Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Haarverf voor mannen

Haarverf voor mannen is tegenwoordig net zo gewoon als voor vrouwen. Bij mannen staan natuur- en astinten het mooiste. Dit zijn de haarkleuren die we bij de geboorte hebben. Dit geeft het meest natuurlijke resultaat en zorgt voor een goede grijsdekking. Let er wel op dat je geen kleur kiest die te donker is, begin altijd wat lichter. Je kunt geverfd haar namelijk wel donkerder verven, maar niet lichter. Dan moet de kleur eruit groeien en dit duurt vaak wel een week of acht. De haarverf van WECOLOUR is geschikt voor mannen, ruikt neutraal, is zo puur mogelijk en geeft een heel natuurlijk resultaat.

Hoe kies je de juiste kleur haarverf als man?

Vrouwen dragen bijna allemaal make-up. Daarmee kunnen ze het gezicht accentueren en een haarkleur passend maken. Mannen gebruiken dit over het algemeen niet, dus is het belangrijk om een haarkleur te kiezen die bij de huidskleur past. Ben je erg bleek van jezelf, kies dan geen hele donkere haarkleur. Gezichtsbeharing is ook iets om op te letten. Heb je altijd een baard en is deze erg licht van kleur, kies dan voor een kleur haarverf die aansluit bij de kleur van je baard. Ook kies je het beste voor een kleur die 1 tint lichter is dan je eigen haarkleur. Zo krijg je het meest natuurlijke resultaat bij mannen als je je haar gaat verven.

Hoe verf je het haar als man?

Er zijn verschillenden technieken die je kan gebruiken om je haar te verven.  Je kan alles in één keer opzetten of je kunt het ook door je haar heen kammen. Wil je alle haren verven, dan kies je ervoor om heel je haar in te zetten. Het nadeel hiervan is dat je sneller je uitgroei ziet. Wil je dat de uitgroei zo min mogelijk opvalt? Kies er dan voor om de haarverf door je haar heen te kammen. Heb je een paar enkele grijze haren? Dan kan je ook alleen die grijze haren verven voor een extra natuurlijk effect. De meeste mannen hebben kort haar. Je hoeft dan niet het kammetje en het kwastje te gebruiken. Je kunt de haarverf dan ook gewoon met je handen aanbrengen. De contouren kun je wel het beste met de kwast doen, omdat dit het beste resultaat geeft. Trek altijd plastic handschoenen aan, want de haarverf geeft erg af op je handen en na 35 minuten was je het er moeilijk van af. Als je tijdens het verven van je haar knoeit met haarverf en je maakt het direct schoon, is er niets aan de hand.

Heb je heel kort of gedeeltes heel kort haar? 

Je brengt de verf gewoon met de haarverfkwast aan op je haar (en dus tegelijkertijd ook op je hoofdhuid). Begin bovenop en werk naar achteren toe. Behandel vervolgens het gedeelte langs de haarlijn aan de voorkant en de zijkanten. Je haarlijn kun je met de rand van de kwast behandelen. 

Ga met je rug naar de spiegel staan en houd een kleinere spiegel voor je zodat je kunt zien hoe de achterkant van je hoofd eruitziet.

Je kunt bij heel kort haar natuurlijk niet voorkomen dat er verf op je (hoofd) huid terecht komt. Verf die je op je huid krijgt kun je er gewoon afhalen. Lees de tips in onze blog het verwijderen van haarverf.

Kan ik mijn baard ook verven?

Alle haren zijn te verven, ook baardharen. Als je je haren verft in een bepaalde kleur, pas je altijd je baard daar ook op aan. Je kunt haarverf wel gebruiken voor het verven van je baardhaar, maar voor je wenkbrauwen adviseren wij verf die daar speciaal voor gemaakt is. Kam bij wenkbrauwen en baardharen de haarverf er doorheen. Dan lijkt het wat natuurlijker. Voordat je gaat verven, moet je de kleurcrème mengen met activator. Er ontstaat dan een chemische reactie die ervoor zorgt dat het pigment in het haar kan indringen. Je brengt haarverf altijd aan op droog haar. Nadat je de haarverf 35 minuten hebt laten intrekken, spoel je het uit en was je het haar. Kleurcrème dat nog niet gemengd is met activator, kun je na opening een jaar bewaren. Zo kunnen mannen vaak meerdere keren het haar verven met 1 verpakking haarverf van WECOLOUR.

Bestel hier jouw baardverf

 

Kunnen warme of koele tinten ook voor mannen?

Alle kleuren kunnen maar of het natuurlijk is, is de vraag. Bij mannen zijn koele tinten (ook wel astinten die eindigen op .1) het mooist. Dat lijkt namelijk het meest natuurlijk. Uiteraard geldt dit ook voor natuurtinten (alle kleuren met .0). De meeste mannen hebben namelijk van nature geen warme haarkleur waardoor chocolade bruin of koper donkerblond niet natuurlijk zijn.  Als je de haarkleur advies tool gebruikt op de website, zie je ook welke kleuren wij het beste vinden passen bij mannen. Je hebt dan ook niet de keuze uit chocoladebruin of mahonie roodbruin. Wil je dit toch, dan ga je gewoon naar de pagina met alle haarverf kleuren en bestel je de kleur die jij mooi vindt. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten... 

Waarom WECOLOUR haarverf voor mannen?

Het grote voordeel van WECOLOUR haarverf is dat het niet stinkt, makkelijk aan te brengen is (dus het drupt niet) en het is heel natuurlijk. De haarverf zelf is zo puur mogelijk en dus veel beter en zachter voor je haar. Je ziet aan het resultaat niet dat je haar geverfd is en dat is precies wat de meeste mannen willen. Het gaat om het weg werken van de grijze haren bij mannen en het is juist niet de bedoeling dat je dit zit. Ook als je plukjes hebt die grijs zijn bij je slapen bijvoorbeeld of aan de zijkant en je vindt dit niet mooi, kun je dus ook een klein beetje kleurcrème mengen met activator en zo kun je er meerdere keren mee doen. De haarverf voor mannen van WECOLOUR bestel je gewoon online. Het pakket past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. En de uitgebreide gebruiksaanwijzing en filmpjes helpen je bij het krijgen van een natuurlijk resultaat.

 

Bekijk alle kleuren in onze shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!