Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Waarom breekt je haar af en hoe voorkom je haarbreuk?

We hebben allemaal wel eens last van afbrekend haar. Waarom gebeurt dit? En kun je dit voorkomen? De tips in dit blog zorgen ervoor dat je haar weer gezond groeit en minder snel afbreekt. 

Oorzaak van afbrekend haar

Afbrekend haar is eigenlijk beschadigd haar dat niet groeit. Vaak zijn er korte, piekerige, doffe plukjes aan je haarlijn te zien. Bij beschadigd haar zijn de haarschubben op de haarschacht beschadigd, hier zijn meerdere oorzaken voor. Een van de bekendste oorzaken is teveel wrijving op de haarschacht. Hierbij kun je denken aan een ruwe handdoek die je gebruikt om je natte haar mee droog te maken. Een andere veel voorkomende oorzaak is dat het haar beschadigd is door (hete) stylingtools. Denk aan je haar krullen of stijlen met een hete tang, te lang en te heet föhnen of bijvoorbeeld extensions. Bij hete stylingtools kun je je haar flink beschadigen, vooral als je haar van zichzelf al droog is. De hitte droogt je haar namelijk nog meer uit, waardoor het alleen maar kwetsbaarder wordt. De kans op gespleten punten, gebroken haar en haaruitval wordt hierdoor groter. Dit geldt ook voor extensions. Als je je extensions te lang laat zitten wordt het te zwaar voor je eigen haar en hierdoor kan je haar gaan afbreken. Ook chemische behandelingen beschadigen je haar (straighten, blonderen, permanenten, verven etc.).

Tips om afbrekend haar te voorkomen

Het is vervelend om afbrekend haar te hebben en het liefst wil je hier ook zo snel mogelijk vanaf. Wij hebben daarom een paar goede tips voor je op een rijtje gezet.

Je afbrekende haar van binnenuit verzorgen

Ieder haar is verschillend en heeft een andere verzorging nodig. Over het algemeen verzorg je haar van buitenaf. Je gebruikt dan producten om in je haar te doen of je behandelt je haar anders. Toch kun je ook je haar van binnenuit verzorgen. Denk dan aan;

Wanneer we kijken naar voeding kun je erg veel voor je haar doen. Bijvoorbeeld vitamines slikken, denk dan aan de vitamines: zink, vitamine A, C, E en biotine. Vitamine A is belangrijk voor het haar omdat dit zorgt voor een optimale celgroei. Vitamine E helpt vitamine A oliën te produceren die goed zijn voor de hoofdhuid. Vitamine C zorgt voor ijzer aanmaak, dit gaat broos en breekbaar haar tegen. Het geeft ook een goede doorbloeding aan je hoofdhuid, waardoor voedingsstoffen worden verdeeld zodat een gezonde haargroei wordt gestimuleerd. Kijken we naar biotine dan zorgt dit voor een goede conditie van het haar. Maar goede voedingsstoffen voor het haar kun je ook gewoon terugvinden in (groene) groentes, vis, noten en gevogelte.

Al kijken we naar hydratatie dan is het belangrijk dat je genoeg vocht binnen krijgt. Ieder haar bestaat voor 10% uit vocht. Als jij te weinig vocht binnen krijgt dan heeft dit zeker ook effect op je haar. Is je haar gedehydrateerd, dan kun je dat merken aan gespleten puntjes of omdat het amper groeit en snel vet wordt. Je haar gaat er doffer uit zien en de kans op afbrekend haar wordt groter. Hoeveel water je precies nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. Maar probeer rond de anderhalf tot twee liter per dag te drinken. 

Goede verzorging en veel geduld 

Met deze tips verzorg je je haar optimaal en kun je afbrekend haar voorkomen. Het is uiteraard wel belangrijk dat je weet dat je niet gelijk resultaat zal zien, dit zal toch even duren. Nu je weet hoe het komt dat je haar afbreekt, weet je dat het belangrijk is dat je op de voeding let en zorgvuldig met je haar omgaat en zo min mogelijk je haarschubben beschadigt.

  

Shop WECOLOUR haarverzorgingsproducten

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!