Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Zo vaak moet je haar laten knippen om het gezond te houden

Iedereen gaat regelmatig naar de kapper. De één gaat vaker dan de ander. Maar waarom moet je regelmatig je haar knippen? En hoe vaak moet je eigenlijk je haar knippen? Wij leggen je haarfijn uit waarom en hoe vaak.

Het effect van regelmatig je haar knippen

Als je regelmatig je haar knipt dan blijft je haar gezond. Dit komt omdat je de dode gespleten puntjes weghaalt. Het haar bij de wortel krijgt zo de mogelijkheid om door te groeien en jij blijft de lengte houden, zonder dat je haar verder splijt. Als je denkt dat je door vaak je haar te laten knippen je haar sneller groeit, moeten we je teleurstellen. Het knippen van de puntjes heeft namelijk geen invloed op de haargroeisnelheid. Het haar groeit immers vanuit de wortel, dit is het enige levende gedeelte van je haar.

Hoe vaak moet je je haar knippen

Een algemeen antwoord op de vraag hoe vaak je ongeveer je haar moet knippen bestaat niet. Dit komt omdat iedereen een ander haartype heeft en een ander kapsel. Wij leggen je uit hoe vaak je bij welke haartypes je haar moet knippen.

Belangrijk om je haartype te weten

Je weet nu dat het belangrijk is om te weten wat je haartype is om te kunnen bepalen hoe vaak je je haar moet knippen. Het is namelijk van belang om je haar goed te verzorgen en gespleten puntjes te voorkomen. Het is niet erg als je je niet altijd kunt houden aan het advies. Als het niet lukt probeer dan je haar wel extra goed te verzorgen met een masker en een serum. Er is dus niet één algemeen antwoord over hoe vaak je je haar moet laten knippen, het hangt echt af aan je haartype en kapsel.

Shop WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!