voor bruin haar

Binnen de bruine haarkleuren zie je vooral warme nuances als karamel, ginger brunette en bordeaux. Ginger brunette creëer je door een kopernuance te mengen met een bruine kleur zodat je een warme koperen gloed in de kleur krijgt.  

Naast de warme kleuren ga je een koel zwarte kleur zien en de wat minder harde koele bruine kleuren. WECOLOUR zwart (1.0) heeft een natuurlijke look en een mooie glans. Donkerbruin (3.0) geeft een iets zachtere kleur, maar zit wel tegen het zwart aan. 

Lichtere bruine kleuren zijn ook vooral warm. Karamel en koper worden het helemaal. Vind je die koperen nuances wat te gewoon? Ga dan voor een mooie dieprode kleur. Durf jij het?

Warme kleuren moeten wel bij je passen. Dit is het geval als je een 'warm' type bent, zoals het lente- of herfsttype. Ben jij juist een koel type, dan zorgt een warme haarkleur ervoor dat je eventuele oneffenheden in je gezicht meer ziet. Een koele haarkleur laat jou dan juist stralen!

Haarkleurtrends 2022 voor blond haar

Ook de blonde nuances zijn warm. Denk aan honingblond, perzikblond en koperblond. Perzikblond krijg je door een klein beetje van een kleur met kopernuance te mengen met een blonde kleur. Zo geef je de kleur net een beetje een oranje gloed. Ben je niet helemaal zeker of je nu een warme of koele kleur wilt, dan is de zandblonde kleur (9.13) een perfecte optie. Deze kleur heeft namelijk van beide wat!

Wil je toch je platinablonde haar houden? Maak het jezelf dan makkelijk en kies voor de low maintenance versie. Laat je uitgroei zichtbaar. Zo hoef je niet om de paar weken te verven of te blonderen. Je houdt de lengtes mooi koel met de No-yellow mousse. Deze low maintanance techniek is niet alleen voor platinablond mooi maar voor bijna alle blonde kleuren.

Heb jij grijs haar?

Je grijze haar mag er ook zijn! Maar wil je je grijze haar wat meer blenden? Daar bestaan wat technieken voor, je grijze haar valt dan minder op. Door middel van high- en lowlights die aansluiten bij jouw natuurlijke haarkleur laat je de grijze haren opgaan in de kleuren en zo vallen ze minder op. Hoe je zelf high- en lowlights aanbrengt door middel van de 'kamstreng' techniek zie je in onze video.  

Kies jouw kleur voor 2022

Bij WECOLOUR vind je 44 kleuren haarverf (en ook blondering!) Zit jouw kleur er niet bij? Geen probleem. Je kunt alle kleuren mengen. Vind je het lastig om jouw kleur te vinden, neem dan contact op. Wij helpen je graag de juiste haarkleur voor 2022 te vinden. 

 

WECOLOUR haarverf

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!