Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Zo verwijder je haarverf gemakkelijk van je (hoofd)huid

Haarverf verwijderen doe je het beste direct tijdens het verven. Heb je na het verven kleur op je voorhoofd, oren of gezicht dan kun je dit verwijderen met boter of scrubcrème. Sommige mensen gebruiken agressievere producten zoals aceton maar bij WECOLOUR haarverf is dat echt niet nodig. 

Hoe voorkom je dat je haarverf moet verwijderen

Als je nauwkeurig werkt en direct de haarverf van je gezicht haalt tijdens het aanbrengen van de verf, geeft dit geen vlekken. Soms is het lastig en spetter je of heb je niet gezien dat bijvoorbeeld je oren onder de verf zitten. Zorg er dan voor dat je, nadat je de haarverf hebt aangebracht op je haar, direct even kijkt of er nog verf zit op je oren, langs je slapen, je nek en je gezicht. Je kunt deze restjes verwijderen met een (oud) nat washandje of met watjes die je daarna weg kunt gooien. Als je direct na het aanbrengen van de verf de restjes weg haalt, zie je er na het verven helemaal niets van. Dat is natuurlijk het handigste maar soms gaat het anders en dan moet je achteraf toch nog aan de slag.

Haarverf verwijderen van je voorhoofd en je oren

Wanneer je kleurcrème hebt gemengd met activator en de kleur van het verfmengsel is al donker, dan moet je al extra opletten. Is de kleur nog helder, dan is het waarschijnlijk na het uitwassen van de verf ook makkelijk te verwijderen van je hoofdhuid en je oren. Is de kleurcrème mix wat donkerder, dan kan het zijn dat je na het verven vlekken hebt die donkerder zijn dan je huid en die wil je natuurlijk verwijderen. Er zijn verschillende methodes. We beginnen met de meest natuurlijke en milde methode. Dit past meteen ook het beste bij onze haarverf, die zoals wij zeggen, as pure as possible is.

  1. Als er verf op je hoofdhuid zit, masseer dit met een beetje water los, voordat je de verf uit je haar gaat uitspoelen. Hiermee voorkom je al veel vlekken.
  2. Op de plekken waar kleur zit die je niet wil, doe je met een wattenstaafje een beetje pure roomboter op de gekleurde huid. Dit masseer je erin en de kleur gaat er heel makkelijk van af.
  3. Pak een beetje van je gezichtsscrub en masseer dit in op de plekken waar pigment van de verf zit. Spoel het af met water en weg is de kleur.
  4. Heb je geen gezichtsscrub, dan kun je ook een beetje kokosolie mengen met grof zeezout. Vervolgens doe je hetzelfde als bij stap 3.
  5. Rook je en heb je sigarettenas in de asbak, dan kun je dit aanbrengen op de huid waar nog kleur zit van de verf. Wrijf het in en spoel het af en weg is je kleur!
  6. Lak je regelmatig je nagels en heb je aceton in huis, dan kun je dit ook gebruiken om de haarverf van je huid te verwijderen. 

Dit waren onze tips waarmee je gemakkelijk haarverf van je huid kunt verwijderen. Wil je meer tips en informatie lezen? Kijk dan eens bij onze blogs

 

Ga verder naar de shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!