Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoe bescherm je je haar tegen zon, chloor en zeewater?

In de zomer licht je haar snel op en helemaal als het gekleurd is; hoe bescherm je je haar tegen zon, chloor en zeewater?  We hebben een aantal tips op een rijtje gezet. Als je wat conditioner op je haar aanbrengt voordat je het water in gaat, beschermt de conditioner je haar tegen chloor, zout water en uitdrogen. Daarnaast bevat onze Argan Silk een uv-filter en beschermt en verzorgt deze crème je haar in de zon. 

Hoe bescherm je je haar tegen chloor en zeewater? 

Voordat je gaat zwemmen, is het verstandig je haar eerst nat te maken met kraanwater. Nat haar kan minder vocht opnemen en dus krijgen chloor- en zeewater minder kans je haar uit te drogen. Droog haar zuigt zee- en chloorwater op. Wel is het belangrijk dat je na het zwemmen je haar weer uitspoelt. Het zout- of chloorwater zit namelijk wel tussen de haren en droogt het haar alsnog uit. Ook helpt het als je je haar in een knotje op je hoofd doet. Zo is de kans dat het nat wordt, tenzij je echt onder water gaat natuurlijk, kleiner. De verleiding is natuurlijk groot om kopje-onder te gaan op een warme dag, maar het is beter voor je haar om dit niet te doen.

Voed en bescherm je haar voordat je gaat zwemmen 

Wanneer je je haar voedt voordat je gaat zwemmen, is het beter beschermd tegen zon, zeezout en chloor. Een goede oplossing is onze Argan Silk dat het haar niet alleen verzorgt, maar ook beschermt met uv-filters. Het bevat geen siliconen die reguliere serums vaak wél bevatten en die niet goed zijn voor het zeewater en koraal. Heb je geen Argan Silk? Dan kun je ook een beetje conditioner gebruiken. Ook WECOLOUR conditioner bevat geen siliconen en is dus minder schadelijk voor de zee dan andere producten.  

Draag een zonnehoed

Zonlicht licht je haar op. Draag een zonnehoed, sjaaltje of petje waardoor het minder verkleurt en beschadigt. Daarnaast beschermen hoedjes ook je gezicht tegen de zon, dus het is echt het overwegen waard. Bovendien zijn er tegenwoordig hele leuke modellen op de markt dus kies er één die bij je outfit past en je kunt heerlijk paraderen over de boulevard! Toch niet zo'n fan van hoedjes? Gebruik dan een verzorgingsproduct dat je haar beschermt tegen uv-straling, uitdroging en verkleuring, bijvoorbeeld (ja daar is ie weer) onze Argan Silk. Bestel je Argan Silk in combinatie met haarverf, krijg je op beide producten 5% korting. Vooral in de zomer is extra verzorging een must voor je haar, helemaal als je naar een warm vakantieland gaat. En bescherm niet alleen je haar maar ook je hoofdhuid tegen de zon. Je hoofdhuid kan namelijk ook verbranden! Dit heeft geen positief effect op de haarwortels. Draag je geen hoedje? Breng dan ook een zonnebrandcrème aan op (vooral) je scheiding. Dit stukje heeft de grootste kans te verbranden.

Verzorg je haar extra tijdens zonnige dagen

Is je haar onverhoop toch uitgedroogd? Was het dan met een milde shampoo zoals onze Dark Bamboo en verwen je haar met een voedend masker zoals Colour Mask. Zo geef je het haar een boost en kan het sneller herstellen van de schadelijke invloeden van de zon, de zee, het zwembadwater etc. Uiteraard is voorkomen altijd beter dan genezen dus neem liever het bovenstaande in acht. Ook kun je de kleur niet herstellen wanneer het eenmaal is aangetast door de zon en het zee- of chloorwater. Dan moet je het opnieuw verven. Gelukkig is onze haarverf zacht voor je haar waardoor verven veel minder schadelijk is. Je kunt er ook voor kiezen om de haarkleur alleen op te frissen door je haarverf te verdunnen met 1/3 deel water. Je maakt dan als het ware een toner van je haarverf. Lees meer over toners in het blog 'Wat zijn toners?'

Voeding

Ook voeding heeft invloed op de kwaliteit van je haar. Drink veel water en zorg ervoor dat je voldoende vitamine B en E binnen krijgt. Dit zit onder andere in avocado, vis en noten. Want onthoud; gezond haar houdt de kleur langer vast. Gezond haar is dus sowieso een must voor het behoud van je kleur.

Chemische behandelingen

We snappen dat je jouw haar helemaal tip top wilt hebben als je op vakantie gaat. Maar je kunt je haar beter niet chemisch behandelen voordat je je haar blootstelt aan zon en zee- of zwembadwater. Je haar kan echt wel wat hebben, maar de combinatie met zon, zee- en chloorwater is vaak net wat te veel van het goede. Verf je voor je naar een zonnig oord gaat, dan heb je ook nog eens minder lang plezier van je kleur, zonde!

Wil je je haar toch chemisch behandelen of verven voor je vakantie? Doe dit dan enkele weken voor je zonvakantie, zodat je haar eerst even bij kan komen. Net na een zonvakantie laat je jouw haar ook weer even met rust voor je het gaat behandelen.

Is je haar toch beschadigd na je vakantie, ga dan naar de kapper en laat de punten knippen. Verzorg het daarna regelmatig met een voedend masker zoals Colour Mask en een leave-in als Argan silk. Maar zoals eerder gezegd: voorkomen is altijd beter dan genezen, dus bescherm je haar goed tegen zon, chloor- en zeewater.

 

WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!