Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoe zorg je ervoor dat je dunne haar dikker wordt of lijkt?

Over het algemeen word je geboren met dun of dik haar, het zit vooral dus in je genen. Externe factoren bepalen wel de kwaliteit en dikte van je haar. Vermijd stress en zorg voor voldoende vitamines en ijzer. Was je haar niet vaker dan twee keer per week en gebruik een shampoo zonder sulfaten. Om je haar voller te laten lijken, kun je voor de styling een volume mousse gebruiken. 

Wat is dun haar?

Er zijn veel methodes om dun haar dikker te krijgen, maar wat is dun haar nou precies? En hoe ontstaat dun haar nou eigenlijk? Dun haar en fijn haar worden vaak door elkaar gehaald. Bij dun haar gaat het over het aantal haren per diameter op de hoofdhuid of ook wel de haardichtheid van de hoofdhuid. Als we het over fijn haar hebben dan gaat het over dat de haren zelf dun zijn; de diameter van de haarschaft is smal.

Oorzaak van dun haar

Over het algemeen word je geboren met dun of dik haar, het zit vooral dus in je genen. Er zijn ook gevallen waarvan je haar dunner wordt, een voorbeeld hiervan is stress. Als je veel stress hebt wordt het hormoon cortisol aangemaakt en dit hormoon heeft een negatieve invloed op de bouwstenen van het haar. Dit veroorzaakt meer haaruitval. Dun haar kun je ook krijgen van nat haar kammen, voeding, ziekten of een tekort aan bepaalde voedingstoffen. Bijvoorbeeld bij een ijzertekort kan er veel haaruitval optreden, waardoor er dunner haar ontstaat. IJzer zit vooral in vlees, noten, groente en volkoren granen. Het kan geen kwaad om ijzer tabletten te nemen, alleen is het verstandig om eerst je voedingspatroon aan te passen. Hoe meer vitaminen voor je haar, hoe beter.

Tips om dun haar dikker te maken

Wanneer je jouw haar wast met een agressieve shampoo, kan dit haaruitval veroorzaken. Het is dus belangrijk om een milde shampoo zonder SLS te gebruiken en liever niet meer dan twee keer per week je haar te wassen. Dark Bamboo is ook een fijn product dat jouw dunne haar voller laat lijken. Een andere tip om je haar dikker te krijgen en meer volume te creëren, is het gebruik van een verzorgende Volume Mousse. Het is wel belangrijk om te kijken naar de ingrediënten, hoe natuurlijker hoe beter. Het ingrediënt SLS wordt afgeraden omdat het buiten talg en vuil ook natuurlijk huidvet oplost. Dit kan een droge, schilferige, vochtarme huid tot gevolg hebben. Dit is uiteraard niet bevorderlijk voor de haargroei. Tot slot kun je voedingssupplementen slikken met vitamines en mineralen die je haar versterken zoals vitamine C, ijzer, eiwitten en biotine. Welk supplement je ook kiest, hou er rekening mee dat het tijd nodig heeft en regelmatige inname cruciaal is.

Snel een vollere haardos creëren

Om dun haar dikker te maken, is tijd en geduld nodig. Wil je snel resultaat zien? Met deze trucjes laat je jouw dunner haar in no-time dikker lijken:

Dun haar dikker maken heeft tijd nodig

Of je dun of dik haar hebt, zit grotendeels in je genen. Echter zijn er dus een aantal tips en trucjes om dun haar dikker te laten lijken. Verder kunnen de juiste voedingsstoffen al veel doen, alleen dit heeft veel geduld en tijd nodig. Op de korte termijn kun je kiezen voor een verstevigende mousse of een knipbeurt waarbij je een kapsel met laagjes laat knippen. Zo kun je dun haar optisch dikker maken.

Shop WECOLOUR producten

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!