Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Haartrends 2022 - 2023

Ook zin in iets anders met je haar, maar weet je nog niet precies wat je wilt en zoek je inspiratie? Wij keken online goed voor je rond om te zien welke haartrends 2022-2023 er dit najaar en winter te bespeuren zijn op het gebied van haarkleuren, coupes én manieren waarop je je haar kunt stylen.

Dé haarkleurtrends van winter 2022-2023

Als je de trends een beetje volgt, zijn de nieuwe kleuren voor dit seizoen niet verrassend. Zoals altijd in de hertfst als de blaadjes van de bomen vallen, zien we dat de warmere kleuren weer terugkomen, voor zover ze ooit weg zijn geweest. Dit schijnt te maken te hebben met de behoefte aan warme en troostende kleuren als het zonlicht en de warmte verdwijnt.

Ook dit najaar zien we daarom weer héél veel rood- en kopernuances! Ook heel populair bij de celebs. Van superfelle, effen rode kleuren tot mahonie-, karamel-en cappuccinokleurig haar. Of wat denk je van een middenbruine basis met donkerder rode lowlights en lichtere rode highlights of een balayage met koperrood? Eigenlijk kunnen alle warme nuances die rood, koper of bruin bevatten in alle combinaties, mét balayage en high- en lowlights. In tegenstelling tot vorig jaar, toen we voornamelijk egale kleuren spotten.

rode haarkleur trends 2023

Deze warme nuances kunnen je teint levendiger maken en er daardoor voor zorgen dat je er stralend uitziet. In onze haarverfshop kun je filteren op nuance en zie je dus snel uit welke warme kleuren je kunt kiezen Twijfel jij of het wat voor jou zou kunnen zijn, een warme kleur? Lees ons blog ‘welke haarkleur past bij mijn huid’ om te kijken of en welke warme kleuren bij jou passen.

Bekijk direct onze warme kleuren hier: warme kleuren WECOLOUR.

In onze shop kun je niet alleen terecht voor je warme haarkleur, maar ook voor een uniek nieuw product om je highlights of balayage mee te maken. Dit is de WECOLOUR blondeer- en highlightset. In tegenstelling tot de meeste highlightproducten en blondeerpoeders die je in de winkels kunt kopen, wordt de kwaliteit van je haar een stuk minder aangetast en blijft het heerlijk zacht!

Coupes 2022-2023

Dit najaar zie je duidelijk een aantal verschillende stijlen. Wel gaan we voor meer natuurlijk, net zoals met de 'clean' make-up look. Dus heb je krullen, probeer dan niet de de 'curtain cut' te bereiken. Het gaat erom dat je een kapsel kiest dat bij jouw haarstructuur past en waar je dus niet een hele trukendoos en hittetools op los hoeft te laten voordat het zit zoals de bedoeling is. Het idee is om te verbeteren wat de natuur je heeft gegeven, met stylingsprays, allerlei accessoires en een kapsel dat jouw haar tot zijn recht laat komen. Fijn! En ook beter voor je haar, en daarmee ook voor je haarkleur die beter behouden blijft.

Lees ook: hoe hou je de kleur in je geverfde haar langer mooi?

De pony

Pony’s blijven we zien dit najaar en deze winter. Dé pony voor deze herfst/winter is de Birkin pony. Deze pony is bekend geworden in de seventies door, hoe kan het ook anders, Jane Birkin. Deze pony is iets langer aan de zijkanten en korter in het midden. Voordeel daarvan is dat hij past bij alle gezichtsvormen en haarlengtes!

Voor wie een dikkere, meer dramatische pony wil, is de Bardot pony een alternatief. Deze dikkere, volumineuze pony met veel gelaagde lengtes en een vintage uitstraling zagen we vorig jaar ook al terug. 

Laagjes

De Jennifer Anniston (Rachel uit Friends) achtige ninetieskapsels die we de afgelopen jaren al zagen, met veel laagjes blijft ook deze winter een trend. Wel worden deze dit seizoen net wat subtieler en dus wat minder wild.

U-shape

Wil je het nog iets subtieler? Misschien is dan de uit Korea overgewaaide TikTok trend de U-shape wat voor jou!

Deze techniek is geschikt voor langer of halflang haar. Je laat e haar aan de achterkant in een U-vorm knippen. Dus niet recht op één lengte of rond, waarbij je haar aan de zij- en voorkant maar ietsjes korter is. Bij de U vorm is het lengteverschil groter, en is het haar aan de zijkanten geleidelijk gelaagd.

Voordeel hiervan is dat je haar hierdoor meer volume krijgt. Logisch, want het is minder lang dus minder zwaar. Daardoor creëer je rond je gezicht kortere lokken en daardoor meer levendigheid en beweging. Je kunt deze kortere lokken ook heel mooi over je langere lokken stylen waardoor je een mooi 'laagjes' effect krijgt.

Deze op TikTok veel geziene haartrend, is geschikt voor steil haar maar ook voor slag of krullen. Je kunt deze trend combineren met allerlei soorten pony’s maar dat hoeft natuurlijk niet.

pony trends 2023

Curtain cut

Jou niet gezien, laagjes? Misschien is de curtain cut dan wat voor jou! Niet te verwarren met de curtain bangs; hierbij heb je juist wel laagjes.

De curtain cut is een classy cut voor halflang haar die mooi soepel en stijl hoort te vallen. Symmetrie is erg belangrijk voor dit kapsel. Je lokken vallen om je gezicht heen naar binnen, om je gezicht heen (vandaar 'curtain'). De curtain cut heeft, in tegenstelling tot de andere populaire kapsels, geen laagjes, en wordt ergens tussen de kin en schouders geknipt. 

haartrends 2023

Hoe style je de curtain cut?

Na het wassen maak je een middenscheiding in je haar en föhn je het voorzichtig droog in een neerwaartse beweging. Het beste kun je daarbij een zachte ronde borstel bij gebruiken. Zorg ervoor dat je je lokken aan de onderkant naar binnen föhnt. Vind je dit lastig? Gebruik hier dan eventueel een stijltang voor.

Weten hoe je je stijltang het beste gebruikt en wat je vooral níet moet doen? Lees ons blog ‘haar nat stijlen’.

Manieren om je haar te stylen

Veel van de manieren om je haar te stylen vind je op TikTok. Wij keken daar ook even voor je rond en vonden een aantal manieren om je haar te stijlen die eruit springen en die helemaal 2023 zijn!

Wetlook

Er zijn hierin twee looks te onderscheiden: de net uit het water look waarbij het haar ook warrig mag zijn. Om deze strandlook te bereiken is het belangrijk dat je niet grijpt naar producten die hard worden, zoals mousse. Ga in plaats daarvan voor een matte pommade en wat stylingolie. Je wilt je haar relatief flexibel en zacht houden en de crunch van mousse vermijden. Als het gaat om matte pommade, overdrijf dan niet - met een kleine hoeveelheid kom je een heel eind!

De iets lastiger te bereiken wetlook is de 'rode loper wetlook'. Je begint met het wassen van je haar en brengt een hittebeschermer en mousse aan na het handdoekdroog maken. Borstel het haar voorzichtig door met een platte borstel om het te ontwarren en föhn het bijna droog. Breng vervolgens een vloeibare gel aan die het nog iets vochtige haar fixeert door het goed door te kammen met een grove kam verdeel je het product goed over je haar. Föhn het nog even voorzichtig door. Breng nog wat gel aan en voor een gladde afwerking glansversterkende, vochtwerende haarlak. Dat mag best royaal.

Klik-klak haarspeldjes

Klik-klak haarspeldjes zijn een grote haartrend voor winter 2022 2023! Deze simpele speldjes ken je misschien alleen van kleine meisjes of om een rebels plukje op zijn plaats te houden. Maar deze winter is het dé mode accessoire voor in je haar die, hoewel supersimpel, juist de eyecatcher moeten zijn. Te zien ook op de catwalks tijdens de Fashion Weeks in Parijs, Milaan en Denemarken. De klik-klak haarspeldjes zijn ideaal om lokken mee vast te zetten. Van sommige merken bevatten de speldjes aan de binnenkant rubber waardoor ze extra grip hebben en niet uit je haar glijden. 

Zijscheiding

Waar influencers het er lang over eens waren dat er wat hen betrof maar één soort scheiding bestond, is dan nu toch de zijscheiding weer veel gezien in het modebeeld. Had je er al eentje? Jij bent weer helemaal hip en happening! Je zijscheiding kun je desgewenst aan de lange kant vastzetten met schuifspeldjes of natuurlijk met de klik-klak speldjes. Deze trend werd veel gezien op de catwalks. Een voordeel is dat een zijscheidig bij de meeste mensen ook beter staat dan een middenscheiding, tenzij je een geheel symmetrisch gezicht hebt en de aandacht bij jou op je neus mag komen te liggen. Over het algemeen oog je ook nog eens een stukje jonger met een zijscheiding. Mooi meegenomen toch?!

Lage elegante knot

Veel gezien, onder andere op TikTok, is de lage knot. De knot van dit seizoen is niet de hoge, rommelige en nonchalante knot van vorig jaar, maar een gestructureerde, schone en nette lage knot. Om deze stijl te bereiken, vind je op TikTok de essentiële stappen uitgelegd in video's:

De moeilijkheidsgraad is niet hoog en deze knot geeft je een elegante en super glamoureuze look. En ideaal natuurlijk als jouw lange of halflange haar niet wil zitten.

Bubble staarten en opgestoken vlechten

Trends op Tiktok: Vlechten en staarten die uit elkaar worden getrokken en dan worden opgestoken, zie de afbeeldingen.

vlechten en staarten

 

Hoe kies jij jouw winter 2022-2023 look? 

Weten welke cut jou flatteert? Vraag het je kapper en laat je haar bij de salon knippen. Het verven van je haar (en straks ook highlights zetten of een balayage) kun je vervolgens prima thuis doen de 'as pure as possible' haarverf van WECOLOUR. Weten hoe je de juiste kleur kiest? Lees ons stappenplan om je op weg te helpen en kijk welke haarkleur bij jouw huid past in ons blog 'welke haarkleur past bij mijn huid'. Zo is niet alleen je haar geknipt volgens de haartends van 2022-2023 maar heb jij ook een haarkleur die helemaal bij jou past.

 

Haarkleuren winter 2022

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!