Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Houdbaarheid, bewaren en mengen van WECOLOUR haarverf

Wat is de houdbaarheid van de verf en hoe bewaar je wat je niet gebruikt? De kleurcrème van WECOLOUR en de activator zijn na opening 12 maanden houdbaar. Wanneer de kleurcrème eenmaal gemengd is met de activator kan dit niet meer bewaard worden. 

Haarverf bewaren en houdbaarheid 

WECOLOUR kleurcrème kun je in de tube nog een jaar bewaren. Maar let op, als de haarverf eenmaal uit de tube is en is gemengd met de activator, kun je het niet meer bewaren. De kleurpigmenten in de haarverf verliezen ongeveer een uur na het aanmaken al hun werking. Als je haarverf mengt en aanmaakt, is het dan ook de bedoeling dat je deze meteen in je haar aanbrengt. Kleurcrème nog in de tube kun je dus wél bewaren en dus meerdere keren gebruiken, tot een jaar nadat je de tube hebt opengemaakt.

Haarverf bewaren en meerdere keren gebruiken

Je vraagt je misschien af waarom je je haarverf niet in één keer opmaakt? Als je bijvoorbeeld twee verschillende kleuren haarverf mengt, kort haar hebt of alleen je uitgroei bij wilt werken, heb je geen hele tube WECOLOUR haarverf nodig. Gelukkig is je WECOLOUR haarverf in de (goed afgesloten) tube nog een jaar houdbaar. Zo kun je een tube meerdere keren gebruiken en hoef je geen haarverf te verspillen. En ook niet onbelangrijk; het scheelt je in je portemonnee.

Kleuren haarverf mengen

Alle kleuren haarverf van WECOLOUR kun je met elkaar te mengen.  De meeste kleuren haarverf leveren wij met 6% waterstof peroxide. Alleen de kleur Zeer licht asblond )11.1) is een kleur die echt kan oplichten en daarom 9% waterstofperoxide bevat. Wij adviseren daarom om de 11.1 niet te mengen met de andere kleuren, of je gebruikt alleen de 6% waterstof peroxide. Dan kan het wel. Je kunt ook meerdere kleuren met elkaar mengen, alles is mogelijk! Meestal kom je, als je in gelijke delen mengt, uit op een kleur die het midden houdt tussen die kleuren.

Waarom zou je haarverf zelf mengen? Bijvoorbeeld als je een warme gloed over je haar wilt maar je bent bang dat een roodtint alleen te heftig voor je wordt. Of je wilt de best mogelijke dekking. Dan kies je voor een natuurkleur, dit zijn onze kleuren eindigend op .0 of een goudkleur .3, maar je wilt hem nét wat koeler maken met een .1 nuance of juist wat warmer met een .4 of .7. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om niet in gelijke delen te mengen, maar een kleurhoogte of nuance te laten overheersen. Lees op deze pagina meer over het mengen van twee kleuren haarverf en het creatief verven van je haar. 

Meer kleuren = meer korting

Bij het bestellen van meerdere pakketjes haarverf wordt de prijs per stuk goedkoper. Zo betaal je € 18,95 per pakket als je er twee of drie producten bestelt en slechts € 17,95 als je er vier of meer bestelt. Sluit je een abonnement af? Dan krijg je nog meer korting. 

 

Bestel WECOLOUR haarverf

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!