Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Haar te donker na het verven; hoe krijg je het snel lichter?

Als een haarkleur te donker uitvalt, is dat heel vervelend. Het is niet wat je wilde en maakt je gezicht vaak hard. De kleur licht uiteindelijk wel vanzelf op. Na zes tot acht weken is de kleur al een kleurhoogte opgelicht.

Gaat dit jou niet snel genoeg? Helaas kun je geverfd haar niet lichter verven. Wat kun je wel doen? En hoe voorkom je dat je haar te donker wordt? We geven je tips en advies om je te donker geverfde haar lichter te maken. Hoe sneller je na het verven handelt, hoe beter je de haarverf nog zult kunnen verwijderen. 

Vitamine C-poeder

Het beste advies dat we je kunnen geven, is je haar snel wassen met vitamine C-poeder. We hebben deze methode zelf getest en dit werkt echt heel goed! Hoe eerder je wast met vitamine C-poeder na het kleuren, hoe beter. Doe een aantal vitamine C-(bruis)tabletten in een kom, stamp deze fijn, voeg een klein beetje heet water en shampoo toe en meng goed. Zorg dat je een dikke pasta krijgt. Breng dit aan op je natte/handdoekdroge (kan eventueel ook op droog) haar en laat het een uur inwerken met een douchekapje of plasticfolie eromheen. Daarna spoel je je haar goed uit en gebruik je een shampoo en conditioner. Je kunt ook vitamine c-poeder gebruiken.

Na het uitspoelen gebruik je een vochtinbrengend (moisturizing) masker. Knappe kleurpigmenten die zo goed blijven zitten! 

Antiroosshampoo op droog haar

Wat ook goed werkt, is een (agressieve) anti-roos shampoo in je droge haar masseren. Zet je haar vast (bij langer haar) en föhn het zodat het lekker warm wordt. Wikkel je haar vervolgens in aluminiumfolie, zo hou je de warmte beter vast. Na vijftien minuten spoel je het uit. Daarna was je het met WECOLOUR shampoo en conditioner of met Dark Bamboo. Doe dit om je haar niet te beschadigen, niet meer dan één keer.

Kamillethee

Gaat je voorkeur uit naar een natuurlijke remedie? Zet thee van losse kamille of zakjes kamillethee. Giet de afgekoelde thee (eventueel via een zeef) over in een sprayflacon. Spray je droge haar hier goed mee in. Laat je haar vervolgens opdrogen in de zon of föhn je haar droog. Je haar licht hierdoor sneller op. Voordeel van deze methode is dat deze (afgezien van het föhnen natuurlijk) heel mild is voor je haar. Je kunt dit dus regelmatig herhalen. Let natuurlijk wel even op het gebruik van de föhn, zet deze niet te warm.

Quick fix: ontkleuren of blonderen

Bovenstaande methodes werken niet altijd helemaal naar wens. De enige optie die je dan hebt, is om je haar te ontkleuren of te blonderen. Dit is hetzelfde. Meestal is het dan wel nodig om je haar nog te verven of een toner te gebruiken. Let op dat je op jouw poreuze haar niet weer een te donkere kleur gebruikt. Let dan ook goed op welke kleur je neemt. Met ontkleuring of blondering moet je wel heel voorzichtig zijn. Gebruik in iedere geval een professioneel blondeerproduct.

Highlights

Je kunt ook wat highlights zetten om je gezicht heen. Zo creëer je met slechts een paar highlights een groots effect.

Blondeerwassing

Wil je slechts een klein beetje oplichten? Gebruik dan blondeermiddel voor een blondeerwassing. Wil jij jouw kleur een halve tot een hele kleurhoogte oplichten? Meng dan WECOLOUR blondeercrème 1:2 met shampoo en masseer dit een paar minuten goed in. Daarna grondig uitspoelen. Wil je jouw haar één tot twee kleurhoogtes oplichten? Meng de blondeercrème dan met activator (1:2) en meng dit met je shampoo (ook weer 1 op 2). Kijk tussendoor of je haar al de gewenste kleurhoogte heeft en spoel uit zodra dit het geval is. Met deze methodes hoef je vaak niet eens een toner te gebruiken nadien. Lees hier meer over de verschillende methodes hoe je de blondeerset kunt gebruiken wanneer jouw haar te donker is geworden. 

Voorkom dat je haar te donker wordt na het verven

Voorkomen is beter dan genezen. Een te donkere haarkleur is vervelend omdat je er niet makkelijk iets aan kunt veranderen. Kies je nieuwe haarkleur in ieder geval via onze haarkleuradvies tool. Die houdt rekening met de conditie van jouw haar en de huidige kleur van jouw haar. Kies bij twijfel altijd voor de lichtste kleur. Je kunt geverfd haar altijd donkerder kleuren, maar niet lichter. Lees als je een kleur op het oog hebt, goed de productinformatie over die kleur op onze website. Soms is van een kleur bijvoorbeeld bekend dat die donkerder uitvalt op beschadigd of fijn haar. Kijk ook op de WECOLOUR Pinterest borden van de haarkleur. Dan zie je veel voorbeelden van hoe die kleur kan uitpakken. Is jouw haar chemisch behandeld, poreus of beschadigd? Zorg er dan eerst voor dat je haar in een betere conditie komt met bijvoorbeeld maskers zoals Colour Mask alvorens het te verven. Hierdoor verklein je de kans dat haarverf te donker uitpakt. Wil je alvorens het verven even sparren met één van onze kleurspecialisten? Plan een gratis video adviesgesprek in.

Wanneer loop je kans op te donker geverfd haar?

Als haarverf heel donker uitvalt is dit meestal bij mensen met poreus, beschadigd, krullend of fijn haar. Bij dit haar staan de haarschubben open. Daardoor dringt het pigment heel makkelijk het haar binnen. Het resultaat wordt dan veel donkerder dan je zou willen. Daarnaast oogt een kleur op veel en fijn haar al snel donkerder omdat er meer haren op elkaar liggen en de pigmentatie dus intensiever is. Het voordeel bij poreus haar is dan in dit geval wel dat het pigment ook weer sneller loslaat.

Je haar is weer opgelicht. Wat nu?

Voorkom dat je haar te donker wordt door de volgende keer één à twee kleurhoogtes lichter te kiezen. Verf ook eens alleen je uitgroei en niet altijd ook je lengtes mee. Zo voorkom je dat je haar kleur stapelt. Naast het verven van je uigroei, kun je wel je lengtes wat opfrissen. Laat de uitgroei dan twintig minuten inwerken. Daarna doe je dan 1/3e deel water bij de verf die je nog over hebt en breng dit aan in de lengtes. Dit laat je nog vijftien minuten inwerken. Zorg ook dat je haar in goede conditie komt door het goed te verzorgen; gezond haar wordt namelijk minder snel te donker bij het verven. Verzorg je haar met een goede shampoo en conditioner en gebruik onze Argan Silk voor de verzorging. Heb je erg poreus haar, probeer dan eens Colour Mask als diepwerkend reconstructief haarmasker. 

Is jouw haarkleur van WECOLOUR te donker uitgevallen na het verven, neem dan contact met ons op voor advies en eventueel krijg jij van ons kosteloos een nieuwe kleur opgestuurd die hopelijk wèl het gewenste resultaat geeft.

 

Naar de shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!