Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoe houd ik mijn gekleurde haar het mooist?

Als je je haar verft, begint het bij de keuze van je haarverf. Haarverf zonder ammonia en resorcinol is veel beter voor je haar, droogt het niet uit en geeft het verzorging en zo blijft je gekeurde haar langer mooi. Kies voor een waterstof percentage van maximaal 6%. Daarnaast heeft je haar verzorging nodig. Neem regelmatig een haarmasker, gebruik Argan Silk voor extra verzorging en gebruik een shampoo en conditioner voor geverfd haar. Hier zit meestal geen sulfaat in. En tot slot kies je voor stylingproducten met extra verzorging. 

Haarmasker voor droog, gekleurd haar

Na de zomer heb je vaak last van poreus of droger haar. Dit komt door de zon, zeewater of chloorwater. Je haar heeft wat meer te lijden en je ziet dat de verf wat sneller terugloopt. Als je begint met het gebruiken van WECOLOUR haarverf, ga je zien dat de kwaliteit van je haar snel beter wordt. Dit komt omdat onze haarverf veel milder en zachter voor je haar is. De kleur blijft langer mooi en vervaagt veel minder snel. Dit heeft ook te maken met het pigment dat in onze haarverf zit. Toch kan je zelf ook al heel veel doen om de kleur mooi te houden en je haar wat meer te verzorgen. Één van de oorzaken waarom je haar verkleurt, is de zon. Je huid wordt donkerder en het haar licht juist op door de zon. Wat kunnen we eraan doen? Het dragen van een hoed is niet alleen heel erg hip, maar werkt ook super om je haar te beschermen. Er komt zo minder zonlicht bij en het beschermt ook je gezicht tegen de zon. Is een hoed niks voor jou, bescherm je haar dan met Argan Silk waar een uv-filter in zit. Je haar kan dan nog wel lichter kleuren, maar is wel beter beschermd. Wil je dat je haar wat minder droog wordt, kun je ook onze conditioner gebruiken als masker. Na het wassen voordat je gaat slapen, doe je conditioner in je haar en dit laat je een nachtje intrekken. De volgende ochtend spoel je het uit en dan voel je direct dat je haar minder droog is. Doe er wat Argan Silk in en je haar is optimaal gevoed.

Shampoo en conditioner voor gekleurd haar

Zowel een goede shampoo als conditioner zijn heel belangrijk voor het goed houden van je kleur. Kies voor een goed verzorgende shampoo die het haar niet teveel belast. Een te sterke shampoo reinigt je te haar te intensief en neemt kleur mee. Om de kleur optimaal te houden kies je ook voor een conditioner die speciaal ontwikkeld is voor geverfd haar. Dit sluit de haarschubben en de kleur blijft daardoor langer mooi. De shampoo en conditioner van WECOLOUR zijn verkrijgbaar in 250 ml flessen. Ook hebben we een Dark Bamboo, dit is een witte klei treatment die reinigt en verzorgt. Geheel op natuurlijke basis en dat merk je direct. Ideaal voor mensen met droog, stug, krullend haar. Bestel je meerdere producten, krijg je kwantum korting. Zo betaal je voor de shampoo en conditioner samen €30,50 in plaats van €33 en een pakket haarverf kost bij vier producten in totaal nog maar €17,95 in plaats van €19,95. Als je alleen je uitgroei verft en niet iedere keer je hele haar, belast je het ook minder. Je kunt de lengtes opfrissen door wat water en wat crèmespoeling toe te voegen aan de verf en dit de laatste 15 minuten mee laten intrekken. Je haar ziet er dan weer frisser uit en toch voelt het zacht aan. Dit belast je haar veel minder en houdt je gekleurde haar het langste mooi.

Styling producten voor gekleurd haar

Gebruik je producten om je haar te föhnen? Kijk dan even goed naar de ingrediënten die erin zitten. In veel verstevigingsproducten zit alcohol. Dit droogt het haar uit, de haarschubben gaan meer open staan en de kleur vervaagt sneller. Door de warmte van de föhn droogt je haar ook uit. Er zijn goede producten om je haar te beschermen tijdens het föhnen en föhn je haar het liefst op de minst warme stand. Onze Argan Silk geeft je haar net weer dat extra beetje verzorging waardoor het minder droog is en meer vocht opneemt. Je brengt het aan na het wassen, voor het drogen. Ook kun je de Argan Silk gebruiken als je hele droge plekjes in je gezicht heb. De argan olie die in de Argan Silk zit is omgezet naar een crème. Het is daardoor veel minder zwaar en heel erg zacht. Ook onze Volume Mousse geeft je haar volume en verzorging. Speciaal voor gekleurd haar en veel beter dan de mousse bij de drogist. Het beschermt zelfs je haarkleur waardoor deze langer mooi blijft en niet vervaagt. 

Shop haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!