Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoe vaak moet je gemiddeld je haar weer opnieuw verven?

Hoe vaak je je haar moet verven hangt af van een aantal factoren. Factoren als hoe snel je haar groeit en hoe groot het kleurverschil is tussen je uitgroei en je lengtes hebben daar weer mee te maken. Niet ieder haar groeit even snel en niet iedere uitgroei is even snel te zien is. Ook vindt niet iedereen het erg om wat uitgroei te hebben. En een ander vindt het juist vreselijk. Het verschilt dus heel erg per persoon hoe vaak je het haar moet verven.

Alleen je uitgroei of je hele haar verven?

Hoe vaak je je haar verft, heeft te maken met hoe snel je haar groeit en of de kleur nog mooi is. Ben je van jezelf al behoorlijk grijs, dan zie je ook sneller dat je een uitgroei hebt. Als je de uitgroei doet, hoef je niet altijd het hele haar te verven. Je kunt bijvoorbeeld alleen de uitgroei verven en de lengtes wat opfrissen. Je verft dan de uitgroei zoals gewend en laat dit 20 minuten inwerken. De rest van het mengsel meng je dan met 1/3 water en breng je aan op de lengtes. Het geheel laat je dan nog eens 15 minuten inwerken. Dit is veel minder belastend voor het haar dan iedere keer weer alles te verven. De punten drogen zo niet uit en blijven er verzorgd uitzien. In het blog uitgroei verven vind je meer over het verven van de uitgroei waar ook deze methode in beschreven staat.

Heb je jouw haar op deze manier twee keer geverfd, dan raden wij aan het de derde keer weer helemaal te verven. Zo blijft de kleur het mooist. Het voordeel van onze haarverf is dat het je haar zo min mogelijk belast en het zelfs verzorgd, waardoor de kleur ook langer mooi blijft.

Kwaliteit haarverf en behouden van de kleur

Verf je je haar al jaren met haarverf waar ammonia in zit, dan kan het zijn dat de kleur de eerste twee keer wat sneller vervaagt. Dit komt dan omdat de kwaliteit van je haar aangetast is. Het is poreuzer en droger, waardoor het pigment minder kan hechten. Ook kan de haarverf dan wat donkerder uitpakken. Ook dit zal de tweede en derde keer steeds minder worden. Als je poreus en droog haar hebt, is het verstandig om het colour mask aan het mengsel van de verf en de activator toe te voegen. Het colour mask beschermt het haar en de hoofdhuid en herstelt het haar en de hoofdhuid daarbij ook. Hoe langer je WECOLOUR haarverf gebruikt, hoe mooier de kleur blijft, dus hoe minder vaak je hoeft te verven en hoe beter de kwaliteit van je haar wordt door de verzorgende verf. Uiteraard ligt het er wel aan hoe snel je haar groeit en hoe vaak je je haar wast. Omdat WECOLOUR zo puur mogelijk is, kan je het zonder problemen iedere vier weken verven. Tips om jouw haarkleur langer mooi te houden vind je in dit blog.

De haarverf van WECOLOUR is na opening 12 maanden houdbaar, dus je kunt het ook heel goed als uitgroei setje gebruiken. Kleurcrème gemengd met activator kan je alleen niet bewaren. Zorg dus dat je niet te veel haarverf klaar maakt.

Je hebt de keuze uit 44 kleuren die je ook nog eens allemaal kunt mengen, dus er zit zeker een mooie kleur voor jou bij. Neem eens een kijkje op dit blog, hier gaan we verder in op het mengen van kleuren.

Bestel je om de paar weken haarverf, dan kan het interessant zijn om meerdere haarverf pakketten te bestellen. Hoe meer pakketten je bestelt, hoe voordeliger de haarverf wordt. De korting loopt op tot 10% bij aankoop van vier haarverf pakketten tegelijkertijd. Verf je iedere 4 - 6 weken je haar, dan is dit extra voordelig en betaal je slechts €17,95 per pakket. Of wil je nooit zonder haarverf zitten, kijk dan eens naar de mogelijkheden van een abonnement. Ongeacht hoe vaak je je haar ook wilt verven, je hebt dan altijd de verf in huis.

 

Kies jouw kleur

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!