Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoe voorkom je dat een haarverf kleur op jouw haar anders uitpakt?

Heb je poreus of droog haar? Dan kan als je je haar gaat verven de haarverf kleur wel eens anders uitpakken. De kleur pakt dan vaak donkerder uit omdat je haar meer pigment uit de verf opneemt. Heb je veel warmte van jezelf in je haar, dan is het beter om voor een asint te kiezen om een gele of oranje gloed te voorkomen. Dit zijn voorbeelden om rekening mee te houden in je kleurkeuze. In onze blog gaan we hier nog wat verder op in. 

Haarverf kleur kiezen: droog of poreus haar

Is je haar erg droog of poreus van eerdere chemische behandelingen zoals wikkelen, (ont)kleuren, bleken en/of permanenten? Deze behandelingen halen vocht uit het haar. Je haar föhnen, behandelen met de steil- of krultang, zwemmen, zon en wind, maken je haar ook droog. Ook kun je droog haar hebben door het gebruik van medicijnen of gewoon van nature. Bij droog en poreus haar pakken kleuren vaak donkerder of grauwer uit, omdat de haarschubben meer open staan. Is je haar erg poreus, kies je haarverf dan liever een tint lichter. 

Poreus haar verzorgen

Het verzorgen van poreus haar is heel belangrijk voor een mooi resultaat. Kies voor een goede shampoo en conditioner voor je haar. De shampoo en conditioner van WECOLOUR zijn mild voor je haar en je hoofdhuid. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben meer sluiten, waardoor de natuurlijke glans van je haar weer terugkomt. En ook niet onbelangrijk: de nieuwe kleur zal zo langer houden! Meer tips voor het verven van droog en poreus haar vind je hier. Ideaal voor droog haar is onze Dark Bamboo. Dit is een witte klei shampoo op basis van zwarte bamboe. Bamboo heeft een reinigende en verzorgende functie, herstelt droog haar en is geheel natuurlijk. Onze Dark Bamboo schuimt daarom ook niet, wat even wennen is. Maar je haar voelt heerlijk zacht en gezond aan na gebruik!

Haarverf kleur kiezen: dik of fijn haar

Heb je heel veel of fijn haar? Let op: ook dan kan een kleur donkerder uitpakken! Kies liever een tint lichter dan je in eerste instantie dacht. Mocht je het dan toch te licht vinden, krijg je van ons gratis een tint donkerder nagestuurd. Maar vind je het te donker, dan kunnen wij er heel weinig aan doen. Geverfd haar kun je namelijk niet direct lichter verven, dan moet je het ontkleuren/blonderen en dat is erg belastend voor je haar. Wil je niet blonderen dan zul je geduld moeten hebben tot de kleur vanzelf is opgelicht. Meestal kun je dan na een week of 8 à 10 je haar in een lichtere kleur verven. Je kunt het iets versnellen door je haar te wassen met een antiroosshampoo of kamille thee in je haar te sprayen en dit te laten drogen in de zon of droog te föhnen. Een andere optie is een mengsel van shampoo en vitamine C-poeder in te laten trekken in je haar. Dit laat je een uur inwerken met een douchekapje of plastic folie eromheen. Daarna spoel je je haar goed uit en gebruik je een shampoo en conditioner. Je kunt hier wat meer over lezen in onze blog haar te donker na het verven.

Haarverf kleur kiezen: krullen of steil haar

Bij krullend of steil haar kan het ook nog verschillen hoe de kleur uitpakt. Krullend haar is vaak iets droger waardoor het sneller donkerder lijkt en je soms een matte kleur krijgt. Pas dan op als je voorkeur gaat naar een astint, een kleur die eindigt op .1. Waarschijnlijk kun jij beter kiezen voor een kleur waar warmte in zit, met een kleurnummer eindigend op .0, .3, .4 .5 of .7. Je kunt natuurlijk ook altijd een warme kleur mengen met een andere kleur! Over het algemeen toont een kleur in krullend of steil haar toch anders, dit komt vooral door de structuur. In krullend haar zit meer beweging dan in steil haar, daardoor lijkt steil haar ook meer te glanzen en ziet het er minder droog uit. Ook voor krullend haar is onze Dark Bamboo, een geweldig product. Het geeft heel veel verzorging aan het haar en laat de krul veerkrachtig en gezond!

Grote verandering in kleur

Als je van heel blond of grijs naar heel donker gaat of juist heel fel, hou er dan rekening mee dat jouw ondergrond de uiteindelijke kleur bepaalt. Op lichtblond of grijs haar wordt bijvoorbeeld de Koperrood lichtbruin (6.64) heel felrood, terwijl dit op bruin haar veel minder fel is. De kleur zal ook sneller teruglopen. Je kunt dan beter eerst je haar in een natuurtint kleuren en daarna overgaan naar de felle kleuren. Tenzij je natuurlijk houdt van zo'n felle kleur. 

Oranje haar of juist heel grauw?

Sommige mensen krijgen een oranje gloed over hun haar na het verven. Dan heb je van jezelf veel warmte en is het beter om een astint te nemen. Astinten eindigen altijd op .1. Vind je dit te grauw of dekt het niet goed, dan kun je deze kleuren ook nog mengen met een natuurtint (eindigt altijd op .0). Vind je dat jouw geverfde haar juist te grauw is, kies dan voor een warme kleur. Dit zijn de goudtinten (.3) of de chocoladetinten (.7). Een astint kan zelfs zorgen voor een groene gloed in het haar. Om dit snel en makkelijk weg te krijgen kun je een masker nemen van ketchup. Laat het goed inwerken en spoel goed uit! Echt lekker ruikt het niet, maar het helpt wel.

Haarverf kleur kiezen: kleurentool

Bij het invullen van onze kleurentool vragen we altijd naar je haarstructuur en je natuurlijke haarkleur, dit omdat we dan het beste resultaat voor je kunnen adviseren. Gebruik daarom altijd onze WECOLOUR haarkleur adviestool. En kies als je twijfelt tussen twee tinten altijd voor de lichtste optie. In onze blog 'haar verven voor beginners, een stappenplan' vind je ook een heel uitgebreide beschrijving. Toch nog vragen of een persoonlijk kleuradvies nodig? Stuur ons even een berichtje! Onze kleurspecialisten helpen je graag.

 

Shop de juiste haarverf kleur

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!