Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoe verzorg je je haar het beste tijdens de wintermaanden

In de wintermaanden is het belangrijk om extra zorg te besteden aan je haar en hoofdhuid vanwege de koude, droge lucht. Hydratatie, minder wassen, goede verzorgingsproducten en matig het gebruik van stylingproducten zorgen ervoor dat je je haar en hoofdhuid gezond houdt tijdens deze maanden.

Impact van veranderende weersomstandigheden op je haar

Het grootste verschil met de zomermaanden is dat de winterlucht veel droger is, wat kan leiden tot uitdroging en beschadiging van je haar en hoofdhuid. Daarom is hydratatie en bescherming tegen de elementen essentieel om je haar gezond te houden tijdens de winter.

Droge lucht is slecht voor je haar om verschillende redenen:

Bevriezen van haar

Haar kan bevriezen in extreem koude temperaturen, maar dit heeft meestal geen blijvende schade aan je haar. De bevriezing van haar komt voor wanneer vocht in je haar, zoals de natuurlijke oliën, bevriest en kristalliseert. Dit kan optreden bij zeer lage temperaturen, vooral als je haar nat is.

Hoewel het bevriezen van je haar op zichzelf meestal niet schadelijk is, kunnen de volgende dingen gebeuren:

Om je haar te beschermen in koude weersomstandigheden, kun je overwegen om een hoed of sjaal te dragen om je haar te bedekken en te voorkomen dat het nat wordt in de sneeuw of regen. Daarnaast is het belangrijk om je haar met hydraterende producten te verzorgen om de negatieve effecten van koude temperaturen te minimaliseren. Over het algemeen is het niet schadelijk voor je haar om in de kou te zijn, maar de juiste zorg kan helpen om het gezond te houden.

Tips voor verzorging van je haar tijdens de wintermaanden

Haar- en hoofdhuidverzorging is het hele jaar door belangrijk. Maar omdat de winter om andere verzorging vraagt dan de zomer zetten wij het voor jou op een rijtje.

Vitaminen voor je haar

Naast verzorging van buitenaf, is het ook belangrijk je haar en hoofdhuid van binnenuit te verzorgen. Gezonde voeding heeft invloed op de gezondheid van je haar, niet alleen tijdens de wintermaanden, maar het hele jaar door. Voeding speelt een belangrijke rol bij de groei en de algehele conditie van je haar. In dit blog lees je meer over voedingsstoffen en voedingstips die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van je haar.

Nu weet je waarom het belangrijk is om extra aandacht te besteden aan hydratatie en bescherming van je haar en hoofdhuid tijdens de wintermaanden. Om zo de negatieve effecten van droge lucht te minimaliseren. Dit bereik je door het gebruik van hydraterende producten, je haar minder vaak te wassen en het zo min mogelijk overmatig gebruik van stylingapparaten en föhns. Dan kom jij met gezond, glanzend haar de winter door.

Shop WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!