Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Haarmaskers maken

Haarmaskers zijn in alle soorten en maten en prijsklassen te koop maar wist je dat je ook heel goed fijne haarmaskers thuis zelf kunt maken? Niet moeilijk, leuk om te doen en het effect is echt heel goed! Toegegeven, een aantal van de ingrediënten die je nodig hebt staan niet in het gemiddelde keukenkastje, maar kun je vaak wel gewoon bij de supermarkt of bijvoorbeeld bij Holland & Barrett kopen. Daarnaast is het aantal ingrediënten op één hand te tellen! 

Voor lang haar kun je onderstaande hoeveelheden ver(drie)dubbelen.

Verzorgend haarmasker

Geschikt voor gekruld, kroeshaar of droog en beschadigd haar.

Zo maak je het verzorgende haarmasker: 
(haar tot schouderlengte)

Meng de drie eetlepels kokosmelk en de eetlepel castorolie. Voeg dan drie druppels etherische olie van ylang-ylang toe of een losgeklopt eigeel. 

Breng lok voor lok aan op het hele haar. Laat 1 uur intrekken, spoel uit en was daarna met een milde shampoo.

Antirooshaarmasker

Dit masker is eigenlijk bedoeld voor je hoofdhuid, maar reinigt ook meteen je haar. Dit masker heeft een zuiverende, ontsmettende en kalmerende werking op je hoofdhuid. Het heeft ook een herstellend effect en gaat jeuk en roos tegen. De kleur van de groene klei heeft te maken met de samenstelling van de mineralen. Alle kleisoorten werken reinigend en versterkend maar zongedroogde groene klei geeft de beste werking.

Zo maak je het antirooshaarmasker:

(haar tot schouderlengte)

Zo maak je de glansspoeling:
(haar tot schouderlengte)

Meng de ingrediënten voor het antirooshaarmasker en voeg lauw water toe tot er een redelijk vloeibare pasta ontstaat, een beetje zoals dikke yoghurt. Breng een dikke laag aan op je hoofdhuid en masseer zachtjes in. Laat 30 minuten intrekken en spoel daarna uit. Dit masker vervangt een shampoo. Voor het reinigen van de lengtes masseer je de klei tijdens het spoelen in de lengtes in. Spoel goed uit met water. Spoel daarna je haar na met de glansspoeling.

Herstellend haarmasker

Herstelt, versterkt, voedt en zorgt voor glans.

Zo maak je het herstellend haarmasker: 
(schouderlang haar)

Klop de twee eidooiers los en voeg een eetlepel gesmolten kokosolie en een theelepel vloeibare (of vloeibaar gemaakte) honing toe. Breng het masker direct na het aanmaken lok voor lok op het haar aan, wikkel je haar in huishoudfolie en laat het een uur intrekken voordat je het met een milde shampoo wast.

Hydraterend haarmasker

Dit masker heeft een hydraterend, verzachtend effect op vochtarm haar.

Zo maak je het hydraterende haarmasker:
(schouderlang haar)

Meng de drie ingredienten goed door elkaar en breng aan op je droge haar. Laat 30 minuten intrekken, spoel uit en gebruik daarna een milde shampoo. 

We hopen natuurlijk dat er voor jou een masker bij zit waar je helemaal zin in krijgt. Toch geen zin om zelf aan de slag te gaan? In plaats van zelf haarmaskers maken kun je natuurlijk ook een kijkje nemen bij onze eigen WECOLOUR verzorgingsproducten waaronder ook ons Curly Girl approved Colour Mask.

Shop WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!