Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoe hou ik mijn zelf gekrulde haar het langst mooi?

Wie kent het niet? Je staat een uur je haar te krullen en na een halve dag is alles alweer uitgezakt. Heel vervelend. Daarom geven wij je in deze blog tips om je zelf gekrulde haar het langst mooi te houden. Preppen is stap 1. Vervolgens neem je een krultang. Hoe kleiner de tang, hoe beter de krul blijft zitten. Deel je haar op met klemmen. En begin stap voor stap krullen te maken. Hoe nauwkeuriger je werkt, hoe beter het resultaat. Tot slot werk je het af met haarlak.

Prep je haar voor de krul

Je haar preppen is stap 1 van perfecte krullen. Je wast je haar met een shampoo en verzorgt het zoals je het altijd zou doen. Daarna breng je versteviging aan in je haar, dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een Volume Mousse. Doe net iets meer versteviging in je haar dan normaal en verdeel dit op de aanzet en de lengtes van je haar. Nu is het tijd om je haar te föhnen. Haal je handen vaak door je haar heen voor het volume. Als je haar nog niet helemaal droog is, pak je er een borstel bij. Dit kan een ronde of een platte borstel zijn. Een borstel maakt de haarschubben van je haar mooi glad. Föhn je haar helemaal droog met behulp van de borstel. Na deze stappen doe je wat Argan Silk in je haar om het te beschermen tegen de hitte van de krultang.

De krultang voor mooie krullen

Wil je strakke, kleine krullen, pak je een kleinere krultang. Voor meer grove krullen of slagen pak je een grovere tang. Wil je een paar dagen plezier van je krullen? Kies dan een iets kleinere tang. Als het dan uitzakt zit de krul er nog goed in. Nog een tip! Kijk naar de hitte van de tang, hoe heter de tang hoe beter het blijft zitten. Let wel op! Als je heter gaat, kan je de tang minder lang in je haar laten. En heter is natuurlijk niet beter voor je haar. Maar af en toe kan het geen kwaad. Helemaal niet als je er wat extra Argan Silk in doet.

Krullen maken stap voor stap

Je haar is nu geprept en de tang ligt klaar. Tijd om te beginnen aan de krullen. Om het jezelf makkelijk te maken, deel je je haar op met klemmen. Zo hou je overzicht en kan je stap voor stap je haar krullen. Je kan nu beginnen met krullen. Neem de tijd en werk netjes, dit zie je altijd terug in het eindresultaat en het resultaat van je krullen. Als je al je haar gekruld hebt, laat het dan goed afkoelen voordat je het doorborstelt of los schudt met je vingers. 

Haarlak doet het goed om je krul het langst mooi te houden

Je haar is nu goed afkoeld. Dan is het is tijd voor de haarlak. Dit zorgt ervoor dat de krullen goed blijven zitten. Wil je de krullen los schudden? Ga dan op de kop hangen en haal je vingers erdoor heen. Voor meer volume doe je ook (op de kop) de haarlak erin. Wacht een paar seconden zodat de lak goed blijft zitten. Zonder veel moeite veel volume! En wees niet te zuinig met de haarlak. Hierdoor blijft de krul extra lang in model.

Slapen met je krullen

De laatste stap die de krullen mooi houdt voor de volgende dag. Doe een losse knot of vlecht in je haar. Zo hebben je krullen bijna geen last van je kussen en blijven ze langer mooi. Let er wel op dat je het niet te strak vast maakt. Wil je de volgende dag nog wat extra volume? Hang dan weer op de kop en schud alles los. Je kan eventueel ook wat droogshampoo toe voegen. 

Stylingsproducten van WECOLOUR

De producten van WECOLOUR zijn perfect voor jouw mooie krullen. Zo is de Argan Silk het ideale serum om je haar te beschermen tegen de hitte van de krultang. Ook geeft het je haar verzorging en wordt het niet pluizig. De argan olie in de crème is moleculair omgezet naar een crème substantie, zodat het je haar niet zwaar maakt. De Volume Mousse geeft je net dat beetje extra. Geheel biologisch, cruelty free en zonder sulfaten en parabenen, veel beter voor je haar. Samen koop je ze voor slechts € 24,00 en de verzending is gratis. Zo houd je vanaf nu je zelf gekrulde haar langer mooi!


Bestel WECOLOUR stylingsproducten

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!