Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoeveel haarverf heb je nodig als je je haar verft

Hoeveel haarverf je nodig hebt als je je haar verft hangt grotendeels af van de lengte van het haar dat je wilt verven. Ook andere kenmerken als dun of veel haar, dik of fijn haar en hoe poreus jouw haar is spelen een rol. Het is voor een optimaal resultaat heel belangrijk dat je de haarverf ruim voldoende aanbrengt. Zorg er dus voor dat je genoeg haarverf in huis hebt als je gaat verven.

Hoeveel verf zit er in een WECOLOUR verpakking?

In een verpakking WECOLOUR haarverf zit 60ml kleurcrème en 60ml activator (waterstofperoxide). Je krijgt dan gemengd 120ml haarverf. Dit is genoeg om haar te verven tot op schouderlengte. Alleen bij onze Zeer licht asblond (11.1) waarbij je twee keer zoveel activator nodig hebt, ontvang je in één verpakking 180ml en heb je dus meer verf.

Geen hele verpakking nodig? De rest kun je bewaren.

Heb je niet exact 120 ml of een hoeveelheid daarvan nodig? Geen probleem. Je hoeft geen ongebruikte verf weg te gooien. Omdat WECOLOUR haarverf houdbaar is, kun je precies mengen wat je nodig hebt en de rest bewaren. De kleurcrème en waterstofperoxide die je niet gebruikt, kun je later gebruiken. Je hoeft dus niets weg te gooien in tegenstelling tot bij veel drogisterijmerken. Beter voor je portemonne en voor het milieu! Bestel dus liever een verpakking te veel als je nog niet precies weet hoeveel verf je nodig hebt, want je kunt toch bewaren wat je niet direct gebruikt. 

Optimaal resultaat? Breng de verf royaal aan.

Het resultaat wordt pas echt optimaal als alle haren goed in de verf zitten. Zo krijg je ook de beste grijsdekking. Wees dus niet te zuinig met het aanbrengen van de haarverf. Alleen zo krijg je een mooi egaal resultaat. Er is niets zo vervelend als er tijdens het verven van je haar achter komen dat je te weinig haarverf hebt. Dus zorg dat je genoeg in huis hebt zodat je eventueel verf kunt bijmengen. Wat je in de kleurcrèmetube en in het activatorflesje laat zitten (dus niet is gemengd) is tot 12 maanden na openen te bewaren. Ongeopend kun je de kleurcrème en de activator zelfs een aantal jaren bewaren. Bewaar het wel op een niet te warme, donkere plek.

Hoeveel haarverf moet ik bestellen?

Tot schouderlengte
Komt jouw haar tot op je schouders, is het korter dan dat of verf je alleen je uitgroei? Dan heb je voldoende aan één verpakking haarverf. Maar is jouw haar heel dik, heb je krullen, veel haar of komt het tot over je schouders? Dan heb je meer dan een verpakking nodig. Heb je niet een hele verpakking (erbij) nodig? Je hoeft niet alles direct te mengen. Gebruik een weegschaal om de kleurcrème met de activator te mengen als je niet een hele verpakking gebruikt. Zo kun je het precies afwegen, want ook de mengverhouding speelt een rol in het uiteindelijke resultaat.

Over de schouders
Heb je haar langer dan tot op je schouders, dan heb je meer dan één pakket haarverf nodig. Heb je te weinig, dan kun je zo weer wat bijmengen. Maar eenmaal gemengd, moet je alles gebruiken en kun je de haarverf niet bewaren. En wat je niet gebruikt bewaar je voor het verven van de uitgroei voor de volgende keer.

Hoeveel haarverf heb je nodig: een schema

 
 
 
 Haarlengte
 Haarverfkleuren kleurhoogtes 1 tm 10
 Haarverfkleur 11.1 
 korte uitgroei (1-2 cm):
 40 ml haarverf (20 gram kleurcrème met 20 gram activator) 
 15 gram kleurcrème met 30 gram activator
 zeer kort haar:
 40 ml haarverf (20 gram kleurcrème met 20 gram activator)
 15 gram kleurcrème met 30 gram activator
 langere uitgroei (2-5 cm):
 60 ml haarverf (30 gram kleurcrème met 30 gram activator)
 20 gram kleurcrème met 40 gram activator
 kort haar:
 60 ml haarverf (30 gram kleurcrème met 30 gram activator)
 20 gram kleurcrème met 40 gram activator
normaal haar tot schouderlengte:
 120 ml haarverf (een hele tube haarverf met een heel flesje activator)
 40 gram kleurcrème met 80 gram activator
normaal haar tot bovenkant borst:
 180 ml haarverf (anderhalve tube haarverf met anderhalf flesje activator)
 een hele tube kleurcrème met 2 flesjes activator
normaal haar tot onderkant  schouderblad: 
 240 ml haarverf (twee hele verpakkingen)
 80 gram kleurcrème met 160 gram activator
langer haar:
meer dan twee verpakkingen
 

 

Heb je niet een hele verpakking nodig?

Neem dan een glazen of een plastic bakje om de hoeveelheid kleurcrème en activator precies af te wegen. Om te mengen kun je de bijgevoegde WECOLOUR haarverfkwast gebruiken. Eerst roer je voorzichtig. Is de activator gemengd met de kleurcrème, roer dan nog even door tot het een mooie gladde massa is geworden. Daarna kun je de verf aanbrengen.

Korting als je meer producten bestelt

Een verpakking haarverf kost €19,95. Bestel je meerdere verpakkingen haarverf? Of haarverf gecombineerd met één van onze andere producten? Dan krijg je bij WECOLOUR stapelkorting die kan oplopen tot 10%. Zo betaal je bij twee producten slechts 18,95 voor de haarverf en bij vier producten is de prijs voor de haarverf €17,95 per pakket. 

Korting met de eco-verpakking

Heb jij veel haarverf nodig? Of ben jij al heel ervaren in het gebruik van WECOLOUR haarverf? Denk dan ook eens aan onze eco-verpakking. Een eco-verpakking bevat vier tubes kleurcrème en vier flesjes activator. Alle extra's zoals de verfkwast, handschoenen, gebruiksaanwijzing, shampoo en conditioner zitten er niet bij. In ruil daarvoor krijg je veel korting. De eco-verpakking is niet alleen beter voor het mileu maar ook voor jouw portemonnee. Het pakket kost namelijk slechts €56,95. Nog meer weten over de eco-verpakking? Kijk bij onze FAQ's over de eco-verpakking. Let wel op, bij een eco-verpakking gelden de niet goed geld terug en niet goed andere kleur garantie niet! Ruilen kan ook niet. Wees dus zeker van de kleur(en) die je kiest.

Korting met een haarverfabonnement

Als je heel regelmatig je haar verft, is een abonnement ook een voordelige, goede optie. Je betaalt voor een haarverfabonnement, vanaf vier pakketten € 17,95 per stuk. Dit is ietsje duurder dan bij een eco-verpakking, maar bij een abonnement ontvang je het complete pakketje waar alles bij zit in plaats van alleen de kleurcrème en de activator. Bij een haarverfabonnement van WECOLOUR zit je nergens aan vast. Je kunt ieder gewenst moment zelf je abonnement beëindigen. Je kunt verschillende kleuren en producten toevoegen en kiezen om de hoeveel weken je de haarverf wilt ontvangen. Het abonnement is op ieder moment op te zeggen. De betaling gaat automatisch via automatische incasso.

Bij de eerste bestelling kun je aangeven hoe je wilt betalen en daarmee geef je dan ook toestemming om dit bedrag van jouw rekening te incasseren. Zo heb je altijd voldoende haarverf in huis en hoef je er nooit meer over na te denken om op tijd te bestellen. Handig toch! Hoeveel haarverf je nodig hebt als je je haar gaat verven maakt niet uit; er is altijd een passend abonnement.

 

Bestel jouw haarverf(abonnement)

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!